• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

محمد مهدی نجف

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



«محمد مهدی نجف» در سال ۱۳۲۳ ش/ ۱۹۴۵ م، در خانواده علم و فقاهت، در نجف اشرف چشم به جهان گشود. پدرش حجت الاسلام و المسلمین آقای «حاج شیخ محمد حسن طه نجف» بود که ایشان نیز متولد نجف می‌باشند.



وی تحصیلات ابتدایی، راهنمایی، دبیرستان و دانشگاهی را در نجف اشرف به پایان رساند و مدرک دکتری خود را از دانشگاه (جامعة الحضارة الاسلامیة الدولیة) گرفت و همچنین در سال ۱۹۵۸ م در سن ۱۳ سالگی به حوزه علمیه نجف رفت و تا مرحله درس خارج فقه و اصول، در محضر اساتید بزرگی همچون حضرات آیات و حجج اسلام: سید محسن حکیم، خویی، سید محمدتقی حکیم، سید محمد باقر حکیم، شیخ محمد تقی ایروانی، سید محمدجواد فضل الله، شیخ جواد شمشاد، شیخ عبدالهادی حموزی» (قدس الله اسرارهم) استفاده نمود.


وی در سال ۱۹۶۷ م مدیریت کل شعبه‌های کتابخانه عمومی حضرت آیت‌الله محسن حکیم را به عهده داشت که تعداد این شعبه‌ها، هفتاد و پنج شعبه در کلیه عراق بوده است و در سال ۱۹۷۰ م، دبیر کل کتابخانه و شعبه‌های آن را به عهده داشت. در سال ۱۹۸۰ م برابر با ۱۳۶۰ ش، پس از زندانی شدن توسط حکومت بعث عراق، به ایران گریخت و در شهر مقدس قم فعالیت‌های علمی و فرهنگی خویش را ادامه داد. اولین کار علمی وی به عنوان (فهرس مخطوطات مکتبة الامام الحکیم) در سال ۱۹۶۸ م به چاپ رسید و تا کنون حدود ۴۵ اثر در علوم اسلامی تفسیر مقارن، حدیث مقارن، تاریخ، رجال، فقه، فقه مقارن، اصول فقه، نجوم و غیره تالیف یا تحقیق کرده که بعضی از این آثار به چاپ نرسیده است.


وی عضو مؤسس مؤسسه آل البیت علیه‌السّلام در شهر قم بوده و همچنین چهار سال مسئولیت انتشارات جامعه مدرسین حوزه علمیه قم را به عهده داشت و هفت سال به عنوان معاون فرهنگی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مدیر مرکز تحقیقات مجمع فعالیت کرده و در تعداد زیادی از کنفرانس‌های کشورهای مختلف جهان شرکت داشت. وی در حال حاضر، ریاست مرکز مطالعات و پژوهش‌های فلکی نجومی قم، مشاورت دبیر کل مجمع جهانی، عضویت هیات علمی مجمع، عضو شورای کتاب مجمع و مدیر مرکز اطلاع رسانی مجمع جهانی تقریب را به عهده دارند.


الجامع الروات و اصحاب امام رضا علیه‌السّلام .
الحج فی الفقه الاسلامی.
الخلاصة فی الاصول و الفروع.
الزکاة فی الفقه الاسلامی.
الصداق حده الشریعة الاسلامیة.
الموافقات فی الفقه الاسلامی.
فهارس المخطوطات العربیة فی المکتبة المتحف البریطانی.
فهارس تفسیر مجمع البیان.
فهرس المخطوطات المصورة فی مکتبة الامام الحکیم.
فهرس المخطوطات مکتبة الامام الحکیم.
مع المجمع العالمی للتقریب بین المذاهب الاسلامیه.
مکانة اهل البیت فی الاسلام و الامة الاسلامیة.
نظم اللآلی فی ترتیب احادیث عوالی اللآلی.....


نرم افزار تا حضور، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.




جعبه ابزار