• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

توقیع کیفیت درخواست حاجت

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



از ناحیه‌ی مقدسه‌ی امام زمان (علیه‌السّلام) توقیعی در باره کیفیت درخواست حاجت آمده است، که هر کس خواسته‌ای از خداوند دارد، باید نیمه شب جمعه، غسل و دو رکعت نماز با کیفیت مخصوص بخواند.



قال مولانا الامام المهدی (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف):
«مَنْ کانَتْ لَهُ اِلَی اللّهِ حاجَةٌ فَلْیَغْتَسِلْ لَیْلَةَ الْجُمُعَةِ بَعْدَ نِصْفِ اللَّیْلِ وَیَاْتی مُصَلاّهُ»
هر کس حاجت و خواسته‌ای از پیشگاه خداوند متعال دارد، بعد از نیمه شب جمعه غسل کند و برای مناجات با خداوند در جایگاه نمازش قرار گیرد.

۱.۱ - کیفت نماز حاجت

ابوعبداللّه حسین بن محمد بزروفی می‌گوید: از ناحیه‌ی مقدسه‌ی امام زمان (علیه‌السّلام) توقیعی صادر شد که در آن نوشته بود:
هر کس خواسته‌ای از خداوند دارد، باید شب جمعه، بعد از نیمه شب غسل کند، آن گاه به جایگاه نمازش آید و دو رکعت نماز بخواند، به «ایاک نعبد و ایاک نستعین» که رسید، صد بار آن را تکرار کند؛ سپس حمد را تمام کرده، بعد از آن یک مرتبه سوره توحید بخواند؛ آن گاه رکوع و سجده به جای آورد و در هر کدام هفت بار تسبیح بگوید. رکعت دوم را نیز همانند رکعت اول به جای آورد. در پایان نماز دعایی را بخواند که کفعمی‌ در ابتدای باب ۳۶ از المصباح آورده است. بعد از دعا به سجده برود و نزد خداوند تضرّع کند، آن گاه حاجت خود را از خداوند بخواهد. هر کس از مرد و زن چنین کند، و دعا را از روی اخلاص بخواند، درهای اجابت به روی او باز می‌شود و حاجت او هر چه باشد برآورده می‌گردد، مگر آن که آن حاجت قطع رحمی‌ باشد.

۱.۲ - برطرف کردن موانع اجابت دعا

از این حدیث چند نکته استفاده می‌شود:
نباید بدون مقدمه به سراغ درخواست حاجت از خداوند متعال رفت؛ زیرا ممکن است موانعی در انسان وجود داشته باشد که نگذارد دعای انسان به هدف اجابت برسد، یکی از این موانع، گناه است.

۱.۳ - اقرار به توحید مقدمه استجابت

فقط استغفار برای استجابت دعا و مغفرت کافی نیست، بلکه اقرار به توحید و مراتب آن و تسبیح و ذکر خدا نیز، از جمله عوامل مؤثر در این زمینه است.

۱.۴ - بهترین زمان و مکان برای دعا

زمان و مکان نیز در تسریع استجابت دعا مؤثّر است؛ لذا حضرت (علیه‌السّلام) دستور می‌دهد که شخص حاجتمند، در شب جمعه، که بهترین شب‌ها در طول هفته است، آن هم در نیمه‌ی شب، که بهترین اوقات در شبانه روز است، در جایگاه دائمی‌ نماز، که بهترین مکان مؤمن است، قرار گیرد و حاجات خود را بعد از نماز بخواهد.


توقیع حسن عاقبت؛ توقیع حکم وقف؛ توقیع مبنای محبت؛ توقیع پیروزی حق بر باطل؛ توقیع عاقبت به خیری؛ ؛ توقیع هدف بعثت؛ توقیع لازمه محبت اهل بیت؛ توقیع توحید و نفی غلو؛ توقیع نهی از تکلف؛ توقیع آزاردهندگان امام زمان؛ توقیع حکم منکرین امام زمان؛ توقیع نهی از شک؛ توقیع نهی از تشکیک؛ توقیع الگوی امام زمان؛ توقیع حرمت اموال مردم


۱. کفعمی، ابراهیم، مصباح، ص۳۹۶.    



سایت‌ اندیشه قم، برگرفته از مقاله «کیفیت درخواست حاجت»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۵/۰۳/۲۹.    






جعبه ابزار