• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

سال ۴۱۸ هجری قمری

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



در سال چهارصد و هجده هجری قمری، رویدادها و وقایع نظامی و غیرنظامی مختلفی در جهان اسلام رخ داد، مانند: استقبال القادر بالله خلیفه عباسی از جلال‌الدوله دیلمی در سفر به بغداد، انتصاب ابوالقاسم علی بن احمد جرجرائی به وزارت ظاهر فاطمی، حمله‌های پادشاهان مسیحی به متصرفات مسلمین، تقویت پیمان میان ظاهر فاطمی و امپراتور کنستانتین هشتم، درگذشت برخی از شخصیت‌های مشهور مانند: ابوالعباس بن ابی‌العوام و ... .



- القادربالله، خلیفه عباسی از جلال‌الدوله دیلمی، حاکم بصره خواست تا فتنه ای را که از سال گذشته در بغداد رخ داده بود، از بین ببرد و جلال‌الدوله در سفری به بغداد مورد استقبال القادربالله قرار گرفت و خلیفه او را شاهنشاه نامید. جلال‌الدوله فرزندش ابومنصور فیروز را در بصره به جای خویش گماشت و او را به الملک العزیز ملقب ساخت.
- جلال‌الدوله در بغداد اقامت گزید و ابوعلی حسن بن ماکولا را به وزارت خود برگزید.
- ظاهر فاطمی، ابوالقاسم، علی بن احمد جرجرائی را وزیر خویش و او را نجیب‌الدوله ملقب ساخت.
- عمادالدوله ابوکالیجار و عمویش قوام‌الدوله ابوالفوارس بر این که کرمان از آن ابوالفوارس و فارس از آن ابوکالیجار باشد به صلح رسیدند.
- قاضی یعیش بن محمد بن یعیش حاکم طلیطله، در سال ۴۰۰ق، وفات یافت و عبدالرحمان بن متیوه، یکی از افرادی که در طلیطله به صورت گروهی حکومت می‌کردند، به حکومت رسید.
- تقویت پیمان میان ظاهر فاطمی و امپراتور کنستانتین هشتم که به موجب آن به امپراتور اجازه داده شد تا کلیسای قیامت بیت‌المقدس را که حاکم بامرالله خراب کرده بود، تجدید بنا کند. هم چنین به امپراتور اجازه داده شد کلیساهایی را که حاکم خراب کرده بود، جز آنهایی که به مسجد تبدیل شده است، درست کند و در مقابل، اسم خلیفه فاطمی در مسجد قسطنطنیه و در مساجد موجود در مرزهای امپراتوری بیزانس خوانده شود. امپراتور نیز مسجد جامع قسطنطنیه را که در مقابل تخریب کلیسای قیامت خراب کرده بود، بازسازی و اسیران مسلمان را آزاد کند. دیگر آن که امپراتور، هیچ کمکی به حسان بن مفرّج بن جراح طائی، حاکم رمله، شورشگر بر خلیفه ظاهر فاطمی نکند.


- الفونس پنجم، پادشاه لیون برای تصرف زمین‌های مسلمین در شمال پرتغال به آنان حمله برد و شهر مستحکم «بازو» را محاصره کرد، ولی تیری زهرآلود بر پیکر او نشست و او را کشت.


• ابوالعباس بن ابی‌العوام
اکبر بن برد
ابوالقاسم مغربی
ابواسحاق اسفراینی
• الفونس پنجم
ابوالحسن قدوری


عبدالسلام ترمانینی، رویدادهای تاریخ اسلام، ترجمه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، ج۲، ص۴۰۲.





جعبه ابزار