در اين كتاب مسألۀ سجده بر زمين كه از مسائل اختلافى بين اهلتسنن و اهل تشیع است بررسى شده است. اين مسأله از مسائل مورد ابتلاء و محل جر و بحثهاى طولانى است كه تعصبات در آن باعث شده كه گاهى تا حد اتهام و افتراء به اهل تشيع پيش بروند. مؤلف در اين كتاب تلاش نموده با تأليف آن به اصلاح رابطۀ آنان بپردازد.
كتاب به سبك فقه استدلالی خلافى همراه با استناد به مطالب تاريخى نوشته شده است. وى پس از تقسيمبندى ادوار و مراحل تغيير و دگرگونى در اين مسأله از عصر پيامبر اسلام به ۴ مرحله، به بررسى هر مرحله پرداخته است. مؤلف ابتدا ادلۀ قطعى سجده بر زمين را در عصر پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله مطرح نموده و پس از بيان عمل صحابه و فتاواى آنان و فقهاى بعد از آنان به ادلۀ ترخيص بر روييدنىهاى غير مأكول و ملبوس پرداخته و در نهايت تعدى از متن روايات و جواز سجده بر پوشيدنىها در نزد اهلتسنن و دلايل منع آن توسط شيعيان را ذكر نموده است. استقراء تام و بررسى كتب اهلتسنن و بيان مطالب آنان با حفظ احترام فقهاى آنان و تلاش در برخورد محترمانه و عالمانه با نظريات آنان، اين كتاب را در نوع خود كمنظير ساخته است. مؤلف با بررسى عالمانه و دقت نظر و قلم روان خود تا حد امکان به بيان نظريات پرداخته و با فقه الحدیث كمنظير و استدلالهاى محكم و متين نظريات فقهاى اهل تشيع به پيروى از امامان معصومشان علیهم السلام را در مسألۀ سجده بر زمين و تربت امام حسین علیه السلام اثبات نموده است. وى در اين كتاب از بسيارى از منابع اهلتسنن مثل الفقه علی المذاهب الأربعة
كتاب از يك مقدمه و ۴ دور تشكيل شده كه هر دور نيز از قسمتهايى تشكيل شده است. در مقدمه آنچه بر آن مىتوان سجده نمود، اقوال صحابه، تابعين آنان و فقهاى بعد از آنان ذكر شده و سپس ادوار و مراحل چهارگانۀ تغيير در احكام سجده به صورت گسترده بررسى شده است.
و در دور چهارم به مباحث گوناگونى مثل سجده بر پوشيدنىها در نزد اهلتسنن، سجده بر روييدنىهاى از زمين در نزد اهل تشيع و سجده بر تربت امام حسین علیه السلام و كلام کاشف الغطاء و علامه امینی اشاره شده است.
استقراء تام فقهاى اهلتسنن و تشيع از بهترين ويژگىهاى كتاب است. مؤلف معمولا با ذكر نام منابع، مطالب موجود در آن را ذكر مىنمايد و در موارد نادرى در حدود ۴۰ منبع تاريخى و حديثى شیعه و اهلتسنن را با عبارت« فعليك إذا بمراجعة» در متن كتاب ذكر نموده است.
خواننده را با كتب خلافى معتبر آشنا و از ويژگىهاى ارزشمند اين كتاب مىباشد. وى در پايان از تلاشهاى عالم فاضل و محقق متتبع علامه سید جعفر مرتضی لبنانی عاملی كه در حمايت و تأييد و كمك به مؤلف در نگارش اين كتاب نقش داشته تشكر نموده و ياد وى را گرامى مىدارد.