• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

امداد به متقین (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



امداد خداوند به متقین از مسائلی است که در برخی آیات قرآن، به آن اشاره شده و امداد متقین به عنوان یک اصل ثابت معرفی شده است.



خداوند، امداد کننده انسان‌های باتقوا:
۱. «... واتقوا الله واعلموا ان الله مع المتقین؛... و از خدا بپرهیزید (و زیاده روی ننمایید)! و بدانید خدا با پرهیزکاران است!»
۲. «ولقد نصركُمُ اللَّهُ بِبدرٍ وانتُم اذِلَّةٌ فاتَّقوا اللَّه لعلَّكُم تشكُرون‌• بلى‌ ان تصبِروا وتتَّقوا ويأتوكُم مِن فورِهِم هذا يُمدِدكُم ربُّكُم بِخمسةِ ءالفٍ مِن المَلكَةِ مُسوّمين؛خداوند شما را در بدر ياري كرد (و بر دشمنان خطرناك پيروز شديد) در حالي كه شما (نسبت به آنها) ناتوان بوديد پس از خدا بپرهيزيد (و در برابر دشمن مخالفت فرمان پيامبر نكنيد) تا شكر نعمت او را بجا آورده باشيد. آري (امروز هم) اگر استقامت و تقوا پيشه كنيد - و دشمن به همين زودي به سراغ شما بيايد - خداوند شما را به پنجهزار نفر از فرشتگان كه نشانه‌ هاي مخصوصي دارند مدد خواهد داد.»
۳. «انَّ عِدَّةَ الشُّهورِ عِندَ اللَّهِ اثنا عَشَرَ شَهرًا فى كِتبِ اللَّهِ يَومَ خَلَقَ السَّموتِ والارضَ مِنها اربَعَةٌ حُرُمٌ ذلِكَ الدّينُ القَيّمُ فَلاتَظلِموا فيهِنَّ انفُسَكُم وقتِلوا المُشرِكينَ كافَّةً كَما يُقتِلونَكُم كافَّةً واعلَموا انَّ اللَّهَ مَعَ المُتَّقين؛تعداد ماهها نزد خداوند در كتاب (آفرينش) الهي از آن روز كه آسمانها و زمين را آفريده دوازده ماه است كه از آن چهار ماه، ماه حرام است (و جنگ در آن ممنوع مي‌باشد) اين آئين ثابت و پابرجا (ي الهي) است، بنابر اين در اين ماهها به خود ستم مكنيد (و از هر گونه خونريزي بپرهيزيد) و با مشركان (به هنگام نبرد) دسته جمعي پيكار كنيد همانگونه كه آنها دسته جمعي با شما پيكار مي‌كنند و بدانيد خداوند با پرهيزكاران است.»
۴. «يايُّهَا الَّذينَ ءامَنوا قتِلوا الَّذينَ يَلونَكُم مِنَ الكُفّارِ وليَجِدوا فيكُم غِلظَةً واعلَموا انَّ اللَّهَ مَعَ المُتَّقين؛اي كساني كه ايمان آورده‌ ايد با كافراني كه به شما نزديكترند پيكار كنيد (و دشمن دورتر شما را از دشمنان نزديك غافل نكند) و آنها بايد در شما شدت و خشونت احساس ‌ كنند، و بدانيد خداوند با پرهيزكاران است.»
۵. «انَّ اللَّهَ مَعَ الَّذينَ اتَّقَوا والَّذينَ هُم مُحسِنون؛خداوند با كساني است كه تقوي پيشه مي‌كنند و كساني كه نيكوكارند.»


