مراد از آن به لحاظ اضافه شدنش به چیزی، متفاوت است. برای مثال، امساک از مفطرات به معنای خودداری از استعمال آنها و امساک صید یا انسان به معنای گرفتن و نگهداشتن آن میباشد.
که بیان گردید، هفت عمل دیگر را از مفطرات و چیزهایی که در حال روزه باید از انجام آن خودداری کرد ذکر نموده است که عبارتند از: بیرون آوردن منی به استمناء،
مسافری که در ماه رمضان، بعد از ظهر یا پس از باطل کردن روزه در سفر، به وطن یا جایی که قصد ماندن ده روز را دارد، میرسد، مستحب است باقی مانده روز را از انجام مفطرات، امساک کند.
افزون بر مواردی که امساک از مفطرات روزه برای ادب و رعایت احترام ماه مبارک رمضان مستحب است در مواردی نیز واجب است. مثلاً اگر کسی در یومالشک (روزی که معلوم نیست آخر ماه شعبان است یا اول ماه رمضان) تصمیم بر افطار (و روزه نبودن) داشته و کاری که روزه را باطل میکند، انجام داده باشد سپس در بین روز معلوم شود که ماه رمضان است، یا آنکه بعدازظهر مطلب روشن شود هرچند مفطری انجام نداده باشد، واجب است تادّباً تا مغرب امساک کند و قضای آن را هم بگیرد.
و یا کسی که در ماه رمضان محتلم شده، اگر بیدار شود و دوباره بخوابد. اگر بیدار شد و بار دوم خوابید تا اینکه سپیده صبح طلوع کرد، روزهاش باطل است و باید آن روز را تادّباً از انجام مبطلات خودداری نماید و قضا هم بکند.»