• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

قرآن و بنی اسرائیل (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



بنی اسرائیل (بنواسرائیل)، به معنای «فرزندان و قوم اسرائیل»، نام قوم بسیار قدیمی و پراهمیت در تاریخ و اعتقادات دینی بشر می‌باشد.



قوم بنی اسرائیل که در قرآن از آن بسیار یاد شده، در حوزه‌های مختلف، از جمله تفسیر و تاریخ و ادبیات ، و از جنبه‌های گوناگون مورد توجه مسلمانان بوده است.


قرآن ، بیانگر حقیقت بسیاری از مسائل اختلافی بنی اسرائیل است.
«ان هـذا القرءان یقص علی بنی اسرءیل اکثر الذی هم فیه یختلفون»؛ این قرآن اکثر چیزهایی را که بنی اسرائیل در آن اختلاف دارند برای آنان بیان می‌کند.

۲.۱ - حق مطلب

بنى اسرائیل در مسائل زیادى با هم اختلاف داشتند، در مورد مریم و عیسی و در مورد پیامبرى که بشارتش در تورات داده شده ، و اینکه او چه کسى است ؟ و همچنین در بسیارى از احکام دینى و مذهبى با یکدیگر اختلافاتى داشتند قرآن آمد و در این زمینه حق مطلب را ادا کرد، و گفت : مسیح (علیه السلام ) خودش با صراحت خود را معرفى کرده که من بنده خدایم ، او کتاب آسمانی به من داده ، و مرا پیامبر قرار داده است قال انى عبد الله آتانى الکتاب و جعلنى نبیا.
و نیز روشن ساخت که مسیح ، تنها از مادر و بدون پدر تولد یافته و این امر محالى نیست ، چرا که خداوند آدم را بدون پدر و مادر و تنها از خاک آفرید ان مثل عیسى عند الله کمثل آدم خلقه من تراب.
و در مورد پیامبرى که اوصافش در تورات آمده آن را به روشنى بر پیامبر اسلام (صلى اللّه علیه و آله و سلّم ) منطبق مى داند چرا که بر هیچکس ‌ همچون او منطبق نمى شود.
به هر حال یکى از رسالتهاى قرآن مبارزه با اختلافاتى است که بخاطر آمیخته شدن خرافات با حقایق تعلیمات انبیاء به وجود آمده بود، و هر پیامبرى وظیفه دارد که به اختلافات ناشى از تحریفها و آمیختن حق و باطل پایان دهد، و چون چنین کارى از یک فرد درس نخوانده برخاسته از محیط جهل ممکن نیست روشن مى شود که از سوى خدا است .

۲.۲ - قصص انبیاء

جمله ((ان هذا القرآن یقص على بنى اسرائیل اکثر الذى هم فیه یختلفون - این قرآن براى بنى اسرائیل بیشتر آن مسائلى که مورد اختلافشان است بیان مى کند))، به داستانهایى از قصص انبیاء اشاره مى کند و حق را در آنچه که در آن اختلاف مى کنند بیان مى نماید و یکى از آن داستانها داستان مسیح (علیه السّلام ) است ، که حق مطلب را در آن معارف و احکام که مورد اختلافشان بود بیان مى کند.


۱. نمل/سوره۲۷، آیه۷۶.    
۲. مریم/سوره۱۹، آیه۳۰.    
۳. آل عمران/سوره۳، آیه۵۹.    
۴. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۱۵، ص۵۳۷.    
۵. طباطبایی، محمدحسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ترجمه موسوی همدانی، ج۱۵، ص۵۵۷.    



مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۶، ص۳۹۳، برگرفته از مقاله «قرآن و بنی اسرائیل».    






جعبه ابزار