• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

تقرب متقین (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



یکی از ویژگی‌ها و صفات متقین که در آیات قرآن به آن اشاره شده است، تقرب است.



تقرب در پیشگاه خداوند، از ویژگی‌های متقین:
۱. «قل اؤنبئکم بخیر من ذلکم للذین اتقوا عند ربهم جنـت تجری من تحتها الانهـر خــلدین فیها وازوج مطهرة ورضون من الله والله بصیر بالعباد؛بگو: آیا شما را از چیزی آگاه کنم که از این سرمایه‌های مادی، بهتر است؟ برای کسانی که پرهیزگاری پیشه کرده‌اند، و از این سرمایه‌ها، در راه مشروع و حق و عدالت، استفاده می‌کنند، در نزد پروردگارشان در جهان دیگر، باغهایی است که نهرها از پایِ درختانش می‌گذرد؛ همیشه در آن خواهند بود؛ و همسرانی پاکیزه، و خشنودی خداوند نصیب آنهاست. و خدا به امورِ بندگان، بیناست.»
۲. «واتل علیهم نبا ابنی ءادم بالحق اذ قربا قربانـا فتقبل من احدهما ولم یتقبل من الاخر قال لاقتلنک قال انما یتقبل الله من المتقین؛و داستان دو فرزند آدم را بحقّ بر آنها بخوان: هنگامی که هر کدام، کاری برای تقرّب به پروردگار انجام دادند؛ امّا از یکی پذیرفته شد، و از دیگری پذیرفته نشد؛ برادری که عملش مردود شده بود، به برادر دیگر گفت: به خدا سوگند تو را خواهم کشت! برادر دیگر گفت: من چه گناهی دارم؟ زیرا خدا، تنها از پرهیزگاران می‌پذیرد!»
۳. «الاخلاء یومئذ بعضهم لبعض عدو الا المتقین • یـعباد لا خوف علیکم الیوم ولا انتم تحزنون.؛دوستان در آن روز دشمن یکدیگرند، مگر پرهیزگاران! ای بندگان من! امروز نه ترسی بر شماست و نه اندوهگین می‌شوید!»
۴. «یـایها الناس انا خلقنـکم من ذکر وانثی وجعلنـکم شعوبـا وقبائل لتعارفوا ان اکرمکم عند الله اتقـکم ان الله علیم خبیر؛ای مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و شما را تیره‌ها و قبیله‌ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید؛ این‌ها ملاک امتیاز نیست، گرامی‌ترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست؛ خداوند دانا و آگاه است!»
۵. «ان المتقین فی جنـت ونهر•فی مقعد صدق عند ملیک مقتدر؛یقیناً پرهیزگاران در باغ‌ها و نهرهای بهشتی جای دارند. در جایگاه صدق نزد خداوند مالک مقتدر!»


۱. آل عمران/سوره۳، آیه۱۵.    
۲. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۲، ص۴۶۰-۴۶۱.    
۳. مائده/سوره۵، آیه۲۷.    
۴. زخرف/سوره۴۳، آیه۶۷.    
۵. زخرف/سوره۴۳، آیه۶۸.    
۶. حجرات/سوره۴۹، آیه۱۳.    
۷. قمر/سوره۵۴، آیه۵۴.    
۸. قمر/سوره۵۴، آیه۵۵.    
۹. طباطبایی، محمدحسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ترجمه موسوی همدانی، ج۱۹، ص۱۴۶.    



مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۸، ص۳۹۶، برگرفته از مقاله «صفات متقین (تقرب)».    


رده‌های این صفحه : تقرب | تقوا | موضوعات قرآنی




جعبه ابزار