• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

نینوا و انتظار تاملی نو (کتاب)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



«نینوا و انتظار تاملی نو»، مجموعه مباحث و مقالاتی در انتظار و ظهور حضرت حجت عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف است که به همت جمعی از نویسندگان تالیف شده و توسط بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف به چاپ رسیده است.
این مجموعه به این امید نگارش یافته که یاریگر مهدی یاوران و دست مایه‌ای برای مبلغان و مشتاقان آن حضرت باشد.



کتاب با مقدمه معاونت پژوهش مرکز تخصصی مهدویت در بیان نگاهی به عاشورا و انتظار آغاز شده و در ادامه، پانزده بحث تفصیلی درباره فضایل حضرت مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف ، عاشورا و انتظار، عزت حسینی و عزت مهدوی، رهبران الهی، شجاعت حسینی و مهدوی، نقش زنان و جوانان در قیام کربلا و قیام حضرت مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف و نیز سیری در زیارت عاشورا و زیارت ناحیه مقدسه صورت گرفته است.
در این مجموعه سعی شده است، بین قیام امام حسین علیه‌السّلام و ظهور حضرت مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف ارتباط برقرار شود.
مؤلف قیام امام حسین علیه‌السّلام را زمینه ظهور معرفی کرده و بر این باور است که در اندیشه شیعه، کربلا و عاشورا از چنان قداستی برخوردار است که انسان متعهد را برای قیام عدالت گستر امام موعود عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف آماده می‌کند.




۲.۱ - مقاله اول

نکاتی درباره حضرت مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف از آیت‌الله بهجت، اولین مقاله این مجموعه است که در گل چین نکات دل نشین و جذاب ایشان درباره دعا برای فرج آمده است:
آیا نباید در فکر این باشیم که از کسی که (حضرت مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف ) خداوند برای اصلاح جامعه قرار داده، بخواهیم که بیاید؟ خود او در مسجد سهله (و) جمکران، در خواب و بیداری در گوش افرادی از دوستانش بدون این که او را ببیند، فرموده است: «فرج نزدیک است، دعا کنید» و یا به نقلی فرموده است: «فرج من نزدیک شده، دعا کنید بداء حاصل نشود».

۲.۲ - مقاله دوم

با توجه به منابع عقلی و نقلی، طرح مباحث مهدویت از جنبه‌های متفاوت ضرورت داشته و لذا مقاله دوم تحت عنوان «ضرورت طرح مباحث مهدویت»، کوشیده است پاره‌ای از این ادله را در مباحثی؛ همچون لزوم معرفت، تکلیف و وظیفه، مبارزه با تحریف‌ها، کج اندیشی‌ها و آسیب‌ها، آثار اعتقاد و معرفت به امام و... به صورت اجمال متذکر شود.

۲.۳ - مقاله هفتم

مقاله هفتم، با بررسی و دقت در حدیث قدسی زیارت عاشورا و زیارت مربوط به امام زمان عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف، در پی اثبات آن است که «نینوا معبر انتظار» بوده و برای رسیدن به ظهور مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف، باید از گذرگاه کربلا عبور کرد.
مؤلف معتقد است که زیارت عاشورا نیز در واقع تحلیلی برای معبر بودن «نینوا» برای «انتظار» است و درس‌ها و پیام‌های عاشورا، چراغ‌های فرا راه شیعیان هستند تا با دیدی روشن و بصیرتی افزون منتظر ظهور و قیام باشند.

۲.۴ - مقاله دهم

مقاله دهم، با اشاره به این که با نگاهی گذرا به زندگی بشر، حتی جوامع بدوی، به این نکته بر می‌خوریم که وجود امام و رهبر، از نظر انسان‌ها یک ضرورت است، در ادیان الهی نیز نیاز به امام و رهبر و فراخوانی به امر قدسی را روشن می‌داند.
مؤلف در این مقاله، بعد از بیان معنای اصلاح و قیام اصلاح طلبانه امام حسین علیه‌السّلام و حضرت مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف، کارهای اصلاحی آن حضرت را در سه قسم اعتقادی، اخلاقی و عملی خلاصه کرده و برای روشن شدن زمینه و لزوم این اصلاحات، به بیان وضعیت این سه مقوله در آستانه و قبل از ظهور پرداخته است.

۲.۵ - مقاله یازدهم

مقاله یازدهم، شجاعت حسینی و مهدوی را آینه شجاعت حیدری دانسته و بعد از بیان شجاعت امام حسین علیه‌السّلام از دیدگاه:
۱- نویسندگان مسلمان؛ همچون ابن ابی الحدید معتزلی، عقاد، شبراوی و محمدعلی جناح
۲- مستشرقین: توماس کارلایل انگلیسی، واشنگتن ایرونیک آمریکایی و جمیز کارگرن
۳- دشمنان: عمر بن سعد، ابن حجر در صواعق و زید ابطحی
۴- بزرگان شیعه: شیخ جعفر شوشتری، محمد مهدی مازندرانی و شیخ مفید
شجاعت مهدوی از دید آیات و روایات مورد بررسی قرار گرفته است.

۲.۶ - مقاله آخر

در آخرین مقاله، به این پرسش‌ها پاسخ داده می‌شود که آیا می‌توان امام زمان عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف را در زمان غیبت مشاهده کرد؟ چرا حدیث مستندی از ائمه علیه‌السّلام نداریم که بیان کند، امام عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف را می‌توان در زمان غیبت دید؟ آیا دیدن امام عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف منافاتی با توقیع شیخ مفید رحمة‌الله‌علیه ندارد که امام عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف در آن فرموده است که هر کس ادعای دیدن امام زمان عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف را داشته باشد، دروغگو است؟
در بحث آثار اعتقاد و معرفت به امام، نگارنده شناخت و معرفت امام را دارای بهترین ثمرات فردی و اجتماعی دانسته و معتقد است، آگاهی بر این که اعمال فرد در محضر امام است، او اعمال انسان را می‌بیند و اعمال بر او عرضه می‌شوند، واقعا انسان ساز بوده و منتظر مصلح، خود می‌کوشد، صالح باشد.


فهرست مطالب در ابتدای کتاب آمده است.
پاورقی‌ها بیشتر به ذکر منابع اختصاص دارد.


۱- مقدمه و متن کتاب.
۲- پارسا با مشارکت بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف و انتشارات مسجد جمکران، (۱۳۸۸)، «امام مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف در آینه قلم کارنامه منابع پیرامون امام مهدی علیه‌السّلام و مهدویت »، قم، مؤسسه اطلاع رسانی اسلامی مرجع.
۳- سایت خبری آینده روشن.
۴- پایگاه حوزه نت.


نرم افزار کتابخانه مهدویت، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.


رده‌های این صفحه : کتاب شناسی | کتب مهدویت




جعبه ابزار