• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

سال 427 هجری قمری

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



در سال چهارصد و بیست و هفت هجری قمری، رویدادها و وقایع نظامی و غیرنظامی مختلفی در جهان اسلام رخ داد، مانند: منع داد و ستد با دینارهای مغربی و جایگزینی دینارهای دیگر، آشوب سربازان ترک در بغداد برضد جلال الدوله دیلمی، برپایی دولت آل ذوالنون در اندلس، کشتار حاجیان توسط ارامنه، درگذشت برخی از شخصیت‌های مشهور مانند: ابن عراق خوارزمی و ... .



- خلیفه القائم بامرالله طی فرمانی داد و ستد با دینارهای مغربی را منع و جایگزینی دینارهای قادری و شاپوری و کاشانی را مجاز می‌کند.
- سربازان ترک در بغداد برضد جلال الدوله قیام می‌کنند و می‌خواهند که از بغداد خارج شود. او به صورت ناشناس از شهر خارج می‌شود و به تکریت می‌رود. لشکریان به خانه‌اش حمله می‌برند و آن جا را غارت می‌کنند. سپس خلیفه دخالت کرده، و جلال الدوله را به بغداد برمی‌گرداند.
- درگذشت الظاهر لاعزاز دین الله و بیعت با فرزندش ابوتمیم، معدِّ یازده و به نقلی هفت ساله و ملقب شدنش به المستنصربالله.
- مردم طلیطله از حکومت شورایی سرپیچی کرده، از عبدالرحمان بن ذی النون، امیر سانتاماریا برای پذیرفتن ریاست دعوت کردند و به وسیله او دولت آل ذوالنون در طلیطله بر پا شد.
- یحیی بن حمّود ادریسی المعتلی بالله از مالقه برای تسلط بر اشبیلیه به آن سو حرکت کرد و چون به قرمونه، نزدیک اشبیلیه رسید سواران ابوالقاسم محمد بن عباد، حاکم اشبیلیه که برای او کمین گذاشته بودند، بر او حمله برده، او را کشتند. فرزندان یحیی پس از او بر مالقه حکومت کردند تا این که در سال ۴۴۹ق مرابطون برآن جا تسلط یافتند.
- با مرگ سانچو، فرزند گارسیا، حاکم امیرنشین ناوار، آن سرزمین میان چهار فرزندش تقسیم شد، اما این تقسیم، سبب جنگ هایی میان برادران شد که در آن به سوی پادشاهان و امیران مسلمان دست یاری دراز کردند.
- حاجیان آذربایجان، خراسان و طبرستان، مسیرشان را از راه ارمنستان و خلاط برمی گزینند، ولی ارمنیان به آنان حمله می کنند و بسیاری از آنان را می‌کشند و اموال‌شان را غارت و آنان را اسیر کرده، همه را به روم می‌برند.


- قبیله زناته به شهر منصوره افریقای شمالی حمله می‌برند. لشکر معزّ بن بادیس در نبردی معروف به «جفنه» با آن ها روبه رو شده، آنان را به عقب می‌راند.
- نورماندی‌ها از اختلاف فرمانروایان کلبی بر سر حکومت استفاده کرده، بر شهر مسّینا دست می‌یابند و آن را به عنوان پایگاهی برای حمله‌های نظامی خود انتخاب می‌کنند.


ابن عراق خوارزمی
احمد بن عباس
سانچوی سوم
ظاهر فاطمی
محمد عتبی
فاطمه بن زکریای شبلاری
یحیی ادریسی
یبرودی


عبدالسلام ترمانینی، رویدادهای تاریخ اسلام، ترجمه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، ج۲، ص۴۱۹.





جعبه ابزار