• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

بی حیایی منحرفان جنسی (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



حیا عبارت است از حالت و خویی نفسانی در انسان که مانع ارتکاب اعمال زشت می‌شود. و منحرفان جنسی، افرادی وقیح و بی‌حیا هستند.



منحرفان جنسی، افرادی وقیح و بی‌حیا هستند.
«والذین هم لفروجهم حـفظون• الا علی ازوجهم او ما ملکت‌ایمـنهم فانهم غیر ملومین• فمن ابتغی وراء ذلک فاولـئک هم العادون؛ و آنها که دامان خویش را (از بی‌عفتی) حفظ می‌کنند، • جز با همسران و کنیزان (که در حکم همسرند آمیزش ندارند)، چرا که در بهره‌گیری از اینها مورد سرزنش نخواهند بود! • و هر کس جز اینها را طلب کند، متجاوز است.»
«والذین هم لفروجهم حـفظون• الا علی ازوجهم او ما ملکت‌ایمـنهم فانهم غیر ملومین• فمن ابتغی وراء ذلک فاولـئک هم العادون؛ و آنها که دامان خود را (از آلوده شدن به بی‌عفتی) حفظ می‌کنند• تنها آمیزش جنسی با همسران و کنیزانشان دارند، که در بهره‌گیری از آنان ملامت نمی‌شوند• و کسانی که غیر از این طریق را طلب کنند، تجاوزگرند.»

۱.۱ - تجاوز از حدود خدا

"الا علی ازواجهم او ما ملکت ایمانهم فانهم غیر ملومین" این جمله استثناء از حفظ فروج است. "ازواج" به معنای زنان حلال، و "ما ملکت ایمانهم" به معنای کنیزان مملوک است و معنایش این است که مواقعه با زنان خود و یا با کنیزان مملوک، ملامت ندارد.
"فمن ابتغی وراء ذلک فاولئک هم العادون" این آیه تفریع است بر مطالب قبل یعنی مستثنی و مستثنی‌منه و معنایش این است که: وقتی مقتضای ایمان این شد که به کلی فروج خود را حفظ کنند مگر تنها از دو طایفه از زنان، پس هر کس با غیر این دو طایفه مساس و ارتباط پیدا کند، متجاوز از حدود خدا شناخته می‌شود، حدودی که خدای تعالی برای مؤمنین قرار داده است.


انگیزه برخی افراد برای ترویج بی‌حیایی جنسی، دستیابی به دنیا و مادیات است.
«ولیستعفف الذین لایجدون نکاحـا حتی یغنیهم الله من فضله والذین یبتغون الکتـب مما ملکت‌ایمـنکم فکاتبوهم ان علمتم فیهم خیرا وءاتوهم من مال الله الذی ءاتـکم ولا تکرهوا فتیـتکم علی البغاء ان اردن تحصنـا لتبتغوا عرض الحیوة الدنیا..؛ و کسانی که امکانی برای ازدواج نمی‌یابند، باید پاکدامنی پیشه کنند تا خداوند از فضل خود آنان را بی‌نیاز گرداند! و آن بردگانتان که خواستار مکاتبه (قرار داد مخصوص برای آزاد شدن) هستند، با آنان قرار داد ببندید اگر رشد و صلاح در آنان احساس می‌کنید (که بعد از آزادی، توانایی زندگی مستقل را دارند) و چیزی از مال خدا را که به شما داده است به آنان بدهید! و کنیزان خود را برای دستیابی متاع ناپایدار زندگی دنیا مجبور به خود‌فروشی نکنید اگر خودشان می‌خواهند پاک بمانند! و هر کس آنها را (بر این کار) اجبار کند، (سپس پشیمان گردد،) خداوند بعد از این اجبار آنها غفور و رحیم است! (توبه کنید و بازگردید، تا خدا شما را ببخشد!)»

۲.۱ - شان نزول

بعضی از مفسران در شان نزول این جمله گفته‌اند: "عبدالله بن ابی" شش کنیز داشت که آنها را مجبور به کسب در آمد برای او از طریق خودفروشی می‌کرد! هنگامی که حکم اسلام درباره مبارزه با اعمال منافی با عفت (در این سوره) صادر شد آنها به خدمت پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) آمدند و از این ماجرا شکایت کردند آیه فوق نازل شد و از این کار نهی کرد.
این آیه نشان می‌دهد که تا چه حد در عصر جاهلیت مردم گرفتار انحطاط و سقوط اخلاقی بودند که حتی بعد از ظهور اسلام نیز بعضا به کار خود ادامه می‌دادند، تا اینکه آیه فوق نازل شد و به این وضع ننگین خاتمه داد، اما متاسفانه در عصر ما که بعضی آن را عصر جاهلیت قرن بیستم نام نهاده‌اند در بعضی از کشورها که دم از تمدن و حقوق بشر می‌زنند این عمل به شدت ادامه دارد.


۱. معارج/سوره۷۰، آیه۲۹-۳۱.    
۲. مؤمنون/سوره۲۳، آیه۵-۷.    
۳. طباطبائی، سیدمحمدحسین، ترجمه تفسیر المیزان، ج۱۵، ص۱۱.    
۴. نور/سوره۲۴، آیه۳۳.    
۵. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۱۴، ص۴۶۱.    



فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «بی حیایی منحرفان جنسی».    




جعبه ابزار