• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

سال 409 هجری قمری

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



در سال چهارصد و نه هجری قمری، رویدادها و وقایع نظامی و غیرنظامی مختلفی در جهان اسلام رخ داد، مانند: ممنوعیت مذهب معتزله توسط القادر بالله عباسی، نفوذ سلطان محمود غزنوی به عمق سرزمین هند، وقوع درگیری بر سر قرطبه بین عبدالرحمان المرتضی اموی با قاسم بن حمود، درگذشت برخی از شخصیت‌های مشهور مانند: ابن فلاح کتامی و ... .



- خلیفه القادر بالله از فقیهان معتزله می خواهد از مذهب خود توبه کنند و آنان نیز چنین کرده، از اعتزال رویگردان می شوند. محمود بن سبکتکین غزنوی نیز به درخواست خلیفه تن درمی دهد. این کار سبب تثبیت مذهب تسنن و سخت‌گیری بر فرقه های رافضیه، اسماعیلیه، جهمیه و مشبهه شد. فرمانی از جانب خلیفه صادر می شود و طیّ آن به اطلاع مردم می‌رسد: کسی که معتقد باشد قرآن مخلوق است، کافر و خونش مباح است.


- سلطان محمود غزنوی به نبرد در سرزمین هند ادامه داده، به عمق آن نفوذ می‌کند.
- عبدالرحمان بن محمد (المرتضی) اموی با سپاهی مرکب از هم‌پیمانان و هواخواهانی که با او بیعت کرده‌اند، رهسپار قرطبه می‌شود تا با قاسم بن حمّود (مأمون) وارد جنگ شود و قرطبه را به چنگ آورد. پس ابتدا راهی غرناطه می‌شود تا آن شهر را از دست حکمران آن زاوی بن زیری به در آورد، اما المرتضی در نبردی در آن ناحیه کشته می‌شود.


• ابن فلاح کتامی
فاطمه کرجی
مرتضی اموی


عبدالسلام ترمانینی، رویدادهای تاریخ اسلام، ترجمه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، ج۲، ص۳۸۵.





جعبه ابزار