• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

طولانی بودن عمر حضرت مهدی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



طول عمر آن حضرت که بر خلاف قوانین و موازین عادی و طبیعی است اما شگفت انگیز نخواهد بود، زیرا بنا به قرآن کریم و سنت، بسیاری از پیامبران یا اوصیای ایشان را می‌شناسیم که به قدرت الهی دارای طول عمر بوده‌اند.



اسم شریف آن حضرت “م ح م د” و کنیه اش قائم، منتظر، حجت، مهدی، خلف صالح، صاحب الزمان و مشهورترین القابش مهدی (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) است در اسم و کنیه با حضرت پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) همنام می‌باشد، ولی جایز نیست نام حضرت را در زمان غیبت ذکر نمود. زیرا حکمت آن مخفی است.
[۱] قمی، عباس، منتهی الآمال، اوج علم، ۱۳۸۶، ن چ: دوم، ص۵۳۹، جدوم.
در شب پانزدهم شعبان سال دویست و پنجاه و پنج یا دویست و پنجاه و شش هجری در شهر "سر من رای" (سامرا) در خانه امام حسن عسگری (علیه‌السّلام) دیده به جهان گشود و مدت عمر شریف آن حضرت در هنگام رحلت پدر بزرگوارش پنج سال بود.
[۲] قرشی، علی اکبر، خاندان وحی زندگانی چهارده معصوم (سلام‌الله‌علیهم)، دارالکتب الاسلامیه، ت چ: ۱۳۷۳، ن، سوم ص۷۳۰.

دربارۀ طول عمر آن حضرت که بر خلاف قوانین و موازین عادی و طبیعی است، باید گفت کسی که به وجود آن حضرت معتقد است، او را شاخه‌ای از شجره وحی و نبوت و نماینده مستقیم خداوند می‌داند، چنانچه خداوند حضرت آدم (علیه‌السّلام) را بدون واسطه پدر و مادر آفرید و به خشم بر قوم نوح، زمین را با آب پوشاند و آتش را که طبیعتش سوزاندن است بر ابراهیم، گلستان گرداند و عزیر پیغمبر را به خواب صد ساله برد و باد و جن و حیوانات را در اختیار سلیمان قرار داد. بنابراین طول عمر آن حضرت شگفت انگیز نخواهد بود، زیرا بنا به قرآن کریم و سنت، بسیاری از پیامبران یا اوصیای ایشان را می‌شناسیم که به قدرت الهی دارای طول عمر بوده‌اند؛ مانند نوح (علیه‌السّلام) که دو هزار و هشتصد سال و حضرت عیسی (علیه‌السّلام) که از روز ولادت تا ظهور حضرت مهدی (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) زنده می‌باشند و حضرت خضر (علیه‌السّلام) و الیاس که دارای عمر طولانی هستند.


خداوندی که انسان را از خاک آفرید و قدرت بر خلق داشت آیا قدرت بر عمر طولانی ندارد. خداوند در قرآن از حضرت نوح (علیه‌السّلام) خبر داده که وی نهصد و پنجاه سال در میان قوم خود زندگی کرد.
«فلبث فی قوم الف سنة الا خمسین عاما»
نوح بیش از این مدت در جهان زیسته است و این نهصد و پنجاه سال مدتی بود که قوم خود را دعوت به خداپرستی می‌نمود و در سن شصت سالگی به این کار پرداخت.
[۴] مجلسی، محمدباقر، مترجم، علی دوانی، بحارالانوار، مهدی موعود، دارالکتب الاسلامیه، ج: ۱۳، بی تا، بی جا، ص۴۶۲.



