• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

کاظم دزفولیان

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کاظم دزفولیان عضو هیات علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی گروه زبان و ادبیات فارسی است و در دانشگاه شهید بهشتی، به تدریس ادب فارسی اشتغال دارد.



«کاظم دزفولیان» سال ۱۳۳۴ ش در شهر دزفول به دنیا آمد. وی دوران دبستان و دبیرستان را در شهر دزفول گذراند و با میل و رغبت، رشته ادبیات را برای تحصیل انتخاب کرد، با آن که رشته ریاضی را در دبیرستان انتخاب کرده بود، میان راه تغییر رشته داد و در رشته ادبی دیپلم گرفت. در سال ۱۳۵۱ در دانشگاه تربیت معلم اراک پذیرفته شد و در سال ۱۳۵۵ در رشته زبان و ادبیات فارسی ، فارغ التحصیل گردید. وی دوره کارشناسی را با موفقیت به پایان رساند و در سال ۱۳۵۶، در رشته زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه تهران ، پژوهشکده فرهنگ ایران، در مقطع کارشناسی ارشد پذیرفته شد. پایان نامه کارشناسی ارشدش را که تحلیل آثار طالبوف بود، به راهنمایی دکتر ابوالقاسمی، باموفقیت ارائه کرد. در سال ۱۳۶۵ نیز توانست در دوره دکترای زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران پذیرفته شود. رساله دکترای او، «تحلیل و تفسیر گلشن راز بر اساس شروح موجود» بود. وی هم اکنون عضو هیات علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی گروه زبان و ادبیات فارسی است و در دانشگاه شهید بهشتی، به تدریس ادب فارسی اشتغال دارد و دانشجویان بسیاری از کلاس‌های مفید و بانشاط او بهره می‌جویند. هنگام کسب علم ، چند سالی در مؤسسه لغت نامه دهخدا ، بین سال‌های ۱۳۵۵ تا ۱۳۵۷ مشغول کار بود که همین موضوع، موجب شد که در تالیف و فیش برداری بعضی از واژگان شرکت جوید و در تهیه و استخراج برخی از واژگان لغت فارسی و مقدمه لغت نامه دهخدا، همکاری داشته باشد.


دوره کارشناسی را تحت آموزش استادان به نام همچون دکتر مظاهر مصفا، خانم دکتر امیری فیروزکوهی، دکتر محجوب و دکتر جعفر شعار با موفقیت به پایان رساند و نیز در دوره دکترای زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران از استادان او می‌توان به دکتر محجوب، دکتر ابوالقاسمی، دکتر خانلری و... اشاره کرد.


۱. باغ سبز عشق، گزیده و شرح اشعار دفتر اول مثنوی معنوی .
۲. بوی جوی مولیان؛ ویژگی اثر: برگزیده و شرح برخی از اشعار رودکی ، فرخی سیستانی ، منوچهری و کسایی مروزی .
۳. تصحیح شرح گلشن راز، اثر صاین الدین ترکه اصفهانی.
۴. تصحیح فرهنگ لغت بهار عجم.
۵. تصحیح و شرح کامل گلشن راز ، بر اساس قدیمی‌ترین شرح‌های گلشن راز.
۶. تصحیح و شرح منطق الطیر عطار .
۷. در لفظ دری، برگزیده و شرح برخی از قصاید ناصرخسرو .
۸. گزیده اشعار مسعود سعد.


نرم افزار عرفان۳، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.



جعبه ابزار