• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

وجود امام زمان از منظر قرآن و حدیث (کتاب)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



«وجود امام زمان از منظر قرآن و حدیث» اثر فارسی علی اصغر رضوانی، از مجموعه کتاب‌های «سلسله مباحث مهدویت» بوده که به اثبات ضرورت وجود امام معصوم علیه‌السّلام در هر عصری تا پایان جهان، پرداخته است.



کتاب با مقدمه ناشر در انتقاد از کسانی که افکار و عقاید انحرافی را در جامعه ترویج می‌کنند، آغاز و مطالب در دو بخش ارائه شده است.
در استدالال‌ها، از متن کامل آیات و روایات، استفاده شده است.




۲.۱ - بخش اول

نویسنده در بخش اول، به تحقیق در ادله قرآنی که به ضرورت وجود حجت و ولی خدا در هر زمان تا روز قیامت دلالت دارند، پرداخته و هشت آیه زیر را مورد بررسی قرار داده است:
۱- آیات «لیله القدر»؛ که مستفاد از آن‌ها بدین قرار است:
- ضرورت وجود نظام و تقدیر در عالم و وجود قدرت تنفیذی برای تقدیر.
- وجود حجت که همان تنفیذ کننده و واسطه فیض الهی است.
- استمرار این سنت تا پایان تاریخ.
۲- آیه «امام»؛ که ضمن تحقیق در اصطلاح قرآنی امام و صفات امام به حق، چنین استنباط شده است که در هر زمانی، باید امامی موجود باشد تا کسانی که قصد هدایت و پیروی از حق را دارند، به او مراجعه کنند.
۳- آیات «شهادت و گواهی»؛ که نویسنده با استناد به برخی از آن‌ها، اثبات می‌کند که خداوند در بین هر امتی، کسی را به عنوان شاهد و گواه قرار داده است تا در روز قیامت بر آن‌ها احتجاج کند.
مؤلف با استفاده از این آیات، صفاتی را برای شاهدان در قیامت برشمرده و آن‌ها توضیح داده است؛ از جمله: از جنس بشر بودن، یکی بودن در هر زمان، احاطه علمی ربانی داشتن و دارای علم کتاب بودن.
۴- آیه «انذار»؛ نویسنده از صریح این آیه چنین استفاده کرده است که به طور عموم، برای هر قومی، هدایت کننده‌ای است، به حق و حقیقت که در هر زمانی باید وجود داشته باشد.
آیات «نذیر، هدایت، صادقین و اولی الامر» از دیگر آیاتی است که با استفاده از آن‌ها چنین استنباط شده است که باید در هر زمانی در بین مردم، انذار کننده، هادی، قائل به حق و امامی معصوم باشد تا مردم او را اطاعت نمایند؛ اطاعتی که از پیامبر، بلکه از خداوند است.

۲.۲ - بخش دوم

مؤلف در دوم، به اثبات وجود امام مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف از منظر احادیث پرداخته و در این زمینه، شش روایت زیر را مورد بررسی قرار داده است:
۱- حدیث «ثقلین»؛ که چند نکته از آن استفاده شده است:
- عصمت و اعلمیت اهل بیت علیه‌السّلام
- جامعیت کتاب و عترت
- هدایت مطلق در عمل به آن‌ها و ضرورت تمسک
- ضرورت بقاء عترت معصوم تا روز قیامت.
۲- «معرفت امام»؛ نویسنده معتقد است با تامل در این احادیث، پی می‌بریم که مقصود از امامی که معرفتش واجب و بیعتش برگردن انسان است، همان امام معصومی است که هیچ زمانی، زمین از وجود او خالی نیست.
حدیث «معرفت امام، دوازده خلیفه، امان، سفینه و عدم خلو زمان از امام قرشی» از دیگر این روایات، می‌باشد.


فهرست مطالب در ابتدای کتاب آمده است.
پاورقی‌ها به ذکر منابع اختصاص دارد.


نرم افزار کتابخانه مهدویت، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.


رده‌های این صفحه : کتاب شناسی | کتب مهدویت




جعبه ابزار