• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

تاریخ و علوم قرآن‌ (کتاب)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



تاریخ و علوم قرآن توسط سید ابو الفضل میر محمدی زرندی پیرامون مسائل علوم قرآن و تاریخ قرآن به رشته تحریر در آمده است.



در این کتاب مباحثی از علوم قرآن همچون نسخ . محکم و متشابه - تحریف ، سوره‌های مکی و مدنی و بعضی از مباحث تاریخ قرآن مانند: جمع قرآن نقطه گذاری قرآن، مصاحف صحابه و... ارائه شده است در حقیقت این کتاب در بردارنده دو موضوع تاریخ قرآن و علوم قرآن است که از هر موضوع بعضی از مباحث ذکر شده است مؤلف سعی نموده است مطالب را بصورت ساده و روان و قابل فهم بیان نماید و همین خصوصیت باعث شده که کتاب مورد استقبال قرار گیرد به گونه‌ای که یازده مرتبه به زیور چاپ آراسته شده است. این اثر از کتب درسی رشته علوم قرآن در دانشگاه به شمار می‌آید.


کتاب دارای یک مقدمه و ۲۰ فصل می‌باشد که فهرست مطالب آن به شرح زیر است:
فصل اول: قرآن و کیفیت نزول فصل دوم: کاتبان وحی یا نویسندگان قرآن فصل سوم: الفاظ قرآن کریم نیز از خدای متعال است فصل چهارم: فواتح و اوایل سوره‌ها فصل پنجم: حدیث نزول قرآن با هفت حرف فصل ششم: آیا سوره‌های قرآن یکباره نازل شده فصل هفتم: تشخیص سوره‌ها از یکدیگر و ملاک تعدد فصل هشتم: آیا پیغمبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم به قرآن، قبل از نزولش عالم بود؟ فصل نهم: پیغمبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم قرآن را فراموش نمی‌کرد فصل دهم: تقسیم سوره‌ها به آیات و ترتیب آنها به دستور پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم فصل یازدهم: چه کسی قرآن کریم را جمع کرد فصل دوازدهم: خطوط قرآن کریم در عصر پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم فصل سیزدهم: مصاحف صحابه فصل چهاردهم: نقطه گذاری و اعراب قرآن فصل پانزدهم: قرائات هفت گانه فصل شانزدهم: اعجاز قرآن فصل هفدهم: ناسخ و منسوخ فصل هیجدهم: محکم و متشابه فصل نوزدهم: قرآن موجود، بدون شک کلام خداست فصل بیستم: سوره‌های مکی و مدنی.
[۱] تاریخ و علوم قرآن‌، سید ابو الفضل میر محمدی زرندی، ص۳-۳۶۲.



۱- در پایان هر بحث بعضی از مسائل مربوط به موضوع بحث را، به صورت اشکال و جواب مطرح می‌نمایند ۲- فصل پنجم: حدیث نزول قرآن با هفت حرف:
در این فصل پس از ذکر اقوال اهل سنت دیدگاه ائمه معصومین علیه‌السّلام را در این باره بیان می‌نماید ۳- فصل نوزدهم: قرآن موجود بدون شک کلام خداست:
در این فصل ادله قائلین به تحریف را نقل نموده و آنها را پاسخ می‌دهد و بیان می‌نماید که قرآن موجود همان قرآنی است که بر پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم نازل شده است. در این فصل تلاش می‌نماید که ثابت کند قرآن موجود میان شیعیان با قرآن اهل سنت تفاوتی ندارد. ۴- فصل چهارم: فواتح و اوایل سوره‌ها. در این فصل پس از ذکر آراء مفسرین در مورد معنای آنها قول مختار خود را بیان می‌کند مبنی بر اینکه این حروف از متشابهات می‌باشند


کتاب یک جلد، متن آن فارسی، دارای ۳۶۸ صفحه است که مشخصات آن به قرار زیر می‌باشد:
۱- نوع کاغذ: معمولی ۲- چاپ: کامپیوتری ۳- جلد: شومیز ۴- نوبت چاپ: یازدهم ۵- تاریخ انتشار: ۱۳۷۷ هجری شمسی ۶- تیراژ: ۳ هزار نسخه ۷- چاپ و انتشار آن: توسط دفتر انتشارات اسلامی وابسته به جامعه مدرسین ۸- دارای فهرست:
۱- آیات ۲- روایات ۳- افراد ۴- اماکن ۵- فرقه‌ها و مذاهب ۶- منابع و ماخذ ۷- موضوعات کتاب ۹- نویسنده: سید ابو الفضل میر محمدی زرندی ۱۰- کتاب: تاریخ و علوم قرآن.


۱. تاریخ و علوم قرآن‌، سید ابو الفضل میر محمدی زرندی، ص۳-۳۶۲.



نرم افزار مشکات الانوار، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.


رده‌های این صفحه : کتاب شناسی | کتب علوم قرآن




جعبه ابزار