• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

سال ۵۸۸ هجری قمری

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



سال ۵۸۸ هجری قمری، هشتاد و هشتمین سال از قرن ۶ قمری و مصادف با سال ۵۷۰ هجری شمسی است. در این سال رویدادها و وقایع نظامی و غیرنظامی مختلفی در جهان اسلام رخ داد، مانند: برپایی دولت ممالیک ترک در هند، تاجگذاری پادشاه جدید بیت المقدس، امارت گی لوزینیان بر قبرس، انعقاد قرارداد صلح میان صلاح‌الدین ایوبی و پادشاه انگلستان در صلح رمله، درگذشت حاکم سلجوقی سرزمین روم و جانشینی پسرش، ترور آخرین پادشاه سلجوقی عراق و ایران، جنگ میان امیران سلاجقه روم، درگذشت برخی از شخصیت‌های مشهور دیگر مانند: ابن شهرآشوب و ... .



- مجلس فرماندهان صلیبی مقرر می‌کند هِنری شامپاینی با ازدواج با شاهدخت ایزابلا، دختر آموری اول پادشاه بیت المقدس، به عنوان پادشاه، برایش تاجگذاری کنند.
- ریچارد، گی لوزینیان را بر جزیره قبرس می‌گمارد. گی در سال ۱۱۹۰م در حمله صلیبی سوم، در راه فلسطین بر این جزیره دست یافته بود و وی در سال ۱۱۸۹م با درگذشت همسرش سی بیلا، دختر آموری اول، حکومت قدس را از دست داد.
- ریچارد پس از ناکامی در یورش به بیت المقدس، می‌خواهد با صلاح‌الدین وارد گفتگو شود. گفتگوها در رمله برپا می‌شود و در این گفتگوها صلاح‌الدین درخواست بازگشت بیت المقدس را رد می‌کند؛ ولی بر این مصالحه می شود که منطقه ساحلی صور تا یافا با شهرهای ساحلی آن، یعنی حیفا و ارسوف در دست صلیبیان باشد؛ عسقلان از آن مسلمانان باشد و رمله میان مسلمانان و صلیبیان با لمناصفه تقسیم شود؛ مسیحیان آزادی داشته باشند، به زیارت بیت المقدس بیایند و مدت این مصالحه سه سال و پایان آن سال ۱۱۹۵م باشد. پس از مصالحه رمله، ریچارد به کشور خود باز می‌گردد.
- درگذشت ملک عزالدین قلیچ ارسلان ثانی ابن مسعود بن قلیچ ارسلان اول بن سلیمان بن قتلمش بن اسرائیل بن سلجوق حاکم سلجوقی سرزمین روم و جانشینی پسرش غیاث الدین کیخسرو اول.
- ترور طغرل پسر ارسلان پسر طغرل پسر محمد پسر ملک شاه ابن آلب ارسلان آخرین پادشاه سلجوقی عراق و ایران. آغاز سلطنت آنان سال ۴۳۲ق بود. اولین پادشاه، طغرل پسر سلجوق و آخرین ایشان طغرل پسر ارسلان بود.
- بازگشت شهاب الدین غوری به غزنه و نصب غلام خود، قطب الدین ایبک، به عنوان نایب خود.


- تقسیم اراضی دولتی از طرف قلیچ ارسلان دوم میان پسران و برادران و برادرزادگان خود در سال ۵۸۲ق باعث بروز جنگ میان آنان شد.


• ابن شهرآشوب.
ابن قیسرانی.
ابن مجیر فهری.
ابن معمّر عبدی.
ابومرهف نمیری.
سنان بن سلیمان.
قلیچ ارسلان بن مسعود.
کنراد مارکیز مونتفرایی.
مشطوب.


عبدالسلام ترمانینی، رویدادهای تاریخ اسلام، ترجمه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، ج۳، ص۲۴۵.





جعبه ابزار