ده عنوانی که به تازگی ثبت شده اند :

مقاتل بن مقاتل بلخی[ویرایش]

[ادامه]
مقاتل بن مقاتل بلخی، از راویان شیعه و از اصحاب امام کاظم و امام رضا (علیهماالسلام) بود که از امام رضا (علیه‌السّلام) روایت نقل کرده است. وی را فردی فرومایه و پست دانسته و واقفی خوانده‌اند.

 


صفحه 600 قرآن کریم سوره عادیات و قارعه و تکاثر[ویرایش]

[ادامه]

صفحه قبل .......... صفحه ۶۰۰ .......... صفحه بعد



(وَ حُصِّلَ مَا فِیالصُّدُورِ) ﴿۱۰﴾
و آنچه در درون سینه هاست آشکار مى گردد،


{{(آیه):إِنَّ

 


مفضل بن صالح نخاس[ویرایش]

[ادامه]


مفضل بن صالح نخاس، از راویان شیعه و از اصحاب امام صادق و امام کاظم (علیهماالسلام) بود که از آن دو بزرگوار، امام باقر و امام رضا (علیهماالسلام) روایت نقل کرده است. برخی رجال‌نویسان وی را ضعیف و برخی دیگر ثقه دانسته‌اند.

 


مفضل بن سلمه ضبی[ویرایش]

[ادامه]


مفضل بن سلمه کوفی (م پس از ۲۷۰قادیب، عالم به نحو و لغت، دارای سبک کوفی در نحو و از نزدیکان وزرای عباسی در قرن سوم هجری قمری بود.

 


قاعدۀ إنَّما یُحَلِّلُ الکلامُ و یُحَرِّمُ الکلام[ویرایش]

[ادامه]
قاعدۀ انما یُحَلّلُ الکلامُ و یُحَرّمُ الکلام از قواعد فقهی به معنای این است که تحلیل و تحریم تنها با لفظ تحقق می‌یابد، مگر آنچه به دلیل خارج شده است. برخی از این عنوان به قاعده تعبیر کرده‌اند. در فقه در مسائل مختلف به آن استناد شده است.

 


غول (مفردات‌نهج‌البلاغه)[ویرایش]

[ادامه]

غَوْل (به فتح غین) از واژگان نهج البلاغه به معنای هلاک‌کردن و مستی است. این واژه دارای مشتقاتی است که در نهج البلاغه به‌کار رفته است، مانند: اِغْتِيَال (به کسره همزه) هلاک‌کردن، و کشتن با حیله یا به طور غفلت، غَائِلَة (به فتح غین) به معنای شرّ، فساد، حادثه ناگوار است. مواردی از این واژه در نهج البلاغه آمده است.

 


مفضل بن غسان غلابی[ویرایش]

[ادامه]
مفضل بن غسان غلابی۲۴۵ق)، از راویان و مولفان موثق نزد اهل‌سنت در قرن سوم هجری قمری بود.

 


مفضل بن محمد ضبی[ویرایش]

[ادامه]


مفضّل بن محمد ضبّی۱۶۸ق)، از راویان مورد اعتماد شیعه و آگاه به نحو، شعر و علوم غریبه و روایتگر آداب، سرگذشت‌ها و تاریخ اعراب بود.

 


قاعدۀ انقلاب نسبت[ویرایش]

[ادامه]


قاعدۀ انقلاب نسبت از قواعد اصولی، کاربردی در فقه به معنای ملاحظۀ نسبت جدید میان چند دلیل متعارض پس از تخصیص یکی از آنها به دیگری است. از آن در اصول فقه، بحث تعارض سخن گفته‌اند و در فقه، در مسائل مختلف بدان استناد کرده‌اند.

 


قاعده انقلاب نسبت (مقالات مرتبط)[ویرایش]

[ادامه]
مقالات مرتبط با قاعده انقلاب نسبت:

قاعدۀ انقلاب نسبت
قاعده انقلاب نسبت (فرهنگ‌نامه‌اصول‌فقه)
موارد انقلاب نسبت


 






جعبه ابزار