• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

ایمان و رضایت خدا (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



از جلوه‌های ایمان به خدا رضایت خداوند از بندگانش می‌باشد.



ایمان به خدا، در رضایت او از بندگانش تأثیر دارد:
«لا تجد قومـا یؤمنون بالله... رضی الله عنهم ورضوا عنه...؛ هیچ قومی را که ایمان به خدا نمی‌یابی ... خدا از آنها خشنود است، و آنان نیز از خدا خشنوداند ...»


خداوند از آنها خشنود است و آنها نیز از خدا خشنودند (رضی الله عنهم و رضوا عنه). در برابر مواهب مادی قیامت و جنات و حور و قصور این بزرگترین پاداش روحانی است که به این گروه از مؤمنان داده می‌شود، آنها احساس می‌کنند که خدا از آنان راضی است و این رضایت مولا و معبودشان که آنها را پذیرفته، و در کنف حمایت خویش قرار داده، و بر بساط قربش آنها را نشانده، لذتبخش‌ترین احساسی است که به آنها دست می‌دهد، و نتیجه‌اش خشنودی کامل آنها از خدا است.
آری هیچ نعمتی به پایه این خشنودی دو جانبه نمی‌رسد، و این کلیدی است برای مواهب و نعمت‌های دیگر، چرا که وقتی خدا از کسی خشنود باشد هر چه تقاضا کند به او می‌دهد که او هم کریم است و هم قادر و توانا. چه تعبیر جالبی؟ می‌فرماید: هم خدا از آنها راضی است و هم آنها از خدا راضی، یعنی مقامشان به قدری بالا رفته است که نام‌شان در کنار نام خدا، و رضایت‌شان در کنار رضایت او قرار گرفته است.

رضی الله عنهم و رضوا عنه، این جمله استینافی و ابتدایی است، می‌خواهد جمله قبلی را تعلیل نموده، بفرماید: به این علت خدا ایشان را به چنان بهشتی که گفته شد در می‌آورد که از ایشان راضی بوده است، و رضایت خدا عبارت است از رحمت او که مخصوص افرادی است که در ایمانشان به خدا خالص باشند. ایشان هم از خدا راضی‌اند، برای اینکه با رسیدن به آن زندگی طیب و آن بهشت، شادمان و خرسند می‌گردند.


۱. مجادله/سوره۵۸، آیه۲۲.    
۲. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۲۳، ص۴۷۱.    
۳. طباطبایی، سیدمحمدحسین، ترجمه المیزان، ج۱۹، ص۳۴۲.    



فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «رضایت خدا».    




جعبه ابزار