• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

سال 207 هجری قمری

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



سال ۲۰۷ هجری قمری، هفتمین سال از قرن ۳ قمری و مصادف با سال ۲۰۱ هجری شمسی است. در این سال رویدادها و وقایع نظامی و غیرنظامی مختلفی در جهان اسلام رخ داد، مانند: بروز گرسنگی و قحطی در‌ اندلس و به حکومت رسیدن عبدالله بن طاهر به عنوان حاکم عراق، خراسان، جزیره و شام، وقوع جنگ و شورش‌های پراکنده در سرزمین‌های مصر، یمن، افریقیه و اندلس، درگذشت برخی از شخصیت‌های مشهور مانند طاهر بن حسین و ... .



• درگذشت طاهر بن حسین و به حکومت رسیدن فرزندش، عبدالله به عنوان حاکم عراق، خراسان، جزیره و شام. عبدالله برادرش، طلحه را به نیابت خود بر خراسان گمارد.
مامون، عبیدالله بن سری را از حکومت مصر برکنار و خالد بن یزید بن مزید شیبانی را به جای او منصوب کرد. عبیدالله از پذیرش این فرمان خودداری ورزید و علیه خلیفه قیام کرد. او خالد را پس از جنگی که میان آن دو رخ داد از مصر بیرون راند.
• گرسنگی و قحطی در‌اندلس.


وقوع جنگ و شورش‌های پراکنده در سرزمین‌های مصر، یمن، افریقیه و اندلس:
- جنگ‌ها و برخوردهایی بین عبیدالله سری و علی بن عبدالعزیز جروی، امیر قیسیان در مصر درگرفت که به پیروزی عبیدالله بن سری منجر شد و بدین ترتیب، او بر مناطق تحت قلمرو «ابن جروی» استیلا یافت.
- عبدالرحمان بن احمد بن عبدالله علوی، در منطقه عکّ یمن، به سبب ظلم حاکمان آن جا سر به شورش برداشت و مردم با او بیعت کردند. مامون، لشکری را به فرماندهی دینار بن عبدالله گسیل داشته و امان‌نامه‌ای نیز برای عبدالرحمان به «دینار» داد. عبدالرحمان پذیرفت و اطاعت خود را از مامون اعلان داشت. او به بغداد برده شد و به اطاعت مامون درآمد.
- شورش‌هایی پی‌درپی علیه زیادة الله بن اغلب، حاکم افریقیه صورت پذیرفت؛ از جمله: شورش زیاد بن سهل معروف به ابن صقلبیه در سال ۲۰۷ ق، شورش عمر بن معاویه قیسی در سال ۲۰۸ ق، شورش منصور بن نصیر طبنذی در سال ۲۰۹ ق، شورش فضل بن ابیعنبر در سال ۲۱۳ ق با وجود این، زیادة الله بن اغلب، تمام این شورش‌ها را با قدرت سرکوب کرد.
- آشوب‌هایی بین قیسیان و مصریان در منطقه تدمیر اندلس صورت پذیرفت و حدود هفت سال به طول انجامید؛ اما این آشوب‌ها در سال ۲۱۳ ق سرکوب شد. آن گاه عبدالرحمان اقدام به ویران کردن تدمیر نمود و دستور داد شهر «مرسیا» را بنا کنند. بنای این شهر در سال ۲۱۶ ق به اتمام رسید.


• طاهر بن حسین.
هیثم بن عدیّ.
فرّاء.
واقدی.

عبدالسلام ترمانینی، رویدادهای تاریخ اسلام، ترجمه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، ج۱، ص۴۶۳.





جعبه ابزار