• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

جاسوسی همسر نوح (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



جاسوسی همسر نوح، با گزارش اخبار محرمانه آن حضرت و مؤمنان، به دشمنان و کافران انجام می گرفت.



ضرب الله مثلا للذین کفروا امرات نوح وامرات لوط کانتا تحت عبدین من عبادنا صــلحین فخانتاهما فلم یغنیا عنهما من الله شیــا وقیل ادخلا النار مع الدخلین.( خداوند برای کسانی که کافر شده‌اند به همسر نوح و همسر لوط مثَل زده است، آن دو تحت سرپرستی دو بنده از بندگان صالح ما بودند، ولی به آن دو خیانت کردند و ارتباط با این دو (پیامبر) سودی به حالشان (در برابر عذاب الهی) نداشت، و به آنها گفته شد: «وارد آتش شوید همراه کسانی که وارد می‌شوند!»)(برداشتهای یاد شده با توجه به شان نزول آیه است. )


در این آیه به دو همسر پیامبر اسلام ص که در ماجرای افشای اسرار و آزار آن حضرت ص دخالت داشتند هشدار می‌دهد که گمان نکنند همسری پیامبر ص به تنهایی می‌تواند مانع کیفر آنها باشد، همانگونه که رابطه همسران نوح و لوط، به خاطر خیانت، از خاندان نبوت و وحی قطع شد، و گرفتار عذاب الهی شدند.
و در ضمن هشداری است به همه مؤمنان در تمام قشرها که پیوندهای خود را با اولیاء الله در صورت گناه و عصیان مانع عذاب الهی نپندارند.
در بعضی از کلمات مفسران آمده است که اسم همسر حضرت نوح " والهة" و اسم همسر حضرت لوط" والعة" بوده است و بعضی عکس این را نوشته‌اند، یعنی نام همسر نوح را" والعه" و همسر لوط را" والهه" یا" واهله" گفته‌اند.
به هر حال این دو زن به این دو پیامبر بزرگ خیانت کردند، البته خیانت آنها هرگز انحراف از جاده عفت نبود، زیرا هرگز همسر هیچ پیامبری آلوده به بی عفتی نشده است، چنان که در حدیثی از پیامبر اکرم ص صریحا آمده است، " ما بغت امراة نبی قط": " همسر هیچ پیامبری هرگز آلوده عمل منافی عفت نشد".


خیانت همسر لوط این بود که با دشمنان آن پیامبر ع همکاری می‌کرد، و اسرار خانه او را به دشمن می‌سپرد، و همسر نوح نیز چنین بود.
" راغب" در" مفردات" می‌گوید: " خیانت" و"نفاق" یک حقیقت است، جز اینکه" خیانت" در مقابل" عهد و امانت" گفته می‌شود، و نفاق در مسائل دینی. تناسب این داستان با داستان افشای اسرار خانه پیامبر صنیز ایجاب می‌کند که منظور از خیانت همین باشد.
به هر حال آیه فوق امیدهای کاذب افرادی را که گمان می‌کنند تنها ارتباط با شخص بزرگی همچون پیامبر صمی تواند مایه نجات آنها گردد (هر چند در عمل آلوده باشند) قطع می‌کند، تا هیچکس از این نظر برای خود مصونیتی قائل نشود، لذا در پایان آیه می‌گوید: " به آنها گفته می‌شود با سایر دوزخیان وارد جهنم شوید" یعنی میان شما و دیگران از این نظر هیچ امتیازی نیست!.


۱. تحریم/سوره۶۶، آیه۱۰.    
۲. مجمع البیان، طبرسی، ج۱۰، ص۶۴.    
۳. روح المعانی، آلوسی، ج۱۴، ص۳۵۶.    
۴. در المنثور، سیوطی، ج۸، ص۲۲۸.    
۵. مفردات راغب، راغب اصفهانی، ص۱۶۳.    
۶. تفسیر نمونه، مکارم شیرازی، ج۲۴، ص۳۰۰.    



فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «جاسوسی همسر نوح».    



رده‌های این صفحه : جاسوسی | موضوعات قرآنی




جعبه ابزار