• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

آمِنُون (لغات‌قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف





آمِنُون: (فِی الْغُرُفاتِ آمِنُونَ)
تعبیر به‌ «آمِنُون» (کسانی که در امنیّت به سر می‌برند) از مادّه‌ «امِن» در مورد بهشتیان، تعبیر بسیار جامعی است، که آرامش روح و جسم آنها را از هر نظر منعکس می‌کند. چرا که نه ترس فنا و زوال و مرگ دارند، و نه ترس هجوم دشمن، نه بیماری و آفت و‌ اندوه، و نه حتی ترس از ترس و نعمتی برتر از این نیست که انسان از هر نظر در امنیّت به سر برد، همان گونه که بلائی بدتر از ناامنی در جنبه‌های مختلف زندگی وجود ندارد.



(وَمَا أَمْوَالُكُمْ وَلَا أَوْلَادُكُم بِالَّتِي تُقَرِّبُكُمْ عِندَنَا زُلْفَى إِلَّا مَنْ آمَنَ وَعَمِلَ صَالِحًا فَأُوْلَئِكَ لَهُمْ جَزَاء الضِّعْفِ بِمَا عَمِلُوا وَهُمْ فِي الْغُرُفَاتِ آمِنُونَ)(اموال و فرزندانتان هرگز شما را نزد ما مقرّب نمى‌سازد، جز كسانى كه ایمان بياورند و عمل صالحی انجام دهند كه براى آنان در برابر كارهايى كه انجام داده‌اند پاداش مضاعف است و آنها در غرفه‌هاى بهشتى در نهايت امنیت خواهند بود).
علامه طباطبایی در تفسیر المیزان می‌فرماید: (إِلَّا مَنْ آمَنَ وَ عَمِلَ صالِحاً) مگر آن كس كه ايمان آورد، و با مال و فرزندان خود عمل صالح كند، مال خود را در راه خدا انفاق نموده، و با آن ايمان و عمل صالح را تزويج و تبليغ كرده، در سايرين نيز منتشر سازد، و اولاد خود را با تربیت دینی بار آورد، چنين افرادى پاداش دو چندان خواهند داشت؛ (فَأُولئِكَ لَهُمْ جَزاءُ الضِّعْفِ) در اين جمله به احتمال قوى موصوف جزاء اضافه بر صفت ضعف شده، و معناى آن پاداش دو چندان است، و دو چندان بودنش براى اين است كه هم خود هدایت يافتند، و هم ديگران را هدايت كردند، علاوه بر اينكه خداوند حسنات آنان را به ده برابر و بيشتر مزد مى‌دهد؛ (وَ هُمْ فِي الْغُرُفاتِ آمِنُونَ) يعنى: در قبه‌هاى بلند، از عذاب ايمنند، پس چنين افرادى عذاب نمى‌شوند. (دیدگاه شیخ طبرسی در مجمع البیان:)


۱. سبا/سوره۳۴، آیه۳۷.    
۲. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۱۸، ص۱۲۳.    
۳. سبأ/سوره۳۴، آیه۳۷.    
۴. مکارم شیرازی، ناصر، ترجمه قرآن، ص۴۳۲.    
۵. طباطبایی، سید محمدحسین، تفسیر المیزان، ترجمه محمدباقر موسوی، ج۱۶، ص۵۸۰.    
۶. طباطبایی، سید محمدحسین، تفسیر المیزان، ج۱۶، ص۳۸۴.    
۷. طبرسی، فضل بن حسن، تفسیر مجمع البیان، ترجمه محمد بیستونی، ج۲۰، ص۲۷۹.    
۸. طبرسی، فضل بن حسن، تفسیر مجمع البیان، ج۸، ص۶۱۶.    



مکارم شیرازی، ناصر، لغات در تفسیر نمونه، برگرفته از مقاله «آمِنُون»، ص۱۲.    


رده‌های این صفحه : امنیت | لغات سوره سبأ | لغات قرآن




جعبه ابزار