عمر نوح (مفرداتقرآن)
ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف
عمر نوح اگر تنها آيات قرآن را در نظر بگيريم عمر آن حضرت در حدود هزار سال و مقدارى از آن زيادتر بوده است يعنى نهصد و پنجاه سال قطعا بالا بود.
عمر نوح اگر تنها آيات قرآن را در نظر بگيريم عمر آن حضرت در حدود هزار سال و مقدارى از آن زيادتر بوده است يعنى نهصد و پنجاه سال قطعا بالا بود.
به اين
آیه توجّه فرمایيد:
(وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا نُوحاً إِلى قَوْمِهِ فَلَبِثَ فِيهِمْ أَلْفَ سَنَةٍ إِلَّا خَمْسِينَ عاماً فَأَخَذَهُمُ الطُّوفانُ وَ هُمْ ظالِمُونَ) يعنى: «نوح را به قومش ارسال كرديم هزار سال مگر پنجاه سال در ميان قوم ماند سپس آنها را حال آن كه ظالم بودند طوفان به گرفت.»
آيه صريح است در اين كه آن حضرت نهصد و پنجاه سال در ميان قومش به تبليغ مشغول بوده و جمله
(وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا) نشان میدهد كه پيش از بعثت نيز مدتى مثلا در حدود چهل سال از عمر او گذشته بود، فاء تفريع در
(فَأَخَذَهُمُ الطُّوفانُ) مفيد آن است كه پس از گذشتن نهصد و پنجاه سال طوفان پيش آمده است و چون به موجب
(قِيلَ يا نُوحُ اهْبِطْ بِسَلامٍ مِنَّا) (به نوح گفته شد: «اى نوح! با سلامت و بركاتى از ناحيه ما بر تو)
و
آیات ديگر، مدتى نيز پس از طوفان زندگى كرده و اگر مثلا آن را ده سال بدانيم عمر آن بزرگوار در حدود هزار سال يا بيشتر بوده است.
در روايات مجموع عمر آن حضرت دو هزار و سيصد و دو هزار پانصد سال نقل شده. و اللّه العالم.
در تورات فعلى سفر پيدايش باب نهم میگويد: نوح بعد از طوفان سيصد و پنجاه سال عمر كرد و جمله عمر او نهصد و پنجاه سال بود. هاكس نيز در قاموس خود آن را نهصد و پنجاه سال گفته است.
تفاوت نقل قرآن مجيد با نقل تورات از دو وجه است يكى اين كه عمر آن حضرت از قرآن در حدود هزار سال يا بيشتر استفاده میشود ولى تورات همه آن را نهصد و پنجاه سال میگويد. ديگرى اين كه: قرآن به حكم
(فَأَخَذَهُمُ الطُّوفانُ) شروع طوفان را پس از نهصد و پنجاه سال در نبوّت او میداند ولى تورات پس از پانصد و پنجاه سال، زيرا به نقل آن،
نوح (علیهالسّلام) پس از طوفان سيصد و پنجاه سال عمر كرده است. به نقل
طبرسی در آن مدت نوح نه دندانش افتاد نه ناتوان شد و نه مويش سفيد گشت.
به نظر بعضىها طول عمر معجزه نوح (عليهالسّلام) بوده است، و اين كه عمرهاى كنونى از صد و صد و بيست تجاوز نمیكند نمیتواند مورد اشكال در كثرت عمر آن حضرت بوده باشد. زيرا دليل علمى بر اين كه بشر نمیتواند بيشتر از آن زندگى كند نيست اگر عواملی كه موجب مرگ میشوند از بين برده شوند يا تا حدّى خنثى گردند عمر بشر حتما زياد خواهد شد وانگهى:
كريمى كاين جهان پاينده دارد
تواند حجّتى را زنده دارد
•
قرشی بنایی، علیاکبر، قاموس قرآن، برگرفته از مقاله «عمر نوح»، ج۷، ص۱۱۹.