• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

تجارت منافقان (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



نَفَق، ايجاد سوراخى در زمین است كه راه رهايى داشته باشد -همانند سوراخ موش‌- پايان يافتن و از بين رفتن. نفاق عبارت است از داخل شدن در شرع و دین از راهى و خروج از آن از راه ديگر، اظهار اسلام با اهل آن و مخفى كردن غير اسلام در درون، ظاهر و باطن متفاوت داشتن، دورویی، ریاکاری.
[۴] فرهنگ بزرگ سخن، ج ۸، ص ۷۸۸۲، «نفاق».
نفاق هم در ایمان است، هم طاعات، هم معاشرت با مردم. نفاق اعمّ از ریا است‌ در این مقاله آیات مرتبط با تجارت منافقان معرفی می‌شوند.



منافقان، خريداران گمراهی، در برابر هدایت:
وَ إِذا لَقُوا الَّذِينَ آمَنُوا قالُوا آمَنَّا وَ إِذا خَلَوْا إِلى‌ شَياطِينِهِمْ قالُوا إِنَّا مَعَكُمْ إِنَّما نَحْنُ مُسْتَهْزِؤُنَ‌ أُولئِكَ الَّذِينَ اشْتَرَوُا الضَّلالَةَ بِالْهُدى‌ فَما رَبِحَتْ تِجارَتُهُمْ وَ ما كانُوا مُهْتَدِينَ. و هنگامى كه افراد با ایمان را ملاقات مى‌كنند مى‌گويند ما ايمان آورده‌ايم، (ولى) هنگامى كه با شیاطین خود خلوت مى‌كنند مى‌گويند با شمائيم ما (آنها) را مسخره مى‌كنيم.... آنها كسانى هستند كه هدايت را با گمراهى معاوضه كرده‌اند و (اين) تجارت براى آنها سودى نداده، و هدايت نيافته‌اند.


منافقان، داراى زندگانى سوداگرانه و فاقد هر گونه هدف الهی:
وَ إِذا لَقُوا الَّذِينَ آمَنُوا قالُوا آمَنَّا وَ إِذا خَلَوْا إِلى‌ شَياطِينِهِمْ قالُوا إِنَّا مَعَكُمْ إِنَّما نَحْنُ مُسْتَهْزِؤُنَ‌ أُولئِكَ الَّذِينَ اشْتَرَوُا الضَّلالَةَ بِالْهُدى‌ فَما رَبِحَتْ تِجارَتُهُمْ وَ ما كانُوا مُهْتَدِينَ. و هنگامى كه افراد با ايمان را ملاقات مى‌كنند مى‌گويند ما ايمان آورده‌ايم، (ولى) هنگامى كه با شياطين خود خلوت مى‌كنند مى‌گويند با شمائيم ما (آنها) را مسخره مى‌كنيم.... آنها كسانى هستند كه هدايت را با گمراهى معاوضه كرده‌اند و (اين) تجارت براى آنها سودى نداده، و هدايت نيافته‌اند.


۱. فراهیدی، خلیل بن احمد، العین، ج۵، ص ۱۷۷، «نفق».    
۲. راغب اصفهانی، حسین بن محمد، المفردات فی غریب القرآن، ص ۵۰۲، «نفق».    
۳. فیومی، احمد بن محمد، المصباح المنیر، ج ۱، ص ۶۱۸، «نفقت».    
۴. فرهنگ بزرگ سخن، ج ۸، ص ۷۸۸۲، «نفاق».
۵. نراقی، محمدمهدی، جامع السعادات، ج ۲، ص ۴۲۴.    
۶. بقره/سوره۲، آیه۱۴.    
۷. بقره/سوره۲، آیه۱۶.    
۸. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۱، ص۹۲.    
۹. بقره/سوره۲، آیه۱۴.    
۱۰. بقره/سوره۲، آیه۱۶.    
۱۱. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۱، ص۹۲.    



مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۳۱، ص۹۶، برگرفته از مقاله «تجارت منافقان».    


رده‌های این صفحه : تجارت | موضوعات قرآنی | نفاق




جعبه ابزار