• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

محمدهادی معرفت

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



آیت الله محمدهادی معرفت در سال ۱۳۰۹ (ه ش) در خانواده روحانی در شهر کربلا متولد شد.



آیت الله محمدهادی معرفت در سال ۱۳۰۹ (ه ش) در خانواده روحانی در شهر کربلا متولد شد.


پدرش شیخ علی از خطبای بنام کربلا در آن دوران بود.


وی در سن پنج سالگی ایشان را برای سوادآموزی به مکتب فرستاد تا خواندن و نوشتن را بیاموزد. پس از آن، مقدمات را نزد استاد حاج شیخ علی اکبر نائینی و سپس نزد پدرش آموخت. ادبیات و منطق را نزد اساتید به نام در آن زمان همچون سید سعید تنکابنی، آیت ا.. سید محمد شیرازی و شیخ محمد حسین مازندرانی فرا گرفت. دروس فقه و اصول را نزد شیخ محمد کلباسی، شیخ محمد خطیب و سید حسن حاج آغا میر قزوینی تلمّذ نموده در این دوره در کنار تحصیل، به تدریس و تحقیق نیز اشتغال داشته در رشته‌های ادبی و علمی از محضر ایشان استفاده می‌نموده‌اند.


پس از مدتی با همکاری گروهی از فضلای حوزه همچون سید محمد شیرازی، سید عبدالرضا شهرستانی و شیخ محمدباقر محمودی دست به تأسیس و نشر ماه‌نامه‌ایی تحت عنوان «اجوبة المسائل الدینیة» زدند که در آن سؤالهای دینی مردم پاسخ داده می‌شد.


در سال ۱۳۴۰ ( ه- ش) پس از فوت پدرش، برای تکمیل تحصیلات خود به نجف اشرف مهاجرت می‌نماید. هدف اصلی از این مهاجرت شرکت در جلسات درسی فرهیختگان علم و فقاهت آن دوران همچون سید محسن حکیم، آیت ا.. سید ابو القاسم خوئی و امام خمینی (ره) و استفاده از محضر آن بزرگوران بود. ضمن آنکه دروس فلسفه و حکمت متعالیه را نزد اساتید معروف آن زمان فرا گرفته است. در این هنگام بود که انگیزه پرداختن به مسائل قرآنی در کنار فقه و اصول، ایشان را وادار نمود که تحقیقات خود را به موضوع علوم قرآنی سوق داده، بیشتر اوقات خود را برای این کار مصروف دارد تا بدآنجا که پس از مدتی توانست کتاب ارزشمند التمهید را در ۶ (شش) مجلد و نیز کتاب التفسیر و المفسرون را در دو مجلد تالیف نماید.


در سال ۱۳۵۱ که حکومت بعث عراق دستور مهاجرت ایرانیان را صادر نمود، به اتفاق خانواده رهسپار ایران شد و در حوزه علمیه قم به فعالیت‌های علمی خود همچون تدریس و تالیف ادامه داد که محصول آن تالیف کتاب ارزشمند «صیانة القرآن من التحریف» و ترجمه کتاب «التفسیر و المفسرون» می‌باشد. وی هم اکنون‌ ضمن تدریس در مراکز حوزوی و دانشگاهی، مشغول تالیف کتابی است به نام «التفسیر الجامع الاثری» که در آن روایات تفسیری فریقین جمع‌آوری و مورد نقد و بررسی قرار گرفته و تاکنون یک جلد آن انتشار یافته است.


وی در سال ۱۳۸۶ شمسی در شهر مقدس قم به ملکوت اعلی پیوست.





نرم‌افزار ادبيات عرب، مرکز تحقيقات کامپيوتری علوم اسلامی.






جعبه ابزار