• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

اولین ورودکننده به بهشت

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف




ورود در بهشت، آن کانون عظیم رحمت الهی، دلیل روشنی بر سعادت یک انسان است، و اگر کسی پیش از همه وارد شود برترین فضیلت برای او اثبات می‌شود.



در روایات معروف اهل سنت این افتخار از زبان پیغمبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌و‌اله‌وسلّم) برای حضرت فاطمه (علیهاالسّلام) ثبت شده است:

۱.۱ - روایت اول

ذهبی در «میزان الاعتدال» آورده است که پیغمبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌و‌اله‌وسلّم) فرمود: «اول شخص یدخل الجنة فاطمة (علیهاالسّلام)؛ نخستین کسی که وارد بهشت می‌شود، فاطمه است!».

۱.۲ - روایت دوم

در حدیث دیگری از همان بزرگوار آمده است که فرمود: «اول شخص یدخل الجنة فاطمة بنت محمد و مثلها فی هذه الامة مثل مریم فی بنی اسرائیل؛ نخستین کسی که وارد بهشت می‌شود فاطمه دختر محمد است، و او در میان این امت همچون مریم در میان بنی اسرائیل است».
از این گذشته از روایات معروف اسلامی استفاده می‌شود که ورود این بانوی بزرگ در صحنه محشر، و روانه شدن از آن جا به بهشت، با تشریفات بسیار باشکوهی که بیانگر عظمت فوق العاده مقام اوست انجام می‌گیرد، به احادیث زیر با هم گوش فرا می‌دهیم.

۱.۳ - روایت سوم

علی (علیه‌السّلام) از پیغمبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌و‌اله‌وسلّم) چنین نقل می‌کند: «تحشر ابنتی فاطمة یوم القیامة و علیها حلة الکرامة قد عجنت بماء الحیوان، فتنظر الیها الخلایق فیتعجبون منها؛ دخترم فاطمه در قیامت محشور می‌شود در حالی که لباس کرامتی که با آب حیات عجین شده در تن دارد، و خلایق به سوی او می‌نگرند، و از مقام والای او در شگفتی فرو می‌روند!».
سپس در ذیل این حدیث می‌افزاید: «فتزف الی الجنة کالعروس لها سبعون الف جاریة؛ سرانجام او را با احترام تمام همانند عروس، در حالی که هفتاد هزار از حوریان بهشتی اطراف او را گرفته‌اند، به بهشت می‌برند».

۱.۴ - روایت چهارم

در حدیث دیگری از عایشه از پیغمبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌و‌اله‌وسلّم) در این زمینه چنین می‌خوانیم: «اذا کان یوم القیامة نادی مناد: یا معشر الخلایق! طاطئوا رؤسکم حتی تجوز فاطمة بنت محمد؛ هنگامی که روز قیامت برپا شود منادی صدا می‌زند: ‌ای مردم! سرهای خود را به زیر افکنید تا فاطمه دختر محمد بگذرد!».

۱.۵ - روایت پنجم

و در حدیث دیگری بعد از ذکر همین معنا آمده است: «فتمر مع سبعین الف جاریة من الحور العین کمر البراق؛ فاطمه با هفتاد هزار حورالعین به سرعت برق از آن جا عبور می‌کند و به سوی بهشت می‌شتابد».

۱.۶ - روایت ششم

عجیب تر این که در کتاب «تاریخ بغداد» در حدیثی از پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌اله‌وسلّم) می‌خوانیم: در آن شب که مرا به معراج بردند دیدم این جمله‌ها بر در بهشت نوشته شده بود: «لا اله الا الله، محمد رسول الله، علی حبیب الله، والحسن و الحسین صفوة الله، و فاطمة خیرة الله، علی باغضهم لعنة الله؛ خداوندی جز خدای یگانه نیست، محمد رسول خدا، و علی (علیه‌السّلام) محبوب پروردگار است، و حسن (علیه‌السّلام) و حسین (علیه‌السّلام) برگزیدگان خدایند، و فاطمه (علیهاالسّلام) منتخب خداوند است، بر دشمنان آنها لعنت خدا باد».


۱. ذهبی، محمد بن احمد، میزان الاعتدال، ج۲، ص۶۱۸.    
۲. متقی هندی، علی بن حسام، کنز العمال،ج۱۲، ص۱۱۰.    
۳. محب الدین طبری، احمد ابن عبدالله، ذخائر العقبی فی مناقب ذوی القربی، ج۱، ص۴۸.    
۴. خطیب بغدادی، احمد بن علی، تاریخ بغداد، ج۱، ص۱، ج۸، ص۷۲۱.    
۵. متقی هندی، علی بن حسام، کنز العمال، ج۱۲، ص۱۰۶.    
۶. خطیب بغدادی، احمد بن علی، تاریخ بغداد، ج۲، ص۷۲.    



پایگاه اطلاع رسانی دفتر ایت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی، برگرفته از مقاله «اولین ورودکننده به بهشت»، تاریخ بازیابی ۹۵/۱/۲۵    






جعبه ابزار