• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

تاریخ القرآن (ابراهیم الابیاری‌)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



«تاریخ القرآن» تالیف ابراهیم الابیاری شامل دو قسمت است- در قسمت اول مؤلف سعی نموده است پیرامون زندگی پیامبر گرامی اسلام ، به اختصار سخن بگوید در ادامه آن و در قسمت دوم بعضی از مسائل علوم قرآن مانند: عدد آیات - ترتیب آیات اسامی سوره‌ها- نزول قرآن بر هفت حرف، ناسخ و منسوخ- محکم و متشابه را بیان نموده است.



شیوه مؤلف در این کتاب اختصارگویی است و کلیه مسائل مطرح شده را به صورت اختصار بیان نموده کتاب در سال ۱۳۸۴ منتشر و به علت استقبال از آن دو نوبت دیگر به چاپ رسیده یکی در سال ۱۴۰۱ و دیگری در سال ۱۴۱۱ هجری قمری.


کتاب تاریخ القرآن- شامل ۲ باب است که باب اول مربوط است به زندگی پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم و دارای ۹ فصل به شرح ذیل است: پیرامون شرح مختصری از زندگی پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم جزیرة العرب قبل از اسلام پیش گویی‌هایی درباره میلاد پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم رسالت پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم آغاز دعوت پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم معرفی انصار جنگ‌های پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم مدت زندگی پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم (قرآن) کتاب خدا باب دوم کتاب پیرامون بعضی از مسائل علوم قرآن است که دارای ۲۷ فصل و یک خاتمه می‌باشد مطالب باب دوم عبارتند از: پیامبر امی ، نزول وحی ، عدد آیات، ترتیب آیات، اسامی سوره‌ها، ترتیب سوره‌ها، جمع کنندگان قرآن، حکمت در فرود آمدن قرآن بصورت دسته دسته، نزول قرآن بر هفت حرف، اسامی قرآن، جمع آوری قرآن مصحف عثمان ، نوشتن مصاحف ، قراءآت، قاریان، رای ابن قتیبه در قراءات، تعقیب فصل قبل نوشتن مصحف، نوشتن مصحف و انتشار آن، اجزاء مصحف، بسم الله و استعاذه ، ناسخ و منسوخ ، حروف مقطعه ، علوم قرآن، اعجاز قرآن ، محکم و متشابه ، لغات وارده در قرآن.
[۱] تاریخ القرآن، ابراهیم الابیاری، ص۱۱-۱۹۳.



این کتاب دارای ویژگی‌های ذیل است: ۱- فصل ششم (ترتیب سوره‌ها) در این فصل جدولی را ارائه نموده که در آن سوره‌ها بین چهار مصحف: علی علیه‌السّلام ، ابی ، ابن مسعود ، ابن عباس از جهت ترتیب مقایسه شده است. ۲- فصل نوزدهم: در این فصل پیرامون کتابت مصحف و چگونگی انتشار آن در میان مسلمانها در نقاط مختلف جهان توضیح داده شد.
۳- فصل چهارم: (ترتیب آیات) - در این فصل سوره‌ها را نام برده، اگر مکی است تعداد آیات مدنی آن را مشخص نموده و اگر مدنی است تعداد آیات مکی را ذکر کرده است ۴- فصل نهم- نزول قرآن بر هفت حرف- در این فصل توضیح می‌دهند که مراد از هفت حرف هفت لهجه است- چونکه لغت مضر دربردارنده هفت لهجه بوده است و لذا قرآن به لغت آنها نازل شده است


این کتاب یک جلد به زبان عربی و شامل ۲۰۰ صفحه بوده و دارای مشخصات ذیل است: ۱- کاغذ: اعلا ۲- جلد: گالینگور ۳- نوبت چاپ: سوم ۴- تاریخ انتشار: ۱۴۱۱ هجری قمری ۵- ناشر: دار الکتب المصری و دار الکتب اللبنانی. ۷- دارای فهرست منابع و موضوعات. ۹- نام کتاب تاریخ القرآن. ۱۰- نام مؤلف: ابراهیم الابیاری.


۱. تاریخ القرآن، ابراهیم الابیاری، ص۱۱-۱۹۳.



نرم افزار مشکات الانوار، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.


رده‌های این صفحه : کتاب شناسی | کتب علوم قرآن




جعبه ابزار