• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

سال 547 هجری قمری

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



سال ۵۴۷ هجری قمری، چهل و هفتمین سال از قرن ۶ قمری و مصادف با سال ۵۳۱ هجری شمسی است. در این سال رویدادها و وقایع نظامی و غیرنظامی مختلفی در جهان اسلام رخ داد، مانند: درگذشت سلطان سلجوقی و جانشینی برادرزاده‌اش به جای او در عراق، تأسیس دولت غوریان در افغانستان، تاج‌گذاری بالدوین سوم به عنوان پادشاه بیت المقدس، درگذشت بهرام غزنوی و جانشینی پسرش به جای او، وقوع نبرد دلوک در جنگ صلیبی دوم، غلبه صلیبیان بر عسقلان، غلبه موحدون بر شهرهای اندلس، باز پس گیری غزنه به دست غزنویان و ... .



- درگذشت سلطان مسعود پسر محمد پسر ملک شاه و جانشینی برادرزاده‌اش معینالدین ملک شاه پسر محمود پسر ملک شاه.
- برپایی این دولت به ریاست علاءالدین حسین پسر جهانسوز. وی پیش از این کوه‌های غور را تصرف کرده بود و مقر سلطنت خود را شهر فیروزکوه قرار داد. علاءالدین ولایتعهدی را به برادرزاده اش، غیاث الدین محمد، داده و دخترش را به کابین او درآورد.
- تاج‌گذاری بالدوین سوم، پسر ملک فولک، پس از رسیدن به ۲۳ سالگی به عنوان پادشاه بیت المقدس. وی مادرش «میلیسند»، دختر بالدوین دوم، بود. پس از مرگ شویشدر سال ۵۳۷ق / ۱۱۴۳م قیمومت فرزندش را بر عهده گرفت.
- بهرام شاه پس از بازگیری غزنه از غوریان دیری نپایید که درگذشت و پسرش خسروشاه جانشین او شد.


- صلیبیان نیروی خود را بسیج کرده و به جنگ نورالدین محمود فرستادند تا شهرهایی که نورالدین بر آنان مسلط شده بود، باز پس گیرند. نورالدین بر شهرهای تحت قلمرو جوسلین دوم، حاکم تلّ باشر، چیره شده بود و یک سال از اسارت جوسلین به دست وی می‌گذشت. در نبردی که میان صلیبیان و نورالدین در دلوک و نزدیکی عنتاب در گرفت، صلیبیان شکست خورده، بسیاری از آنان کشته یا به اسارت درآمدند.
- صلیبیان به رهبری بالدوین سوم، پادشاه بیت المقدس، از آشفتگی اوضاع داخلی مصر استفاده می‌کنند و بر عسقلان چیره می‌شوند؛ زیرا مصریان در دفاع از آن ناتوان بودند و مسجد جامع بزرگ را به کلیسای قدیس «پولس» تبدیل می‌کنند و بدین ترتیب صلیبیان توانستند بر ساحل شام و فلسطین از اسکندرونه در شمال تا غزه در جنوب سلطه یابند.
- موحدون سپاهی را به فرماندهی شیخ ابوحفص هنتانی روانه می کنند و او بر شهرهای المریه و ابده۲ که در تصرف اسپانیایی ها بود، مسلط می شود.
- بهرام شاه که پس از غلبه غوریان بر غزنه در سال ۵۴۴ق به هند گریخته بود، در رأس سپاهی به غزنه باز می گردد و آن را از چنگ غوریان در می‌آورد و آنان را مجازات می کند.


ابن ینّق شاطبی.
جعفر شنتمری.
کنراد سوم.
مسعود سلجوقی.


عبدالسلام ترمانینی، رویدادهای تاریخ اسلام، ترجمه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، ج۳، ص۱۶۳.





جعبه ابزار