• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

مقام امام علی (ناصریه)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



مقام امام علی (ناصریه)
اطلاعات عمومی
ناممقام امام علی (علیه‌السّلام)
کاربری زیارتگاه
مکان چند کیلومتری جنوب غربی مرکز شهر ناصریه، از توابع استان ذی‌قار در کشور عراق
وابسته‌به‌دین‌یا‌مذهبشیعه
اطلاعات بنا
وضعیتفعال
امکاناتدو نمازخانه مردانه و زنانه

مقام امام علی (علیه‌السّلام) در چند کیلومتری جنوب غربی مرکز شهر ناصریه، از توابع استان ذی‌قار در کشور عراق واقع شده است که به اعتقاد اهالی منطقه محل نشستن شتر امام علی (علیه‌السّلام) در زمان رسیدن ایشان به ذی‌قار، پیش از وقوع جنگ جمل است.



مقام، در چند کیلومتری جنوب غربی مرکز شهر ناصریه، کنار جاده این شهر به سماوه (مرکز استان مثنّی)، قرار دارد. اهالی منطقه، این مقام را محل نشستن شتر امام علی (علیه‌السّلام) در زمان رسیدن ایشان به ذی‌قار، پیش از وقوع جنگ جمل، می‌دانند.


ساختمان کنونی زیارتگاه، پس از سقوط نظام صدام، با تلاش شیخ محمدباقر ناصری و با پشتیبانی مالی برخی از نیکوکاران شیعه، ساخته شده است.
این بنا دارای ساختمان مستطیل شکل نسبتاً وسیعی است که داخل آن، دو نمازخانه مردانه و زنانه وجود دارد، متصل به بنا از بیرون، ایوان یا رواق کوچکی وجود دارد که سقف آن، بر سه ستون استوار است و ورودی مقام نیز در این رواق، قرار دارد. بالای مقام، گنبدی وجود دارد که با آجرهای سبزرنگ، پوشیده شده است.


گفتنی است، براساس منابع تاریخی معتبر، حضرت علی (علیه‌السّلام) با هدف رویارویی با عایشه و طلحه و زبیر، با لشکر خود از مدینه به سمت عراق، حرکت کردند و در آغاز ورود خود به عراق، در منطقه ذی‌قار توقف نمودند، سپس فرزند خود، امام حسن مجتبی (علیه‌السّلام) و عمار یاسر را به کوفه فرستادند تا مردم را به همراهی با امیرمؤمنان (علیه‌السّلام) دعوت کنند، آن دو نیز، به قولی هفت هزار نفر و به قولی، ۶۵۶۰ نفر از اهالی کوفه (از جمله مالک اشتر) را با خود همراه کردند، سپس حضرت (علیه‌السّلام)، به سمت بصره برای مقابله با «ناکثین» در جنگ جمل، حرکت نمودند.
[۱] مسعودی، علی بن حسین، مروج الذهب، ج۲، ص۳۶۸.



۱. مسعودی، علی بن حسین، مروج الذهب، ج۲، ص۳۶۸.



زیارت‌گاه‌های عراق، محمدمهدی فقیه بحرالعلوم، برگرفته از مقاله «مقام امام علی»، ج۲، ص۳۱۶.    






جعبه ابزار