در عالم گیاهان استثنائات عجیب و حیرت افزا، فراوان به چشم می‌خورد؛ از جمله در میان درختان، درختانی وجود دارند که از جهت طول، تنومندی و قطر و یا طول عمر تعجب آورند، مثل درخت «ارز» لبنان و مثل درختی که در آمریکاست و به عربی آن را «ام الاجمه» می‌نامند،
[۵] گلپایگانی، لطف ا... ، نوید امن و امان، گلپایگانی، چ: ثامن الحجج، ن چ: ۲۰، سال: ۱۳۸۶، ص۱۸۲.
یعنی مادر جنگل که درازی آن را بیشتر از سیصد قد آدمی ذکر کرده‌اند. عمر بعضی از درختها بیش از سیصد سال است و همچنین ماهیهائی در اقیانوس اطلس شمال اروپا وجود دارند که عمر سه میلیون سال برایشان مشخص کرده‌اند و مارهائی که عمر چند هزار ساله دارند و عمر ملکه زنبوران عسل چهار صد برابر عمر زنبوران دیگر است.
مساله طول عمر آن حضرت مساله‌ای است که صدها حدیث بر آن دلالت دارد و مشیت ازلی الهی بر آن تعلق گرفته و هر کس خدا را قادر و توانا می‌شناسد، باید در طول عمر حضرت مهدی (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) نیز تردید نکند.
حضرت صادق (علیه‌السّلام) در مورد انکار کسانی که منکر عمر طولانی حضرت مهدی (علیه‌السّلام) بودند، می‌فرمایند:«ان تفکرون ان یمدا... لصاحب هذا الامر فی العمر کما مد لنوح (علیه‌السّلام) فی العمر»«چرا انکار دارید و قبول نمی‌کنید که خداوند عمر حضرت قائم را طولانی قرار داده است؟ چنانکه خداوند تبارک و تعالی عمر حضرت نوح را طولانی قرار داده است»
و همچنین از حضرت صادق (علیه‌السّلام) روایت است که می‌فرماید: «ان ولی ا... یعمر عمر ابراهیم الخلیل عشرین و ماه سنه و کان یظهر فی صوره فتی مرفق ابن ثلاثین سنه لو فرج القائم انکره الناس یرجع اثابا موفقا» «ولی خدا حضرت موسی (علیه‌السّلام) از عمر طولانی برخوردار است حضرت ابراهیم (علیه‌السّلام) ۱۲۰ سال عمر کرد، ولی به صورت جوان نیرومند ۳۰ ساله‌ای در میان مردم ظاهر و جلوه می‌نمود و قائم (علیه‌السّلام) ما نیز به صورت جوانی نیرومند، ظهور می‌کند که مردمان او را انکار می‌کنند»


مساله طول عمر و بقاء جوانی آن حضرت مساله‌ای نیست که از نظر عقل احتیاج به مؤیدات داشته باشد بلکه مساله، عموم قدرت خدا و اعجاز و خرق عادت و نفوذ مشیت الهی است. از حضرت رضا (علیه‌السّلام) حدیثی روایت است که می‌فرماید:«قائم آن کسی است که وقتی ظاهر شود در سن پیران و منظر و سیمای جوانان و یاقوت بدن باشد»
[۸] گلپایگانی، لطف ا... ، نوید امن و امان، ص۲۰۶.

کوتاه سخن اینکه خداست که حافظ و نگاهدارندۀ وجود گرانمایه حضرت مهدی (علیه‌السّلام) است و اوست که آن حضرت را از حوادث روزگار صیانت و محافظت می‌کند و آنچه بخواهد به عمرش می‌افزاید و سلامت سازمان وجود او را از هر آفت و بیماری مصون و محفوظ می‌دارد.



۱. قمی، عباس، منتهی الآمال، اوج علم، ۱۳۸۶، ن چ: دوم، ص۵۳۹، جدوم.
۲. قرشی، علی اکبر، خاندان وحی زندگانی چهارده معصوم (سلام‌الله‌علیهم)، دارالکتب الاسلامیه، ت چ: ۱۳۷۳، ن، سوم ص۷۳۰.
۳. عنکبوت/سوره۲۹، آیه۱۴.    
۴. مجلسی، محمدباقر، مترجم، علی دوانی، بحارالانوار، مهدی موعود، دارالکتب الاسلامیه، ج: ۱۳، بی تا، بی جا، ص۴۶۲.
۵. گلپایگانی، لطف ا... ، نوید امن و امان، گلپایگانی، چ: ثامن الحجج، ن چ: ۲۰، سال: ۱۳۸۶، ص۱۸۲.
۶. شیخ طوسی، محمد، غیبت شیخ طوسی، متوفی، ۴۶۰، ص۴۲۱    
۷. مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج۵۲، ص۲۸۷.    
۸. گلپایگانی، لطف ا... ، نوید امن و امان، ص۲۰۶.




سایت پژوهه، برگرفته از مقاله «طولانی بودن عمر حضرت مهدی»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۴/۱۲/۱۶    


رده‌های این صفحه : مقالات پژوهه




جعبه ابزار