• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

دعای روز بیست و یکم ماه رمضان

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



دعای روز بیست و یکم ماه رمضان
(اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِي فِيْهِ إِلى مَرْضاتِكَ دَلِيلا، وَلا تَجْعَلْ لِلْشَّيْطانِ فِيْهِ عَلَيَّ سَبِيلاً وَاجْعَلْ الجَنَّةَ لِي مَنْزِلاً وَمَقِيلاً، يا قاضِيَ حَوائِج الطَّالِبِينَ.)
«خدایا برایم در این ماه دلیلی به موجبات خوشنودی خود مقرر فرما، و راهی برای تسلط شیطان بر من باقی مگذار، و بهشت را منزل و آسایشگاهم قرار ده‌، ای برآرنده حاجات جویندگان.»
دعای روز بیست و یکم ماه رمضان، متضمن معارفی همچون طلب جلب خوشنودی خداوند و عدم تسلط شیطان بر انسان و در آخر طلب بهشت است.



«اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِي فِيْهِ إِلى مَرْضاتِكَ دَلِيلا، وَلا تَجْعَلْ لِلْشَّيْطانِ فِيْهِ عَلَيَّ سَبِيلاً وَاجْعَلْ الجَنَّةَ لِي مَنْزِلاً وَمَقِيلاً، يا قاضِيَ حَوائِج الطَّالِبِينَ.»
«خدایا برایم در این ماه دلیلی به موجبات خوشنودی خود مقرر فرما، و راهی برای تسلط شیطان بر من باقی مگذار، و بهشت را منزل و آسایشگاهم قرار ده‌، ای برآرنده حاجات جویندگان.»


خداوندی که چگونه بودن و تلاش برای الهی شدن انسان را از و خواسته، «راه» وصال و «راهنما» را هم مشخص کرده است.
در دعای توسل ۱۴ حجت خدا را قسم می‌دهیم و از آنان استمداد می‌جوییم. ائمه هدی چراغ راه بشریت‌اند و دلیل و راهنمای همه. در دعای امروز از خدای خویش می‌خواهیم راهنمایی برای کسب رضایت در پیش راهمان قرار دهد. خداوندی که چگونه بودن و تلاش برای الهی شدن انسان را ازو خواسته، «راه» وصال و «راهنما» را هم مشخص کرده است.
حدیثی داریم که می‌فرماید: شما همچون مریض هستید و خداوند طبیب شما است.


رضایت خداوند در گرو رضایت بندگان است!
در این دعا از خداوند می‌خواهیم که؛ خدایا کاری کن که از من توفیقات و کارهایی سر زند که تو از من راضی باشی. حدیث داریم اگر می‌خواهید بدانید که خدا از شما راضی است یا نه اول ببینید در دلتان از خداوند راضی هستید یا خیر؟!
اگر به یه کسی چیزی داده و به من نداده بدانیم و یقین داشته باشیم که به صلاحمان است که چنین می‌کند. همان طور که دکتر صلاح هرکس را می‌داند و به او می‌دهد، خداوند هم صلاح ما را می‌داند که می‌دهد یا نمی‌دهد.
اگر شما از خدا کاملاً راضی بودید بداند که خدا هم از شما راضی است. متاسفانه اکثر ما آدما از خدا ناراضی هستیم و در زندگی چون و چرا برای خداوند می‌آوریم. چرا خدا به من نداد به او نداد! چرا چرا چرا...
حدیث داریم اگر می‌خواهید بدانید که خدا از شما راضی است یا نه اول ببینید در دلتان از خداوند راضی هستید یا خیر؟!
حدیثی داریم که می‌فرماید: شما همچون مریض هستید و خداوند طبیب شما است. دکتر چیکار می‌کند؟! برای هر کسی نسخه‌ی خاص حال و اوضاع بیمارش را می‌دهد و مریض حق اعتراض ندارد چرا که می‌داند دکتر بهتر و بیشتر از او به اوضاع آگاه است و می‌داند که چه باید بکند. ما هم باید پیش خداوند همین جور باشیم؛ اگر به یه کسی چیزی داده و به من نداده بدانیم و یقین داشته باشیم که به صلاحمان است که چنین می‌کند. همان‌طور که دکتر صلاح هر کس را می‌داند و به او می‌دهد، خداوند هم صلاح ما را می‌داند که می‌دهد یا نمی‌دهد.


دعای روز اول رمضاندعای روز دوم رمضاندعای روز سوم رمضاندعای روز چهارم رمضاندعای روز پنجم رمضاندعای روز ششم رمضاندعای روز هفتم رمضاندعای روز هشتم رمضاندعای روز نهم رمضاندعای روز دهم رمضاندعای روز یازدهم رمضاندعای روز دوازدهم رمضاندعای روز سیزدهم رمضاندعای روز چهاردهم رمضاندعای روز پانزدهم رمضاندعای روز شانزدهم رمضاندعای روز هفدهم رمضاندعای روز هیجدهم رمضاندعای روز نوزدهم رمضاندعای روز بیستم رمضاندعای روز بیست و دوم رمضاندعای روز بیست و سوم رمضاندعای روز بیست و چهارم رمضاندعای روز بیست و پنجم رمضاندعای روز بیست و ششم رمضاندعای روز بیست و هفتم رمضاندعای روز بیست و هشتم رمضاندعای روز بیست و نهم رمضاندعای روز سی ام رمضان


۱. قمی، عباس، مفاتیح الجنان، ص۳۲۱.    
۲. ابن طاوس، علی بن موسی، اقبال الاعمال، ص۲۰۳.    



سایت تبیان، برگرفته از مقاله «شرح دعای روز بیست و یکم ماه رمضان»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۵/۱۰/۲۹.    






جعبه ابزار