• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

بیمه اموال

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



در بیمه اموال، اموال منقول مانند وسایل حمل و نقل، مال التجاره، اثاث خانه و اموال غیر منقول، مانند ساختمان‏ها و تأسیسات در مقابل خطرها بیمه می‏شوند.




دریا، هوا و خشکی، محل وقوع خطر برای اموال هستند. لذا به اعتبار آنها، بیمه اموال را به سه قسم دریایی، هوایی و خشکی تقسیم نموده‏اند.

۱.۱ - بیمه دریایی


در بیمه دریایی، خطرهایی که متوجه وسائل نقلیه دریایی و محمولات آنها می‏باشد مورد پوشش بیمه قرار می‏گیرند. خطرهایی چون به گل نشستن کشتی، تصادف دو کشتی، طوفان دریایی، تصادم کشتی با صخره، انداختن کالا به دریا برای سبک‏سازی کشتی و مانند آن از جمله مواردی هستند که می‏توانند مورد حمایت بیمه دریایی قرار گیرند.
همچنین کالاهای تجارتی، کارکنان کشتی و مسافران نیز می‏توانند مشمول بیمه دریایی قرار گیرند.

۱.۱.۱ - تقسیم‌بندی خطرهای دریایی


در یک جمع بندی، خطرهای دریایی به سه دسته زیر تقسیم می‏شوند:
۱. خطرهای ناشی از عوامل طبیعی، مانند غرق شدن کشتی و گم شدن آن، به گل نشستن کشتی، تصادم دو کشتی، تصادم کشتی با جسم شناور و آتش سوزی.
۲. خطرهای ناشی از عمل کارکنان کشتی مانند سبک کردن کشتی با انداختن کالا در دریا و تغییر اجباری مسیر کشتی.
۳. خسارت وارد شده از ناحیه اشخاص که از کارکنان کشتی نیستند، مانند خسارت ناشی از راهزنان دریایی، دزدی، توقیف، ضبط و نگهداری کشتی.
امروزه با توجه به وسعت مبادلات بین المللی و اهمیت حمل و نقل دریایی، بیمه دریایی، نقش بسیار مهمی در تضمین رشد و توسعه تجارت بین‌المللی ایفا می‏نماید.

۱.۲ - بیمه هوایی


توسعه روز افزون صنعت هواپیماسازی، خدمات هوایی و هوانوردی، در دهه‏های اخیر موجب افزایش مسافرت‏های هوایی و حمل و نقل کالا شده است. بالا بودن ارزش هواپیماها و مسئولیت مسافران هواپیما و جدی بودن خسارت ناشی از خطرات مربوط به آن، معرّف اهمیت جایگاه این رشته از بیمه می‏باشد. بیمه هوایی شامل بیمه بدنه هواپیما، بیمه مسافران از جرح و فوت، بیمه بار ثبت شده و وسایل شخصی همراه مسافران از زمان تحویل بار و ورود به هواپیما تا موقع پیاده شدن می‏باشد.

۱.۳ - بیمه خشکی


نظر به وسعت بهره‏گیری بشر از خشکی، دامنه بیمه خشکی بسیار گسترده است. بیمه‏هایی چون بیمه بدنه اتومبیل، بیمه حوادث سرنشین، بیمه مسئولیت در برابر شخص ثالث، بیمه حوادث، بیمه باربری و حمل و نقل زمینی، بیمه تمام خطر نصب، بیمه مسئولیت مدنی حرفه‏ای پزشکان، بیمه خطرات انفجار اتمی و بیمه محصولات کشاورزی از جمله بیمه‏های خشکی هستند.



بررسی مبانی بیمه در اسلام ص۶۰-۶۱.


رده‌های این صفحه : اقسام بیمه | بیمه | فقه | مسائل مستحدثه




جعبه ابزار