• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

توقیع حسن عاقبت

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



این حدیث، بخشی از نامه‌ای است که امام زمان (علیه‌السّلام) برای شیخ مفید (رحمه الله) مرقوم داشته‌اند، و راه عاقبت به خیری را به شیعیان گوشزد نموده اند.



قال مولانا الامام المهدی (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف):
«وَالْعاقِبَةُ بِجَمیلِ صُنْعِ اللّهِ سُبْحانَهُ تَکُونُ حَمیدَةً لَهُمْ مَا اجْتَنَبُوا الْمَنْهِیَّ عَنْهُ مِنَ الذُّنُوبِ»
با ساخت نیکوی خداوند، فرجام کار، مادامی‌ که شیعیان از گناهان دوری گزینند، پسندیده و نیکو خواهد بود.
این حدیث، بخشی از نامه‌ای است که امام زمان (علیه‌السّلام) برای شیخ مفید (رحمة الله) مرقوم داشته‌اند.

۱.۱ - توجه به عاقبت بخیری شیعیان

حضرت (علیه‌السّلام) به نکته‌ای مهم اشاره کرده‌اند که اگر شیعیان ما، عاقبت به خیری را می‌خواهند، سببش لطف و توجّه خاصّ خداوند است.

۱.۲ - ترک گناه سبب عاقبت بخیری

پس باید از گناهانی که خداوند متعال از آن‌ها منع کرده است، اجتناب کنند؛ زیرا هر عملی، اثر مخصوص خود را دارد و نفس ما، مطابق کارها، سخنان و حتّی افکاری که داریم، ساخته می‌شود.

۱.۳ - گوشزد کردن خطر گناه

آن کس که از انجام دادن گناه باکی ندارد (حال آن گناه کم باشد یا زیاد، کوچک باشد یا بزرگ) بداند که حقیقت خود را تیره و تار کرده، شایستگی ورود به جایگاه نور و پاکی را ندارد. یک گناه، آتشی است که در خرمنی می‌افتد. انسان سال‌ها تلاش می‌کند و ثواب‌ها برای خویش فراهم می‌آورد، ولی با یک گناه، حاصل عمری را به هدر می‌دهد؛ از این رو، حضرت، در این حدیث، خطر گناه را گوشزد کرده است.


توقیع حکم وقف؛ توقیع مبنای محبت؛ توقیع پیروزی حق بر باطل؛ توقیع عاقبت به خیری؛ توقیع کیفیت درخواست حاجت؛ توقیع هدف بعثت؛ توقیع لازمه محبت اهل بیت؛ توقیع توحید و نفی غلو؛ توقیع نهی از تکلف؛ توقیع آزاردهندگان امام زمان؛ توقیع حکم منکرین امام زمان؛ توقیع نهی از شک؛ توقیع نهی از تشکیک؛ توقیع الگوی امام زمان؛ توقیع حرمت اموال مردم


۱. طبرسی، احمد بن علی، احتجاج، ج۲، ص۳۲۵.    
۲. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج۵۳، ص۱۷۷، حدیث۸.    



سایت‌ اندیشه قم، برگرفته از مقاله «حسن عاقبت»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۵/۰۳/۲۹.    







جعبه ابزار