• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

زمینه‌سازی انقلاب اسلامی ایران برای ظهور

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



بنا به فرموده بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران امام خمینی (رحمه‌الله‌علیه) انقلاب اسلامی‌ ایران مقدمه و شروع انقلاب بزرگ جهان اسلام، به پرچمداری حضرت حجت (ارواحنا له فداه) است.



انقلاب اسلامی‌ ایران نهضتی مبارک و انفجار نوری است که در شبستان دیجور گمراهی‌ها و سرگردانیها رخ داده است. و رعدی بوده است که بر تارک طاغوتیان فرود آمده است که از آن تولد دوباره یک ملت پدیدار گشته است و آرزوی دیرینه همه انبیاء و اوصیاء الهی به وسیله آن نهضت برآورده گشته است و چقدر زیباست که بیان شود این انقلاب ظهور صغرا است و زمینه‌ساز ظهور کبری حضرت صاحب الزمان (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) است. و به فرموده‌ آن سلاله پیامبر، رهبر و ناخدای این انقلاب که فرمود: «انقلاب ما نقطه شروع انقلاب بزرگ جهان اسلام، به پرچمداری حضرت حجت (ارواحنا فداه) است که خداوند بر همه مسلمانان و جهانیان منت نهد و ظهور فرجش را در عصر حاضر قرار دهد».


و این‌که این انقلاب از جمله مقدمات ظهور و زمینه‌ساز حکومت جهانی حضرت ولی عصر (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) می‌باشد. ریشه در معانی روایی ما دارد که اجمالاً به برخی از آنها اشاره می‌گردد.

۲.۱ - وعده خدا

پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) فرمودند: «خداوند متعال در شب معراج به من فرمودند: یا محمد از جمله عطاهایی که به تو مرحمت فرموده‌ایم آن است که یازده مهدی از نسل تو می‌باشند و آخر آنها کسی است که عیسی بن مریم پشت سر او نماز می‌خواند و به وسیله او زمین پر از عدل و داد می‌گردد. عرض کردم اینها چه وقت ظاهر می‌شود، پروردگار متعال علایمی‌ را فرمود، از جمله: و خروج رجلٍ من ولد الحسین ابن علی مردی از اولاد حسین پیش از ظهور حضرت مهدی قیام و انقلاب خواهد نمود. قابل توجه است که در این روایت خبر دهنده خالق هستی و مخاطب و شنونده پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم). معلوم است وقتی که خداوند متعال خبر از انقلاب کسی بدهد او فرد عادی نیست و انقلاب او هم باید انقلاب عظیمی‌ بوده باشد و در تاریخ حداقل تاکنون مانند این انقلاب چنین به وقوع نپیوسته است. و از قرائن دیگری که در اینجا اشاره می‌شود می‌توان این خبر را مصدق انقلاب اسلامی‌ ایران دانست.

۲.۲ - اتحاد با روحالله

امام باقر می‌فرمایند: در یکی از روزها عمر و ابابکر و زبیر و ابن عوام و عبدالرحمن بن عوف در منزل رسول اکرم (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) جمع شدند. رسول اکرم (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) در جمع آنان نشست، در حالی که نعلین حضرت پاره شده بود. به علی (علیه‌السّلام) داد تا اصلاحش نماید، در این حالت حضرت فرمود گروهی از ما در طرف راست عرش خدا بر منبرهایی از نور قرار دارند که صورتهایشان نورانی و لباسهایش نیز نورانی است و نور صورتشان چشم بینندگان را خیره می‌کند. ابوبکر و زبیر وعبدالرحمن سؤال کردند آنها چه کسانی هستند، ‌پیامبر سکوت کرد، ‌علی (علیه‌السّلام) پرسید پیامبر فرمودند: آنها کسانی هستند که به واسطه روحالله دوست هم می‌گردند و متحد می‌شوند بدون آن که اغراض مادی یا خویشاوندی داشته باشند و آنان شیعیان تو هستند یا علی و تو امام آنها می‌باشی». پس از پیروزی انقلاب اسلامی‌ آیتالله صدوقی در ملاقاتی خدمت امام عرض کرده بودند. آقا این روحالله که در حدیث(تحابوا بروح الله) شما هستید؟ زیرا امروز تمام اقشار مردم به واسطه رهبری دوستی شما متحد شدند، ‌ امام با لبخندی گذشت.
[۴] دشتی، محمد، آینده سازان، ص۷۰.


۲.۳ - قیام مردم مشرق

پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) فرمودند: مردم از مشرق قیام می‌کنند و زمینه را برای انقلاب جهانی مهدی (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) فراهم می‌سازند.
امام صادق (علیه‌السّلام): خداوند سبحان قم و اهلش را برای رساندن پیام اسلام قائم مقام حضرت ولی عصر می‌گرداند و دانش از این شهر به شرق و غرب عالم منتشر می‌گردد و آن گاه قائم ظهور می‌کند.
[۵] ابن ماجه، محمد، سنن ابن ماجه، ج۲، ص۱۳۶۸، حدیث ۴۰۸۸.
[۶] مقدسی شافعی سلمی، یوسف بن یحیی، عقد‌الدرر، ص۱۲۵.

