آموزش عربی:عربیزبانقرآن ، پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و امامان علیهم السّلام است؛از آن به مناسبت در بابهای اجتهاد و تقلید ، صلات ، حج و بسیاری از ابواب معاملات سخن گفتهاند.
از آنجا که فهم قرآن و روایات متوقف بردانستن زبانعربی است، آشنایی با این زبان از مقدمات و شرایط اجتهاد( اجتهاد) شمرده شده است. التنقیح، الاجتهاد و التقلید، ص ۲۴.
در جواز خواندن خطبهنماز جمعه به غیر عربی اختلاف است. قول به وجوب خواندن آن به عربی منسوب به مشهور است. برخی میان حمد و ثنای الهی و صلوات ، و بین موعظه که معنای آن مقصود است، تفصیل داده و در اول، عربیّت را واجب دانستهاند. گروهی نیز گفتهاند:اگر آن تعداد که حضورشان در انعقاد نماز جمعه شرط است، عربی نفهمند و امکان یادگیری عربی نیز نباشد، خواندن خطبه به غیر عربی کفایت میکند. جواهر الکلام، ج۱۱، ص ۲۱۶ - ۲۱۷. بنابر قول به وجوب دعا میان تکبیرهای نماز میّت ، واجب است مقدار واجب دعا به عربی خوانده شود. در افزون بر مقدار واجب، غیر عربی نیز جایز است. العروة الوثقی، ج۲، ص۹۸؛ التنقیح ،الطهارة، ج۹، ص ۱۰۱.
در احرام ( احرام)، تلبیه ( تلبیه) باید عربی ادا شود و ترجمه آن کفایت نمیکند؛ لیکن در صورت ناتوانی فرد از ادای آن به عربی حتی با تلقین دیگری، در کفایت تلبیه غیر عربی یا وجوب گرفتن نایب، اختلاف است. برخی، احتیاط واجب را در انجام دادن هر دو دانستهاند. جواهر الکلام، ج۱۸، ص ۲۲۴ - ۲۲۵؛ مناسک حج ،مراجع، ص۱۳۵ ۱۳۶.