• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

قوام‌بخشی اسلام (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



ازویژگی‌های اسلام که در آیات قرآن به آن اشاره شده، «قوام‌بخشی» است.



آيين اسلام، آيينى ثابت، استوار و قوام‌بخش:
۱.«قُلْ إِنَّنِي هَدَانِي رَبِّي إِلَى صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ دِينًا قِيَمًا ...؛بگو: پروردگارم مرا به راه راست هدایت كرده؛ آيينى استوار (و ضامن سعادت دين و دنيا)....» «قيماً» به معناى استقامت و استوارى و قوام‌بخش مصالح دنيايى و آخرتی است و «قيّم» به معناى ثابت و استوار و قوام بخش امور دنیا و آخرت است.
۲. «فَأَقِمْ وَجْهَكَ لِلدِّينِ حَنِيفًا فِطْرَةَ اللَّهِ الَّتِي فَطَرَ النَّاسَ عَلَيْهَا لَا تَبْدِيلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ذَلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ ... • فَأَقِمْ وَجْهَكَ لِلدِّينِ الْقَيِّمِ ...؛ پس روى خود را متوجه آيين خالص پروردگار كن. اين سرشت الهى است كه خداوند، انسانها را بر آن آفريده؛ دگرگونى در آفرينش الهى نيست؛ اين است آيين استوار ... روى خود را به سوى آيين مستقيم و پايدار بدار....»
۳.«وَمَا أُمِرُوا إِلَّا لِيَعْبُدُوا اللَّهَ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ حُنَفَاء وَيُقِيمُوا الصَّلَاةَ وَيُؤْتُوا الزَّكَاةَ وَذَلِكَ دِينُ الْقَيِّمَةِ؛و به آنها دستورى داده نشده بود جز اين‌كه خدا را بپرستند و دين خود را براى او خالص كنند و به توحید بازگردند، و نماز را برپا دارند و زکات را بپردازند؛ و اين است دين پايدار.»


۱. انعام/سوره۶، آیه۱۶۱.    
۲. طبرسی، فضل بن حسن، مجمع البیان فی تفسیر القرآن، ج۴، ص۶۰۴.    
۳. طباطبایی، محمدحسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ج۷، ص۳۹۳.    
۴. راغب اصفهانی، حسین بن محمد، المفردات فی غریب القرآن، ص۴۱۷.    
۵. روم/سوره۳۰، آیه۳۰.    
۶. روم/سوره۳۰، آیه۴۳.    
۷. بینه/سوره۹۸، آیه۵.    



مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۳، ص۳۱۶، برگرفته از مقاله «ویژگی‌های اسلام (قوام‌بخشی)».    


رده‌های این صفحه : اسلام | موضوعات قرآنی




جعبه ابزار