• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

بنی اسرائیل و مریم (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



بنی اسرائیل حضرت مریم سلام الله علیها را به فحشا متهم کردند.



حضرت مریم از زنان بزرگوار و از شخصیت‌های برجسته جهان بشریت است. او مادر پیامبر بزرگ خداوند، حضرت عیسی علیه السلام، بود. حضرت مریم از کودکی در تحت تربیت انسان های والا و مربیان شایسته قرار داشت. در دین اسلام حضرت مریم از جمله معدود زنانی است که به مقام کمال و مطلوب انسانی دست یافته است. در قرآن کریم بارها از این بانوی بزرگ سخن به میان آمده و پاکدامنی و عفت و حیا و ایمان و فضایل برجسته اخلاقی او تأیید شده است. به عنوان نمونه در سوره تحریم آیه ۱۲ او به عنوان نمونه و الگو برای تمام مومنان معرفی شده و پاکدامنی و طهارت او گوشزد شده است. حضرت مریم دختر عمران و از نسل حضرت داود است. مادرش، حنّه، نذر کرد که فرزندی را که در شکم دارد خدمتگزار بیت المقدس گرداند. روزها گذشت و حنه کودک خود را به دنیا آورد و با کمال تعجب دریافت که کودکش دختر است؛ و خدمتگزاران بیت المقدس فقط می‌بایست از مردان باشند.


حضرت مریم علیهاالسّلام از سوی بنی اسرائیل به فحشا متهم شد.
ورفعنا فوقهم الطور...(و کوه طور را بر فراز آنها برافراشتیم؛ و در همان حال از آنها پیمان گرفتیم، و به آنها گفتیم: «(برای توبه،) از در (بیت المقدس) با خضوع درآیید!» و (نیز) گفتیم: «روز شنبه تعدّی نکنید (و دست از کار بکشید!)» و از آنان (در برابر همه اینها،) پیمان محکمی گرفتیم.)وبکفرهم وقولهم علی مریم بهتـنا عظیما. (و (نیز) بخاطر کفرشان، و تهمت بزرگی که بر مریم زدند.)( از امام صادق علیه‌السّلام درباره این «بهتان» روایت شده که به او تهمت فحشا زدند. )
فاتت به قومها تحمله قالوا یـمریم لقد جئت شیـا فریا.((مریم) در حالی که او را در آغوش گرفته بود، نزد قومش آورد؛ گفتند: «ای مریم! کار بسیار عجیب و بدی انجام دادی!)


نزاع بنی اسرائیل و روی آوردن آنان به قرعه، برای تعیین سرپرستی مریم علیهاالسّلام از آیات زیر استفاده می شود.
ذلکم من انبآء الغیب نوحیه الیک وما کنت لدیهم اذ یلقون اقلـمهم ایهم یکفل مریم وما کنت لدیهم اذ یختصمون.((ای پیامبر!) این، از خبرهای غیبی است که به تو وحی می‌کنیم؛ و تو در آن هنگام که قلمهای خود را (برای قرعه‌کشی) به آب می‌افکندند تا کدامیک کفالت و سرپرستی مریم را عهده‌دار شود، و (نیز) به هنگامی که (دانشمندان بنی اسرائیل، برای کسب افتخار سرپرستی او،) با هم کشمکش داشتند، حضور نداشتی؛ و همه اینها، از راه وحی به تو گفته شد.)) ( آنان که قرعه می‌انداختند از طایفه بنی اسرائیل بودند.)


۱. تحریم/سوره۶۶، آیه۱۲.    
۲. نساء/سوره۴، آیه۱۵۴.    
۳. نساء/سوره۴، آیه۱۵۶.    
۴. حسینی بحرانی، هاشم، البرهان فی تفسیر القرآن، ج۲، ص۱۹۶.    
۵. مریم/سوره۱۹، آیه۲۷.    
۶. آل عمران/سوره۳، آیه۴۴.    
۷. طبری، محمد بن جریر، جامع البیان، ج۶، ص۴۰۸.    



مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۶، ص۳۳۶، برگرفته از مقاله «بنی اسرائیل و مریم».    






جعبه ابزار