خداوند، یاری‌دهنده پیکارگران باتقوا:
۱. «الشَّهرُ الحرامُ بِالشَّهرِ الحرامِ والحُرُمتُ قِصاصٌ فمنِ اعتدى‌ عليكُم فاعتدوا عليهِ بِمِثلِ ما اعتدى‌ عليكُم واتَّقوا اللَّه واعلموا انَّ اللَّه مع المُتَّقين؛ماه حرام، در برابر ماه حرام! (اگر دشمنان، احترام آن را شكستند، و در آن با شما جنگيدند، شما نيز حق داريد مقابله به مثل كنيد). و تمام حرامها، (قابل) قصاص است. و (به طور كلي) هر كس به شما تجاوز كرد، همانند آن بر او تعدي كنيد! و از خدا به پرهيزيد (و زياده روي ننماييد)! و بدانيد خدا با پرهيزكاران است!»
۲. «انَّ عِدَّةَ الشُّهورِ عِندَ اللَّهِ اثنا عَشَرَ شَهرًا فى كِتبِ اللَّهِ يَومَ خَلَقَ السَّموتِ والارضَ مِنها اربَعَةٌ حُرُمٌ ذلِكَ الدّينُ القَيّمُ فَلاتَظلِموا فيهِنَّ انفُسَكُم وقتِلوا المُشرِكينَ كافَّةً كَما يُقتِلونَكُم كافَّةً واعلَموا انَّ اللَّهَ مَعَ المُتَّقين؛تعداد ماهها نزد خداوند در كتاب (آفرينش) الهي از آن روز كه آسمانها و زمين را آفريده دوازده ماه است كه از آن چهار ماه، ماه حرام است (و جنگ در آن ممنوع مي‌باشد) اين آئين ثابت و پابرجا (ي الهي) است، بنابر اين در اين ماهها به خود ستم مكنيد (و از هر گونه خونريزي بپرهيزيد) و با مشركان (به هنگام نبرد) دسته جمعي پيكار كنيد همانگونه كه آنها دسته جمعي با شما پيكار مي‌كنند و بدانيد خداوند با پرهيزكاران است.»
۳. «... قـتلوا الذین یلونکم من الکفار ولیجدوا فیکم غلظة واعلموا ان الله مع المتقین؛... با کافرانی که به شما نزدیکترند، پیکار کنید! (و دشمن دورتر، شما را از دشمنان نزدیک غافل نکند! ) آنها باید در شما شدت و خشونتقدرت) احساس کنند؛ و بدانید خداوند با پرهیزگاران است» از این که خداوند، نخست به پیکار دستور داده، سپس می‌فرماید «ان الله مع المتقین»، معلوم می‌شود که خداوند، پشتیبان و یاری دهنده مجاهدان با تقوا است.


امداد به پرهیزکاران با انواع میوه‌ها و گوشت‌ها در بهشت:
«ان المتقین فی جنت ونعیم• وامددنـهم بفـکهة ولحم مما یشتهون؛ولی پرهیزگاران در میان باغهای بهشت و نعمتهای فراوان جای دارند؛ ... و همواره از انواع میوه‌ها و گوشتها- از هر نوع که بخواهند- در اختیارشان می‌گذاریم!»


۱. بقره/سوره۲، آیه۱۹۴.    
۲. طباطبایی، محمدحسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ترجمه موسوی همدانی، ج‌۲، ص۹۱-۹۲.    
۳. آل عمران/سوره۳، آیه۱۲۳.    
۴. آل عمران/سوره۳، آیه۱۲۵.    
۵. توبه/سوره۹، آیه۳۶.    
۶. توبه/سوره۹، آیه۱۲۳.    
۷. نحل/سوره۱۶، آیه۱۲۸.    
۸. بقره/سوره۲، آیه۱۹۴.    
۹. توبه/سوره۹، آیه۳۶.    
۱۰. طباطبایی، محمد حسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ترجمه موسوی همدانی، ج‌۹، ص۳۵۶.    
۱۱. توبه/سوره۹، آیه۱۲۳.    
۱۲. طور/سوره۵۲، آیه۱۷.    
۱۳. طور/سوره۵۲، آیه۲۲.    
۱۴. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج‌۲۲، ص۴۲۵.    



مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۴، ص۳۱۸، برگرفته از مقاله «امداد به متقین».    
مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۸، ص۳۹۲، برگرفته از مقاله «امداد به متقین».    


رده‌های این صفحه : امداد | تقوا | موضوعات قرآنی




جعبه ابزار