• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

الطب فی القرآن و السنة (کتاب)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



«الطب فی القرآن الکریم و السنة النبویة و الصیدلة و العلاج» نهمین و دهمین جلد از مجموعه «ومضات اعجازیة من القرآن و السنة النبویة» نوشته مهندس خالد فائق العبیدی و به زبان عربی است. در دین مبین اسلام به مسائل و نکات طبی و بهداشتی توجه ویژه‌ای مبذول شده است.



در قرآن کریم و سنت نبوی نسبت به طب و بهداشت و دارو و درمان نکات بسیار جالب توجهی به چشم می‌خورد که ما را به اعجاز قرآن در این زمینه رهنمون می‌شود. اسلام با بدعت‌ها و گمراهی‌هایی که در زمان جاهلیت وجود داشت به شدت به مبارزه برخاست و عقیده به اموری چون فال، کاهنی، سحر و جادو و غیره در درمان بیماری‌ها را به چالش کشید. پرستاری و مداوای مجروحان و توجه به نیازهای ایشان بسیار مورد تاکید اسلام قرار گرفته و نقش بانوان در این زمینه مورد توجه واقع شده است.

۱.۱ - طب قرآنی

در این کتاب درباره طب قرآنی و نبوی که نشانگر سبقت دین مبین اسلام بر پیشرفتهای علمی بشر در این زمینه می‌باشد یادآوری شده است. نکاتی چون توصیه به برداشتن کام نوزاد با ماده‌ای شیرین چون خرما که امروزه بسیار مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است چرا که به مقدار بسیار زیادی باعث کاهش درد در کودک نورسیده می‌شود و نیز توصیه اسلام به افطار روزه دار با خرما، توجه به تکمیل دوران شیردهی،فوائد شیر مادر برای کودک شیرخوار، از جمله اموری است که پس از گذشت سالیان طولانی مورد توجه دانشمندان علوم جدید قرار گرفته و نشانگر اعجاز قرآن کریم در این زمینه می‌باشد. سفارشات اسلام در باب مسائل جنسی و تناسلی، تاکید بر نحوه صحیح آمیزش، مضرات زنا، روش تغذیه صحیح، فوائد گوشت و میوه‌ها، مضرات خوردن خون، آثار و فوائد خوردن ماهی در سلامت انسان، مراحل تحریم شراب ، فیزیولوژی بدن انسان و... از نکات اعجازآمیزی است که در قرآن و سنت نبوی بدانها پرداخته شده است. جلد دهم این مجموعه به موضوع دارو و درمان اختصاص یافته است. درمان و علاج بیماریها با نماز و قرآن ،عسل ،آب ،خورشید ،شیر و حجامت که امروزه بسیار مورد توجه دانشمندان قرار گرفته از دیگر جنبه‌های اعجاز قرآنی و سنت نبوی است که در این جلد بدانها پرداخته شده است.
[۱] الطب في القرآن و السنة،العبیدی،ج‌۹،ص۸.



جلد نهم این مجموعه دارای یک مقدمه و پنج فصل به شرح ذیل می‌باشد: الفصل الاول: الام و الطفل الفصل الثانی: التوصیات الجنسیة و التناسلیة فی القرآن و السنة که عناوینی چون: دم الحیض، اوضاع الجماع ، اثر الزنا و الشذوذ الجنسی... را دربرمی گیرد. الفصل الرابع: النظافة و اثرها الصحی که شامل عناوینی چون: الوضوء، نظافة الثیاب، نظافة البدن و الاعضاء و... می‌شود. الفصل الخامس: الطب القرآنی و النبوی، که عناوینی چون: السمع و البصر، فیضان العین، بصمات الاصابع و... را دربردارد. در پایان هم فهرستی از سایر آثار نویسنده و مطالب کتاب آمده است. جلد دهم از این مجموعه نیز دارای یک مقدمه و هشت فصل ذیل و فهرست مطالب کتاب می‌باشد: الفصل الاول: الاستشفاء بالقرآن الفصل الثانی: الاستشفاء بالماء الفصل الثالث: الحبة السوداء الفصل الرابع: العلاج بالشمس الفصل الخامس: الاستشفاء باللبن و العسل الفصل السادس: الاستشفاء بالحجامة الفصل السابع: العطور و اثرها الفصل الثامن: نصائح وقائیة و علاجیة نبویة اخری


نویسنده کتاب مهندس خالد فائق العبیدی است.
جلد نهم و دهم این مجموعه هرکدام در ۶۳ صفحه در قطع وزیری با جلد شومیز برای اولین بار در سال ۱۴۲۶ هجری قمری- ۲۰۰۵ میلادی از سوی «دار الکتب العلمیة» بیروت منتشر شده است.


۱. الطب في القرآن و السنة،العبیدی،ج‌۹،ص۸.



نرم افزار مشکات الانوار،مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.


رده‌های این صفحه : کتاب شناسی | کتب طب | کتب علوم قرآن




جعبه ابزار