• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

ماههای حج

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



به ماه‌های شوال، ذیقعده و ذیحجه ماه‌های حج می‌گویند.



ماه‌های‌ حج‌، شوال و ذی القعده و تمام ذی الحجّه بنابر قول اصح می‌باشد.

۱.۱ - زمان انجام عمره تمتع و حج تمتع

در حج تمتع چند چیز شرط است: ... دوم آن‌ها: این است که مجموع عمره و حجش در ماه‌های‌ حج‌ باشد، بنابراین اگر تمام عمره‌اش را یا قسمتی از آن را در غیر ماه‌های‌ حج‌ به جا آورد جایز نیست که به آن تمتع نماید (نمی‌تواند آن را عمره تمتع حساب کند). پس اگر کسی در شوال یا ذی القعده عمره تمتع به‌جا آورد و در موقع حج، حج تمتع به‌جا آورد صحیح است، و اگر قبل از شوال بخواهد عمره تمتع به‌جا آورد صحیح نیست اگرچه بعض اعمال عمره قبل از شوال واقع شود و بقیه در شوال یا سایر ماه‌های‌ حج‌.
احرام قبل از میقات‌ها جایز نیست و منعقد نمی‌شود و عبور از آن‌ها با حالت احرام کفایت نمی‌کند، بلکه باید در میقات، احرام را انشاء (با نیّت ایجاد) نماید و از این مطلب، دو مورد استثنا می‌شود: اوّلی از آن‌ها: وقتی است که محرم شدن قبل از میقات را نذر کرده باشد، زیرا این نذر جایز و صحیح است و عمل به آن واجب است و تجدید کردن احرام در میقات واجب نیست و لازم نیست که از آن عبور کند... البته اگر برای حج‌ یا عمره تمتع باشد شرط است که در ماه‌های حج‌ باشد.

۱.۲ - استطاعت قبل از ماه‌های حج

در حصول استطاعت فرقی نیست بین این که در شهر حج؛ یعنی شوال و ذیقعده و ذیحجه، مال پیدا کند یا قبل از آن، بنابراین اگر استطاعت مالی پیدا شود و استطاعت بدنی و سایر شرایط موجود باشد نمی‌تواند خود را از استطاعت خارج کند، حتی در اوایل سال و قبل از ماه‌های‌ حج‌.

۱.۳ - برای عمره تمتع قرار دادن احرام عمره مفرده در ماه‌های حج

کسی که به احرام عمره مفرده وارد مکه شد اگر احرامش در ماه‌های‌ حج‌ بوده جایز است که آن را عمره تمتع قرار دهد و دنبال آن حج تمتع به‌جا آورد و در این صورت هَدی بر او واجب می‌شود.

۱.۴ - انجام عمره مفرده در ماه‌های حج

انجام عمره مفرده در ماه‌های‌ حج‌ پیش از عمره تمتع جایز است یا خیر؟ و در این مساله فرقی بین صَرُوره و غیر صروره هست یا نه؟
ج- مانع ندارد، و فرق نمی‌کند

۱.۵ - عدم جواز احرام از تنعیم برای عمره تمتع در ماه‌های حج

مساله ۶- کسی که در غیر ماه‌های‌ حج‌ به مکه رفته و عمره مفرده به‌جا آورده و در مکه مانده تا ماه‌های‌ حج‌، برای احرام عمره تمتع باید به یکی از مواقیت پنجگانه معروفه برود و نمی‌تواند از تنعیم مُحرم شود.


۱. موسوعة الامام الخمینی، ج۲۲، تحریر الوسیلة، ج‌۱، ص۴۲۸، کتاب الحج، القول فی صورة الحج اجمالاً، مسالة۱، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، ۱۴۳۴ ه. ق.    
۲. موسوعة الامام الخمینی، ج۲۲، تحریر الوسیلة، ج‌۱، ص۴۲۸، کتاب الحج، القول فی صورة الحج اجمالاً، مسالة۱، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، ۱۴۳۴ ه. ق.    
۳. موسوعة الامام الخمینی، ج۳۱، مناسک الحج (بالعربیة)، بخش‌فارسی، ص۲۷۵، مسالة۱۳، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، ۱۴۳۴ ه. ق.    
۴. موسوعة الامام الخمینی، ج۲۲، تحریر الوسیلة، ج‌۱، ص۴۳۳، کتاب الحج، القول فی احکام المواقیت، مسالة۱، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، ۱۴۳۴ ه. ق.    
۵. موسوعة الامام الخمینی، ج۳۱، مناسک الحج (بالعربیة)، بخش‌فارسی، ص۲۷۵، مسالة۱۲، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، ۱۴۳۴ ه. ق.    
۶. موسوعة الامام الخمینی، ج۳۱، مناسک الحج (بالعربیة)، بخش‌فارسی، ص۴۴، مسالة۹، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، ۱۴۳۴ ه. ق.    
۷. موسوعة الامام الخمینی، ج۳۱، مناسک الحج (بالعربیة)، بخش‌فارسی، ص۴۷، س۸، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، ۱۴۳۴ ه. ق.    
۸. موسوعة الامام الخمینی، ج۳۱، مناسک الحج (بالعربیة)، بخش‌فارسی، ص۵۹، مسالة۶، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، ۱۴۳۴ ه. ق.    



ساعدی، محمد، (مدرس حوزه و پژوهشگر)    ، موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی    






جعبه ابزار