• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

بهشتی شدن با ایمان به قرآن (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



یکی از شرایط بهشتی شدن انسان ایمان آوردن به قرآن می‌باشد.



«و ما لنا لانؤمن بالله و ما جآءنا من الحق و نطمع ان یدخلنا ربنا مع القوم الصـلحین فاثـبهم الله بما قالوا جنت تجری من تحتها الانهـر خــلدین فیها وذلک جزاء المحسنین.» «و برای ما چه (عذری) است که به خدا و آنچه از حق به ما رسیده ایمان نیاوریم و حال آنکه چشم داریم که پروردگارمان ما را با گروه شایستگان (به بهشت) درآورد پس به پاس آنچه گفتند خدا به آنان باغهایی پاداش داد که از زیر (درختان) آن نهرها جاری است در آن جاودانه می‌مانند و این پاداش نیکوکاران است.»


یهود با اینکه دارای کتاب آسمانی بودند، بخاطر دلبستگی بیش از اندازه به مادیات، در صف مشرکانی قرار گرفته بودند که از نظر مذهبی با آنها هیچ وجه اشتراکی نداشتند، در حالی که در ابتدا، یهودیان مبشران اسلام محسوب می‌شدند و انحرافاتی همانند تثلیث و غلو مسیحیت را نداشتند، اما دنیا پرستی شدید آنها را به کلی از حق بیگانه کرد، در حالی که مسیحیان آن عصر چنین نبودند.
لنا لا نؤمن بالله و ما جاءنا من الحق؛ به چه عذری به خدا و قرآن ایمان نیاوریم؟! زجاج گوید: این مطلب را در جواب کسانی می‌گفتند که آنها را بر ایمانشان ملامت می‌کردند. برخی گفته‌اند: آنها پیش خودشان فرض می‌کردند که اگر کسی از آنها سؤال کرد، اینطور جواب دهند. مقصود از حق، قرآن و اسلام است. توصیف قرآن، نه اینکه از جانب حق آمده یا نازل شده، مجاز است، زیرا فرشته، می‌آمد یا نازل میشد، نه قرآن.
و نطمع ان یدخلنا ربنا مع القوم الصالحین؛ امیدواریم که بواسطه ایمانمان خداوند ما را با مؤمنان امت محمد، داخل بهشت گرداند.
[۶] ترجمه تفسیر مجمع البیان، شیخ طبرسی، ج۷، ص۱۵۱.

خداوند پاداش توحید آنها را می‌دهد. بنا بر این، پاداش به صرف گفتار، تعلق گرفته است، زیرا از آیات پیش معلوم شد که آنها در گفتار خویش،اخلاص داشتند، یعنی آنچه بر زبان می‌آوردند، از روی معرفت بود. گریه آنها نیز نشان می‌داد که: در برابر اسلام و قرآن، حالت شیفتگی و دلباختگی پیدا کرده‌اند. ایمان حقیقی همین است.
[۷] ترجمه تفسیر مجمع البیان، شیخ طبرسی، ج۷، ص۱۵۳.



۱. مائده/سوره۵، آیه۸۴.    
۲. مائده/سوره۵، آیه۸۵.    
۳. تفسیر نمونه، آیت‌الله مکارم شیرازی، ج۵، ص۵۷.    
۴. مائده/سوره۵، آیه۸۴.    
۵. مائده/سوره۵، آیه۸۴.    
۶. ترجمه تفسیر مجمع البیان، شیخ طبرسی، ج۷، ص۱۵۱.
۷. ترجمه تفسیر مجمع البیان، شیخ طبرسی، ج۷، ص۱۵۳.



فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «بهشتی شدن با ایمان به قرآن».    



رده‌های این صفحه : ایمان | قرآن | موضوعات قرآنی




جعبه ابزار