امام باقر (علیه‌السّلام): می‌بینم گروهی از مشرق زمین قیام می‌کنند و طالب حق می‌باشند امّا آنان را اجابت نمی‌کنند، مجدداً بر خواسته‌هایشان پافشاری می‌کنند امّا مخالفان نمی‌پذیرند وقتی چنین وضعی را مشاهده می‌کنند، شمشیرها را به دوش کشیده و در مقابل دشمن می‌ایستند. این جاست که پاسخ مثبت می‌گیرند امّا این‌بار هم نمی‌پذیرند تا این که همگی با هم قیام می‌کنند و آن چه به دست می‌آورند (انقلاب) جز به دست توانای صاحب شما (حضرت مهدی (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف)) به کس دیگری نمی‌سپرند. کشته‌های آنان شهید محسوب می‌گردد، اگر من آن زمان را درک می‌کردم خویشتن را برای صاحب این امر نگه می‌داشتم.
این روایت معجزه‌آسا فرازهای انقلاب اسلامی‌ را بیان می‌کند. و مژده اتصال این انقلاب را به انقلاب جهانی حضرت ولی عصر (عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف) می‌دهد.


در روایات ذکر شده است که هنگام ظهور امام زمان، ‌جنگ و خونریزی و فساد فراوان روی می‌دهد، و از طرفی گفته می‌شود که باید زمینه را برای ظهور ایشان فراهم کرد با اعمال نیک، این تناقض چگونه حل میشود
از جمله نشانه‌های غیرحتمی‌ ظهور، گسترش فساد و تباهی است و نباید این فساد و تباهی‌ها را جزو زمینه‌ها و عوامل ظهور دانست. ما در مقابل این سؤال پاسخ‌هایی ارایه می‌دهیم و قضاوت را به عهده خود شما می‌گذاریم.
الف. برای شکل گرفتن و تحقق هر پدیده، چه طبیعی و چه اجتماعی، عوامل وشرایط چندی لازم است و معمولاً این پدیده‌ها با یک سری نشانه‌ها و علایم همراه است. از این‌رو، عوامل و نشانه‌های پدیده را باید شناخت و تفاوت میان آن دو را باید دانست تا در هنگام بیان عوامل و نشانه‌ها، دچار سردرگمی‌ و اشتباه نشویم.
عوامل و شرایط ایجاد هر پدیده، یک سری چیزهاست که با پدیده، ارتباط استلزامی‌ و انفکاک‌ناپذیر دارند و باید آنها تحقق پیدا کنند تا پدیده محقق شود. اینها در شکل گرفتن پدیده نقش دارند و بدون اینها، پدیده تحقق نخواهد یافت.
امّا نشانه‌های یک پدیده، علامت‌هایی است که از وقوع پدیده یا نزدیکی وقوع آن، مردم را آگاه می‌کند و فایده آن، علم پیدا کردن به وقوع پدیده یا نزدیکی وقوع آن است؛ نه این که نقشی در ایجاد پدیده داشته باشند. یعنی با آشکار نشدن نشانه و اتفاق نیفتادن آن نیز پدیده می‌تواند شکل بگیرد.
بنابراین، نسبت میان شرایط یک پدیده مشروط با پدیده، نسبت استلزامی‌ و انفکاک ناپذیر است، در حالی که نسبت میان نشانه با پدیده نشاندار، نسبت غیر استلزامی‌ و انفکاک پذیر است.
پدیده ظهور و تشکیل حکومت جهانی حضرت حجت (علیه‌السّلام) نیز از این قاعده مستثنی نیست. و شرایط و عوامل و نشانه‌هایی دارد. شرایط و عواملی مانند وجود قانون جامع و کامل (قرآن و سنت پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم))، مجری قانون (حضرت مهدی (علیه‌السّلام))، آماده بودن عده‌ای از اهل ایمان برای یاری آن حضرت و جانبازی در راه اهداف او، و.... و نشانه‌هایی مانند خروج سفیانی، ندای آسمانی، فرو رفتن زمین در منطقه بیداء، خروج یمانی، قتل نفس زکیّه، و زیاد شدن فساد و تباهی در این عصر و....


انقلاب اسلامی ایران؛ بیدارگری انقلاب اسلامی ایران؛


۱. خمینی، روحالله، صحیفه نور، ج۲۱، ص۱۰۸.    
۲. شیخ صدوق، محمد بن علی، کمال الدین و اتمام النعمه، ج۱، ص۲۵۱.    
۳. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج۶۸، ص۱۳۹، چاپ اسلامی.    
۴. دشتی، محمد، آینده سازان، ص۷۰.
۵. ابن ماجه، محمد، سنن ابن ماجه، ج۲، ص۱۳۶۸، حدیث ۴۰۸۸.
۶. مقدسی شافعی سلمی، یوسف بن یحیی، عقد‌الدرر، ص۱۲۵.
۷. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج۵۲، ص۲۴۳، چ اسلامیه.    



سایت اندیشه، برگرفته از مقاله «انقلاب اسلامی ایران مقدمه ظهور امام زمان(عج)» تاریخ بازیابی ۹۵/۰۴/۲۷.    






جعبه ابزار