• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

عبدالله بن عبدالله سلول

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



عبدالله (حباب) بن عبدالله سلول، معروف به ابن ابی‌سلول، از صحابه پیامبر اسلام و از حاضران در جنگ بدر و اُحُد و دیگر نبردها بوده است. پدر وی عبدالله بن سلول، از اشراف خزرج و سرکرده منافقان مدینه محسوب می‌گردد. او سرانجام در سال ۱۲ هجری قمری وفات یافت.



عبدالله (حباب) بن عبدالله بن سلول انصاریِ خزرجی، از صحابه شایسته و برگزیده بود که در جنگ بدر و اُحُد و دیگر نبردها در کنار رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) حضور داشت. نام وی در اصل حباب بود و رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) او را عبدالله نامید.


پدر عبدالله، یعنی عبدالله بن سلول سرکرده منافقان مدینه بود. او از اشراف خزرج و از کسانی بود که خزرجیان پیش از بعثت پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله)، می‌خواستند زمام‌داری خویش را به او بسپارند، اما با ظهور اسلام، بر پیامبری رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) رشک برد و او را غرور و نخوت گرفت، لذا اسلامش ریاکارانه بود و منافقانه حسد و دشمنی خود را پنهان داشت.
همو بود که در جنگ بنی‌المصطلق گفت: چون به مدینه بازگردیم، صاحبان عزت، ذلیلان را از آن‌جا بیرون خواهند کرد.

حباب بن عبدالله، به رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) گفت: ‌ای رسول خدا، او خود، ذلیل است و تو عزیزی. اگر اجازه دهی، من او را به قتل می‌رسانم. رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) فرمود: "نباید کاری کرد که مردم بگویند: محمد یارانش را می‌کشد. تو به پدرت نیکی کن و با خوبی با او مصاحبت داشته باش".


۱. منافقون/سوره۶۳، آیه۸.    
۲. ابن عبدالبر، یوسف‌ بن‌ عبدالله، الاستیعاب فی معرفه الاصحاب، ج۳، ص۹۴۰.    
۳. ابن حجر عسقلانی، احمد بن علی، الاصابه فی تمییز الصحابه، ج۴، ص۱۳۳.    
۴. ابن اثیر، ابوالحسن علی بن ابی‌الکرم، اسد الغابه فی معرفه الصحابه، ج۱، ص۳۶۳.    
۵. ابن هشام، عبدالملک، السیره النبویه، ج۲، ص۳۶۹.    
۶. ذهبی، شمس‌الدین، سیر اعلام النبلاء، ج۲، ص۳۹۱.    



عبدالسلام ترمانینی، رویدادهای تاریخ اسلام، ترجمه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، ج۱، ص۱۲۴.






جعبه ابزار