• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

میرزا ابوالفضل نجم‌آبادی‌

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



«میرزا ابوالفضل نجم آبادی» فرزند محمد تقی، فقیه دانا و مجتهد توانا و مدرس فقه مکتب اهل البیت علیه‌السّلام در سال ۱۳۱۷ ق در یک خانواده مذهبی تولد یافت.



وی پس از آموختن و انجام مقدمات علوم عربی از صرف و نحو و غیره در مدرسه مرحوم حاج شیخ هادی ، شروع به خواندن سطح نموده، منقول را خدمت والد و نیز مرحوم حاج شیخ مسیح طالقانی (از بزرگان مدرسین تهران و مدرسه مروی) آموخت. وی در سال ۱۳۴۲ ق در سوگ پدر می‌نشیند و پس از آن سفری به بلاد عربی از جمله سوریه ، لبنان و مصر نموده که در آن سفرها مجاورات علمی با اهل تسنن داشته است.


سپس عازم نجف اشرف شده و در آنجا به ادامه تحصیل می‌پردازد. وی در آنجا ترجمه کتاب گران سنگ « المراجعات » مرحوم سید شرف الدین عاملی را شروع می‌کند. ایشان در مدت اقامت در حوزه علمیه نجف اشرف با شرکت در دروس فقه و اصول اساتید بزرگواری چون آیت‌الله حاج میرزا حسین نائینی و ضیاء الدین عراقی بیش تر درسهای فقه و اصول آنان را از عبادات تا سیاسات به رشته تحریر در می‌آورد و مرحوم نائینی در اجازه مفصلی از وی اظهار رضایت می‌نماید.

وی پس از کسب درجه اجتهاد از مرحوم آیت‌الله آقا سیدابوالحسن اصفهانی به ایران مراجعت می‌نماید؛ مدتی در شهر قم سکنی گزیده و در درس و بحث مرحوم آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری حاضر و با علمای زمان بیشتر آشنا گردید. در هیمن زمان بود که با حضرت امام رحمة‌الله‌علیه دوست شده و این دوستی تا پایان عمر وی ادامه داشت.


در سال ۱۳۲۷ ق که مدرسه عالی سپهسالار پس از مدتی رکود به صورت اصلی خود در آمده و آغوش خود را برای تربیت طلاب باز کرده بود ایشان به موجب وقفنامه آن مدرسه و هم چنین به اشارت حضرت آیت‌الله بروجردی تدریس فقه و اصول به ویژه مکاسب و رسائل شیخ اعظم انصاری و شرح منظومه حکیم سبزواری را در آن مدرسه آغاز می‌کنند.

آیت‌الله حاج میرزا ابوالفضل نجم آبادی در سن ۶۵ سالگی به علت ابتلا به سرطان در شب جمعه ۲۴ ماه شعبان ۱۳۸۵ ق به رحمت ایزدی پیوست و کالبد ایشان در مسجد بالاسر حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیهم و در پایین پای آیت‌الله العظمی حاج شیخ کریم حائری در قم به خاک سپرده شد.

۱- الاصول
۲- الرسائل الفقهیه
۳- المراجعات
۴- حاشیه المکاسب
۵- کتاب القضاء
۶- کشکول ویژگی
۷- مجموعه مقالات فارسی


نرم افزار جامع اصول فقه، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.
تراجم

رده‌های این صفحه : علمای شیعه | علمای قرن چهاردهم




جعبه ابزار