• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

بابا صفری

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



«بابا صفری» مولف و تاریخ نگار ایرانی است که در سال ۱۲۹۹ ش در اردبیل متولد شد.



«بابا صفری» مولف و تاریخ نگار ایرانی در سال ۱۲۹۹ ش در اردبیل متولد شد. تحصیلات ابتدایی و دوره اول دبیرستان را در زادگاه خود و دوره دوم را در تبریز گذراند. تحصیلات عالی ایشان در رشته قضایی در دانشکده حقوق و در رشته فلسفه، روانشناسی و علوم تربیتی در دانش سرای عالی تهران صورت پذیرفت و دوره کارشناسی ارشد علوم اداری را در شعبه دانشگاه کالیفرنیای آمریکا در دانشگاه تهران طی کرد.
وی علاوه بر تحصیلات فوق، با شرکت در دوره‌های مدیریت عالی و روش‌های اداری اصل سابق آمریکا در ایران نیز موفق به اخذ شهادت نامه رسمی گشت. مدتی نیز از طرف دولت، مامور مطالعات تربیتی و اداری در ایتالیا بود و به کسب مدال علمی نایل گشت.


خدمات دولتی وی در شهریور ۱۳۱۸ ش با دبیری دبیرستان پوران دوخت اردبیل آغاز گشت. سپس به معاونت اداره فرهنگ اردبیل و ریاست دبیرستان در تهران و ریاست ادارات داخلی وزارت فرهنگ ادامه یافت و هفده سال آخر خدمات او با سمت معاونت و مشاور عالی در سازمان حج و اوقاف سپری شد. در دوران حکومت ملی دکتر مصدق ایشان به سمت شهردار اردبیل انتخاب شد و شهرداری فعال خدمتگزاری را پایه ریزی کرد. با پیش آمدن کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ ش امکان بیش از ۹ ماه خدمت در این مقام برای وی میسر نگردید. صفری در اردیبهشت ۱۳۵۷ ش به تقاضای خویش بازنشسته شد.


سرانجام در سحرگاه روزدوشنبه ۲۳ تیرماه ۱۳۸۲ ش به علت عارضه قلبی و کلیوی در بیمارستانی در شهر استکهلم سوئد درگذشت و پیکرش بنا به وصیتش پس از انتقال به ایران، در زادگاهش اردبیل به خاک سپرده شد.


۱- شانزده جلد کتاب تاریخ و جغرافیا و علوم اجتماعی جهت تدریس درکلاس‌های دبیرستان‌ها به همراهی سه تن از دبیران تهران؛
۲- کتاب یک قرن تقویم تطبیقی مشتمل بر تطبیق روزها، ماه‌ها و سال‌های شمسی، قمری و میلادی از سال ۱۲۵۵ الی ۱۳۵۵ ش؛
۳- سه جلد کتاب تاریخ اردبیل با عنوان «اردبیل در گذرگاه تاریخ»؛
۴- یک جلد کتاب جغرافیای ممالک اسلامی، که به انگلیسی ترجمه و در سطح بین المللی منتشر و مورد استفاده قرار گرفت.
۵- کتاب چاپ نشده‌ای تحت عنوان «دشتی و رشدی» در نقد کتاب «بیست و سه سال» علی دشتی.


اردبیل در گذرگاه تاریخ‌ (کتاب)


نرم افزار جغرافیای جهان اسلام، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.




جعبه ابزار