زُلفی (لغاتقرآن)
ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف
زُلفی، زلفة:(عِنْدَنَا زُلْفی) «زُلْفی» و
«زلفة» به معنای «مقام و منزلت و منزگاه»
(در پیشگاه خدا) آمده است و به همین دلیل، منازل شب را «زلف اللیل» گویند.
ترجمه و تفاسیر آیات مرتبط با
زُلفی، زلفة:(وَمَا أَمْوَالُكُمْ وَلَا أَوْلَادُكُم بِالَّتِي تُقَرِّبُكُمْ عِندَنَا زُلْفَى إِلَّا مَنْ آمَنَ وَعَمِلَ صَالِحًا فَأُوْلَئِكَ لَهُمْ جَزَاء الضِّعْفِ بِمَا عَمِلُوا وَهُمْ فِي الْغُرُفَاتِ آمِنُونَ) (اموال و فرزندانتان هرگزشما را نزد ما مقرّب نمىسازد، جز كسانى كه
ایمان بياورند و عمل صالحى انجام دهند كه براى آنان در برابر كارهايى كه انجام دادهاند پاداش مضاعف است؛ و آنها در غرفههاى بهشتى در نهايت
امنیت خواهند بود.)
علامه طباطبایی در
تفسیر المیزان میفرماید: اين آيه صورت دوم جواب (به
مشرکان) است، از گفته آنان كه گفتند:
(نَحْنُ أَكْثَرُ أَمْوالًا وَ أَوْلاداً وَ ما نَحْنُ بِمُعَذَّبِينَ) و حاصل آن اين است كه نبودن
عذاب نتيجه
تقرب به خدا است، نه اينكه نتيجه داشتن اموال و اولاد بيشتر باشد، چون اموال و اولاد باعث تقرب به خدا نمىشود، تا با بودن آن عذابى نباشد، و بنابراين در آيه شريفه مقرب بودن مال، در جاى نبودن عذاب به كار رفته، و اين از قبيل به كار بردن سبب در جاى مسبب است.
(دیدگاه
شیخ طبرسی در
مجمع البیان:
)
(فَغَفَرْنَا لَهُ ذَلِكَ وَإِنَّ لَهُ عِندَنَا لَزُلْفَى وَحُسْنَ مَآبٍ) (ما اين عمل را بر او بخشيديم؛ و او نزد ما داراى مقامى والا و سرانجامى نيكوست.)
علامه طباطبایی در تفسیر المیزان میفرماید: كلمه زلفى و زلفه به معناى مقام و منزلت است. و كلمه ماب به معناى مرجع است و كلمه زلفى و ماب را نكره (يعنى بدون الف و لام) آورد تا بر عظمت مقام و مرجع دلالت كند. و بقيه الفاظ آيه روشن است.
(دیدگاه
شیخ طبرسی در
مجمع البیان:
)
•
مکارم شیرازی، ناصر، لغات در تفسیر نمونه، برگرفته از مقاله «زُلفی»، ص۲۷۲.