• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

عباس‌علی بن یداللّه اسکندری اصفهانی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



عباس‌علی بن یداللّه اسکندری اصفهانی، از هنرمندان معاصر اصفهان بوده است.



عباس‌علی اسکندری فرزند یداللّه، از هنرمندان معاصر اصفهان. در سال ۱۳۲۵ش در اصفهان زاده شد. تا پایان مقطع ابتدایی تحصیل کرد.


آموختن قلم‌زنی را از نوجوانی نزد برادرش استاد محمّد اسکندری آغاز کرد و با علاقه بسیار، دوازده سال از استادانی چون اسداللّه خسروانی، علی خسروانی و محمّدتقی ذوفن تعلیم گرفت و ضمن شاگردی، در کنار ایشان کار نیز می‌کرد.


اسکندری حدود سی سال است که به طور مستقل کار می‌کند. نوع کار وی قلم‌زنی برجسته است بویژه قلم زدن بر تابلوهای گل و مرغ، گلدان‌های برجسته، کار بر روی ضریح امام‌زاده‌ها، خط‌های کوفی و قرآنی و جز آن. وی، به سبب فعالیت‌های هنری‌اش در این رشته، تقدیرنامه‌هایی نیز از سازمان صنایع دستی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گرفته است، از جمله در اولین نمایشگاه آثار برگزیده صنعت‌گران صنایع دستی کشورهای آسیا و اقیانوسیه در سال ۱۳۷۲ش، در نمایشگاه آثار هنری ماه مبارک رمضان در نگارستان امام خمینی در سال ۱۳۸۱ش و نیز در نخستین نمایشگاه صنایع دستی کشور. اسکندری در چند نمایشگاه داخلی شرکت کرده است که عبارتند از: نمایشگاه ایران گردی و جهان گردی در پارک قیطریه تهران و نخستین نمایشگاه سراسری صنایع دستی کشور به مناسبت تشکیل چهاردهمین اجلاس آسیایی شورای جهانی صنایع دستی در باغ چهل‌ستون اصفهان. وی همچنین تعدادی از آثارش را با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای شرکت در نمایشگاه‌های خارجی به چین، ژاپن و آلمان ارسال کرده است. تصویربرداران ژاپنی، از آثار و نمونه کارهای او فیلمی تهیه کرده‌اند.


اسکندری هنر قلم‌زنی را به طور خصوصی و عمومی تعلیم می‌دهد و با سازمان صنایع دستی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز همکاری می‌کند. وی در حال حاضر در اصفهان مغازه‌ای دارد و به قلم‌زنی مشغول است.


از آثار وی می‌توان به این موارد اشاره کرد:
۱. درِ حرم حضرت رضا (علیه‌السّلام) با همکاری محمّدتقی ذوفن، (یک لنگه آن)؛
۲. درِ حرم حضرت معصومه (سلام‌الله‌علیها)، با همکاری استادانش؛
۳. ضریح حرم حضرت ابوالفضل (علیه‌السلام)، با همکاری استادانش؛
۴. ضریح حرم حضرت شاهچراغ (علیه‌السلام)، با همکاری استادانش؛
۵. ضریح مشهد اردهال شاهزاده محمّد، با همکاری استادانش.
[۱] آژند، یعقوب، فرهنگ ناموران معاصر ایران، ج۲، ص۵۳۵.



۱. آژند، یعقوب، فرهنگ ناموران معاصر ایران، ج۲، ص۵۳۵.



مهدوی، سیدمصلح‌الدین، اعلام اصفهان، ج۴، ص۹۰.    






جعبه ابزار