• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

ماذا قال علی عن آخر الزمان (کتاب)‌

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



«ماذا قال علی علیه‌السّلام عن آخرالزمان (الجفر الاعظم)» اثر سید علی عاشور، مجموعه‌ای است از سخنان امام علی علیه‌السّلام درباره آخرالزمان، فتنه‌های آن، امام مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف و نشانه‌های ظهور ایشان که به زبان عربی نوشته شده است.



انگیزه مؤلف، بررسی و بیان پیشگویی‌های حضرت علی علیه‌السّلام درباره آخرالزمان است.


کتاب با مقدمه مؤلف آغاز و مطالب دو دو بخش کلی، ارائه شده است. مباحث در بردارنده مجموعه ششصد و هشت حدیث از حضرت علی علیه‌السّلام با استناد به متون روایی است. مضامین این احادیث، پیش گویی آینده و مشخص کردن نشانه‌ها، فتنه‌ها، و حوادث آخرالزمان است.بخش عمده خبرها درباره حضرت مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف ، نحوه قیام، ظهور، مشخصات یاران، پرچم و لشکر ایشان است. بخش دیگر مربوط به رجعت، زلزله‌ها، انقلاب‌ها، اسرائیل، اتفاقاتی که در آسیا و اروپا می‌افتد و حوادث دیگر کشورهاست که به تفصیل از متون روایی نقل شده است.مطالب عمده کتاب بدین قرار است: علم علی علیه‌السّلام درباره اسرار غیبی از گذشته و حال و آینده، آخرالزمان و مهدیون و مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف و غیبت ایشان، معرفی امام مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف و صفات و ویژگی‌ها و قدرت و سلاح و علم و شیوه ایشان در دعوت، ظهور و ندا و زمان حکومت حضرت مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف ، مسیر و خروج و قیام و یاران حضرت، نشانه‌های ظهور و اتفاقات شهرها و کشورهای مختلف دنیا قبل از ظهور.


مقدمه مؤلف به مشهور بودن اخبار غیبی حضرت علی علیه‌السّلام از حوادث آینده مخصوصا اخبار مربوط به آخرالزمان اشاره کرده است. در بخش اول، نویسنده بعد از تعریف علم جفر، به بیان وسعت علم حضرت علی علیه‌السّلام از آخرالزمان پرداخته و پس از اشاره به این مطلب که علم علی علیه‌السّلام برگرفته از علم رسول الله صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم می‌باشد، مقوله زمان را تعریف کرده است. از جمله روایات نقل شده، حدیثی است که به خروج عده‌ای قبل از ظهور اشاره می‌کند که به زمینه سازان ظهور مشهور می‌باشند. از جمله اموری که امیرالمؤمنین علیه‌السّلام درباره امام زمان عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف بیان فرموده، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: فضایل ایشان، مدح آن حضرت، هویت، غیبت اخفاء اسم، منکرین، بقیه الله بودن، دولت و مدت حکومت، شفاعت ایشان، روش هدایت، خون خواهی اهل بیت علیه‌السّلام اوصاف ظاهری، پرچم و شمشیر، تایید به وسیله ملائکه، قدرت و سلاح، فتوحات و... برخی از فرمایشات آن حضرت نیز پیرامون علائم ظهور و حوادث پس از آن می‌باشد؛ از جمله: نداء آسمانی قبل از ظهور، دابه الارض، خروج دجال و سفیانی، خروج یاجوج و ماجوج، رجعت، نزول عیسی علیه‌السّلام از آسمان و... در فرازی از کلام امیرالمؤمین علیه‌السّلام به حرکت و مسیر حضرت مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف پس از قیام اشاره شده است. ایشان فرموده‌اند که آن حضرت از کوفه به سمت بیت المقدس رفته و در روز جمعه با مردم نماز خواهند خواند و در آن موقع، حضرت عیسی علیه‌السّلام از آسمان نزول فرموده، پس از مصاحفه با حضرت مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف و دادن بشارت پیروزی به ایشان، به آن حضرت اقتدا خواهند فرمود.
در روایتی دیگر، به موطن و اسامی یاران آن حضرت اشاره شده است؛ از جمله: علی و محارب از بصره، عبدالله و عبیدالله از کاشان، عبدالوهاب از شیراز، خالد، حوقل، ابراهیم و مالک از سیراف، محمد، صالح، داود، هواشب، کوش، یونس از عمان و...

۳.۱ - بخش دوم

دوم، در پنج قسمت زیر، مربوط است به بیان و تشریح وضعیت برخی دول و مناطق جهان در آخرالزمان:
۱- دول عربی و برخی از شهرهای آنان؛ از جمله حجاز، مدینه، مکه، بیت المقدس، لبنان، شام، دمشق، حلب، حمص، بحرین، عمان، یمن، عراق، مصر و...
۲- کشورهای آسیایی از قبیل چین، هند، کره، تایلند، نپال، انطاکیه، ارمنستان،، یابان و...در مورد کشور چین، چنین آمده است که حضرت صاحب پس از قیام، به کوفه رفته و چهار مسجد را در آنجا خراب خواهد کرد. سپس قسطنطنیه، چین و جبال دیلم را فتح نموده و در آن جا هفت سال اقامت خواهد نمود.
پیرامون فتح ارمنستان به دست حضرت مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف روایت شده است، هنگامی که ایشان به ارمنستان می‌رسند، مردم آن سرزمین نزد راهبی دانا رفته و از او می‌خواهند در مورد آن حضرت تحقیق کند. وی پس از دیدن آن حضرت و پرسیدن سؤالات زیادی از ایشان، اسلامی می‌آورد؛ ولی مردم آن حضرت را تکذیب کرده و به جنگ با ایشان برخواهند خواست.
۳- کشورهای آفریقایی سودان، حبشه، کنیا، تانزانیا، سیرالون و...
این کشورها مناطقی هستند که به خوبی از آنها یاد شده است؛ از جمله سودان، که حضرت فرموده‌اند: پرچم‌هایی از آن به یاری قائم عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف خروج خواهند کرد که صاحبان آن، مطیع و محب آن حضرت هستند.
۴- آمریکای شمالی شامل آلاسکا، کوبا و جوینا.
۵- آمریکای جنوبی: برزیل، ونزوئلا و اوکلاندا.
آن حضرت برزیل را چنین توصیف فرموده‌اند: مردم آن به علت فراگیر شدن ظلم در سرزمین شان، دچار فقر بوده و به نام یک بازی که در زمینی سرسبز با کره‌ای از جنس پوست انجام می‌شود، معروف می‌گردند.
در پایان، به چند خطبه از نهج البلاغه که در آنها علائم آخرالزمان ذکر شده، اشاره شده است.


فهرست مطالب در انتهای کتاب آمده است.
پاورقی‌ها بیشتر به ذکر منابع و توضیح کلمات مشکل متن اختصاص دارد.


نرم افزار کتابخانه مهدویت، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.




جعبه ابزار