• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

عمرو بن معدیکرب زبیدی (رویداد‌های‌تاریخ‌اسلام‌‌ترمانینی)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



ابوثور عمرو بن معدیکرب مذحجی، از جنگاوران بنام سرزمین یمن در دوران جاهلیت بود که در سال ۹ قمری نزد پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) رفت و اسلام آورد، اما پس رحلت پیامبر به اسود عنسی پیوست و مرتد شد. او پس از توبه در نبردهای یرموک و قادسیه شرکت کرد و سرانجام به سال ۲۱ هجری قمری در جنگ نهاوند زخمی شد و بر اثر جراحت درگذشت.



ابوثور، عمرو بن معدیکرب بن عبدالله زبیدی مذحجی، تکسوار یمن و صاحب یورش‌ها و حمله‌های دلیرانه در دوران جاهلیت بود.


عمرو بن معدیکرب، در سال نهم هجری قمری همراه ده تن از بنیزبید نزد پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) آمد و اسلام آورد. پس از او یارانش نیز مسلمان شدند و بازگشتند.


هنگامی که پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) درگذشت، عمرو همراه اسود عنسی مرتد شد؛ از این‌رو خالد بن سعید بن عاص امیر یمن، به سوی او رفت و با او نبرد کرد و ضربه‌ای بر شانه‌اش زد. عمرو گریخت و خالد شمشیر او را که صمصامه نام داشت، به چنگ آورد. پس از چندی عمرو توبه کرد و مسلمانی درست‌ آیین شد.


عمرو بن معدیکرب پس از توبه، در نبرد یرموک شرکت جست و به خوبی از عهده نبرد برآمد و یکی از چشمانش را در آن نبرد از دست داد. عمر بن خطاب او را به عراق فرستاد. او در جنگ قادسیه حضور یافت و رشادت‌هایی آفرید. جنگ نهاوند را نیز درک کرد و در آن نبرد مجروح شد و در پی همین حادثه فوت کرد.
[۱] زرکلی، خیر الدین، الاعلام، ج۵، ص۱۶.



۱. زرکلی، خیر الدین، الاعلام، ج۵، ص۱۶.
۲. ابن اثیر، علی بن محمد، الکامل، ج۲، ص۳۷۷.    
۳. ابن کثیر، اسماعیل بن عمر، البدایة والنهایة، ج۵، ص۸۴.    
۴. ابوالفرج اصفهانی، علی بن حسین، الاغانی، ج۱۵، ص۱۴۶.    



عبدالسلام ترمانینی، رویدادهای تاریخ اسلام، ترجمه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، ج۱، ص۱۴۳.





جعبه ابزار