• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

اسباب تولید مثل (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



اسباب تولید مثل با توجه به آیات قرآن عبارتند از:



آمیزش، از اسباب تولید مثل:
۱. «أُحِلَّ لَكُمْ لَيْلَةَ الصِّيَامِ الرَّفَثُ إِلَى نِسَآئِكُمْ هُنَّ لِبَاسٌ لَّكُمْ وَأَنتُمْ لِبَاسٌ لَّهُنَّ عَلِمَ اللّهُ أَنَّكُمْ كُنتُمْ تَخْتانُونَ أَنفُسَكُمْ فَتَابَ عَلَيْكُمْ وَعَفَا عَنكُمْ فَالآنَ بَاشِرُوهُنَّ وَابْتَغُواْ مَا كَتَبَ اللّهُ لَكُمْ ...؛آمیزش جنسی با همسرانتان، در شب روزهایی که روزه می‌گیرید، حلال است. آنها لباس شما هستند؛ و شما لباس آنها (هر دو زینت هم و سبب حفظ یکدیگرید). خداوند می‌دانست که شما به خود خیانت می‌کردید؛ (و این کار ممنوع را انجام می‌دادید؛) پس توبه شما را پذیرفت و شما را بخشید. اکنون با آنها آمیزش کنید، و آنچه را خدا برای شما مقرر داشته، طلب نمایید!....» مقصود از «ما کتب الله» فرزند است که از طریق آمیزش همسران به دست می‌آید.
۲. «نِسَآؤُكُمْ حَرْثٌ لَّكُمْ فَأْتُواْ حَرْثَكُمْ أَنَّى شِئْتُمْ وَقَدِّمُواْ لأَنفُسِكُمْ ...؛نساؤکم حرث لکم فاتوا حرثکم انی شئتم وقدموا لانفسکم...(زنان شما، محل بذرافشانی شما هستند؛ پس هر زمان که بخواهید، می‌توانید با آنها آمیزش کنید. و (سعی نمائید از این فرصت بهره گرفته، با پرورش فرزندان صالح) اثر نیکی برای خود، از پیش بفرستید!....» «حرث لکم» اشاره به توالد و تناسل دارد و جمله «قدموا...» بنا بر نظر برخی مفسران، فرزند است.
۳. «قَالَتْ رَبِّ أَنَّى يَكُونُ لِي وَلَدٌ وَلَمْ يَمْسَسْنِي بَشَرٌ قَالَ كَذَلِكِ اللّهُ يَخْلُقُ مَا يَشَاءُ ...؛(مریم) گفت: پروردگارا! چگونه ممکن است فرزندی برای من باشد، در حالی که انسانی با من تماس نگرفته است؟! فرمود: خداوند، این گونه هر چه را بخواهد می‌آفریند!....»
۴. «... خَلَقَكُم مِّن نَّفْسٍ وَاحِدَةٍ وَخَلَقَ مِنْهَا زَوْجَهَا وَبَثَّ مِنْهُمَا رِجَالًا كَثِيرًا وَنِسَاء ...؛... همان کسی که همه شما را از یک انسان آفرید؛ و همسر او را (نیز) از جنس او خلق کرد؛ و از آن دو، مردان و زنان فراوانی (در روی زمین) منتشر ساخت....»
۵. «بَدِيعُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ أَنَّى يَكُونُ لَهُ وَلَدٌ وَلَمْ تَكُن لَّهُ صَاحِبَةٌ ...؛او پدید آورنده آسمان‌ها و زمین است؛ چگونه ممکن است فرزندی داشته باشد؟! حال آنکه همسری نداشته....»
۶. «هُوَ الَّذِي خَلَقَكُم مِّن نَّفْسٍ وَاحِدَةٍ وَجَعَلَ مِنْهَا زَوْجَهَا لِيَسْكُنَ إِلَيْهَا فَلَمَّا تَغَشَّاهَا حَمَلَتْ حَمْلًا خَفِيفًا فَمَرَّتْ بِهِ فَلَمَّا أَثْقَلَت دَّعَوَا اللّهَ رَبَّهُمَا لَئِنْ آتَيْتَنَا صَالِحًا لَّنَكُونَنَّ مِنَ الشَّاكِرِينَ؛او خدایی است که (همه) شما را از یک فرد آفرید؛ و همسرش را نیز از جنس او قرار داد، تا در کنار او بیاساید. سپس هنگامی که با او آمیزش کرد، حملی سبک برداشت، که با وجود آن، به کارهای خود ادامه می‌داد؛ و چون سنگین شد، هر دو از خداوند و پروردگار خود خواستند اگر فرزند صالحی به ما دهی، از شاکران خواهیم بود!» «فلما تغشلـها حملت حملا خفیفا» یعنی همین که او را در آغوش کشید و با او درآمیخت، احساس حملی سبک کرد.
۷. «وَاللّهُ جَعَلَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجًا وَجَعَلَ لَكُم مِّنْ أَزْوَاجِكُم بَنِينَ وَحَفَدَةً ...؛خداوند برای شما از جنس خودتان همسرانی قرار داد؛ و از همسرانتان برای شما فرزندان و نوه‌هایی به وجود آورد....»
۸. «قَالَتْ أَنَّى يَكُونُ لِي غُلَامٌ وَلَمْ يَمْسَسْنِي بَشَرٌ وَلَمْ أَكُ بَغِيًّا • قَالَ كَذَلِكِ قَالَ رَبُّكِ هُوَ عَلَيَّ هَيِّنٌ ...؛گفت: چگونه ممکن است فرزندی برای من باشد؟! در حالی که تاکنون انسانی با من تماس نداشته، و زن آلوده‌ای هم نبوده‌ام! گفت: مطلب همین است! پروردگارت فرموده: این کار بر من آسان است! (ما او را می‌آفرینیم، تا قدرت خویش را آشکار سازیم.)....»


بادها، وسيله جابه‌جا كردن گرده‌هاى نر، براى توليد مثل گیاهان:
«وَأَرْسَلْنَا الرِّيَاحَ لَوَاقِحَ ...؛ما بادها را برای بارور ساختن (ابرها و گیاهان) فرستادیم....»
منظور از این آیه، موضوع زوجیت و لقاح گیاهان است.


۱. بقره/سوره۲، آیه۱۸۷.    
۲. طبرسی، فضل بن حسن، مجمع البیان فی تفسیر القرآن، ج۲، ص۲۳.    
۳. بقره/سوره۲، آیه۲۲۳.    
۴. طبرسی، فضل بن حسن، مجمع البیان فی تفسیر القرآن، ج۲، ص۸۸.    
۵. آل عمران/سوره۳، آیه۴۷.    
۶. نساء/سوره۴، آیه۱.    
۷. انعام/سوره۶، آیه۱۰۱.    
۸. اعراف/سوره۷، آیه۱۸۹.    
۹. طبرسی، فضل بن حسن، مجمع البیان فی تفسیر القرآن، ج۴، ص۴۰۸.    
۱۰. نحل/سوره۱۶، آیه۷۲.    
۱۱. مریم/سوره۱۹، آیه۲۰.    
۱۲. مریم/سوره۱۹، آیه۲۱.    
۱۳. حجر/سوره۱۵، آیه۲۲.    
۱۴. طباطبایی، محمدحسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ج۱۲، ص۱۴۵.    



مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۹، ص۳۰۲، برگرفته از مقاله «اسباب تولید مثل».    


رده‌های این صفحه : تولید مثل | موضوعات قرآنی




جعبه ابزار