• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

سیدجعفر بن محمدحسین آیت میردامادی سدهی اصفهانی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



سیّدجعفر آیت بن آقا سیّدمحمّدحسین بن سیّدمحمّدجعفر بن سیّدمحمّدحسین مقدس میردامادی سِدِهی، عالم فاضل معاصر در اصفهان می‌باشد.



سیّدجعفر آیت بن آقا سیّدمحمّدحسین بن سیّدمحمّدجعفر بن سیّدمحمّدحسین مقدس میردامادی سِدِهی، عالم فاضل معاصر. در محله خوزان سِدِه [خمینی شهر] متولّد شده.


پس از تحصیل مقدمات در اصفهان نزد ملّاهاشم جنّتی، حاج شیخ یحیی فقیه ایمانی، حاج سیّدمحمّدباقر ابطحی، شیخ هبةاللّه هرندی، حاج آقا رحیم ارباب، حاج آقاحسین خادمی و آقاسیّدعباس صفی ادامه تحصیل داده و دروس هیئت و ریاضی را از حاج شیخ محمّدباقر قزوینی و اخلاق را نزد میرزا علی‌آقا شیرازی فرا گرفت. سپس به قم عزیمت نموده و از محضر علمای اعلام و آیات عظام: حاج آقاحسین بروجردی، حاج سیّدمحمّدتقی خوانساری، حاج سیّدمحمّد حجّت، امام خمینی، سیدشهاب‌الدّین مرعشی نجفی، سیّداحمد خوانساری، حاج‌ شیخ مهدی مازندرانی، علّامه سیّدمحمّدحسین طباطبائی و حاج شیخ رضی تبریزی بهره برد.


سپس با پدر بزرگوار به زیارت عتبات عالیات مشرّف شد و در سال ۱۳۳۵ش به تهران عزیمت نموده و در آنجا اقامت گزید. مدتی در مدرسه محمّدیّه مقابل مسجد جامع تهران تدریس نمود. سپس در مدرسه برهان آستانه حضرت عبدالعظیم حسنی در شهر ری به تدریس و اقامه جماعت مشغول شد و آن‌گاه با دستور آیتاللّه بروجردی و به خواست مردم در مسجد نوروز‌زاده به اقامه جماعت پرداخت. وی در انجام امور خیریه و مجالس علمی و انجمن‌های خیریه سعی و کوشش وافر مبذول می‌دارد و در کمک به نیازمندان و حل مشکلات شرعی و اجتماعی مردم پیش قدم بوده است. از اقدامات او تاسیس مؤسسه علمی و فرهنگی میرداماد در تهران است. وی در کمک به مبارزان انقلاب در سال ۱۳۵۷ش فعالانه عمل نموده و در جریان جنگ ایران و عراق به پشتیبانی از رزمندگان پرداخته و برای جمع آوری کمک اقدام نموده و در جبهه نیز حضور داشته است.


وی رساله‌ای مختصر در احوال سادات میردامادی و سلسله نسب و علماء آنها تالیف نموده که در حاشیه تذکرة القبور به طبع رسیده است.


او از آیات عظام شیخ مهدی مازندرانی، مرعشی نجفی و سیّدجمال‌الدّین گلپایگانی اجازه دارد.
[۱] میردامادی، سیدباقر، خمینی شهر شهری که از نو باید شناخت، ص۲۸۸-۲۷۶.
[۲] علوی عاملی، میرسیداحمد بن زین‌العابدین، لطائف غیبیه: مقدمه، ص۳۴.
[۳] مهدوی، سیدمصلح‌الدین، رجال اصفهان یا تذکرة القبور، ص۲۳۶.



۱. میردامادی، سیدباقر، خمینی شهر شهری که از نو باید شناخت، ص۲۸۸-۲۷۶.
۲. علوی عاملی، میرسیداحمد بن زین‌العابدین، لطائف غیبیه: مقدمه، ص۳۴.
۳. مهدوی، سیدمصلح‌الدین، رجال اصفهان یا تذکرة القبور، ص۲۳۶.



مهدوی، سیدمصلح‌الدین، اعلام اصفهان، ج۲، ص۲۹۶-۲۹۷.    




جعبه ابزار