• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

افتراهای بنی‌اسرائیل (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



یکی از کارهای زشت و ناپسندی که از بنی اسرائیل سرزده بود افترا و بهتان بوده است



اقرار بنی اسرائیل به خدا با سحر قلمداد کردن معجزات عیسی علیه السلام صورت گرفته بود که در قرآن هم به این موضوع اشاره شده است:
واذ قال عیسی ابن مریم یـبنی اسرءیل انی رسول الله الیکم مصدقا لما بین یدی من التوریة... فلما جاءهم بالبینـت قالوا هـذا سحر مبین• ومن اظـلم ممن افتری علی الله الکذب...و (به یاد آورید) هنگامی را که عیسی بن مریم گفت: «ای بنی اسرائیل! من فرستاده خدا به سوی شما هستم در حالی که تصدیق کننده کتابی که قبل از من فرستاده شده(= تورات) می‌باشم، و بشارت دهنده به رسولی که بعد از من می‌آید و نام او احمد است! » هنگامی که او(= احمد)با معجزات و دلایل روشن به سراغ آنان آمد، گفتند: «این سحری است آشکار»•چه کسی ظالمتر است از آن کس که بر خدا دروغ بسته در حالی که دعوت به اسلام می‌شود؟! خداوند گروه ستمکاران را هدایت نمی‌کند! .معناى جمله این است که : چون احمد که کتب آسمانی بشارت آمدنش را داده بود مبعوث شد، و براى بنى اسرائیل و یا براى آنان و سایرین معجزاتى روشن آورد که یکى از آ نها همان بشارت عیسى (علیه السلام ) بود، گفتند: این سحرى است آشکار. البته جمله ((قالوا هذا سحر مبین )) به صورت ((هذا ساحر مبین)) نیز قرائت شده .
افترا بستن بنی اسرائیل به خدا، با روی آوردن به گوساله پرستی شروع شد چنانچه در قرآن هم می فرماید:
ان الذین اتخذ وا العجل سینالهم غضب من ربهم وذلة فی الحیوة الدنیا وکذلک نجزی المفترین.کسانی که گوساله را (معبود خود) قرار دادند، بزودی خشم پروردگارشان، و ذلت در زندگی دنیا به آنها می‌رسد؛ و این چنین، کسانی را که (بر خدا) افترا می‌بندند، کیفر می‌دهیم!


افترای کافران بنی اسرائیل به عیسی علیه‌السّلام با سحر قلمداد کردن معجزات وی بوده است که این موضوع در قران هم آمده در آنجا که می فرماید:
اذ قال الله یـعیسی ابن مریم اذکر نعمتی علیک وعلی ولدتک اذ ایدتک بروح القدس تکلم الناس فی المهد وکهلا... واذ تخلق من الطین کهیـة الطیر باذنی فتنفخ فیها فتکون طیرا باذنی وتبرئ الاکمه والابرص باذنی واذ تخرج الموتی باذنی واذ کففت بنی اسرءیل عنک اذ جئتهم بالبینـت فقال الذین کفروا منهم ان هـذا الا سحر مبین. (به خاطر بیاور) هنگامی را که خداوند به عیسی بن مریم گفت: «یاد کن نعمتی را که به تو و مادرت بخشیدم! زمانی که تو را با» روح القدس «تقویت کردم؛ که در گاهواره و به هنگام بزرگی، با مردم سخن می‌گفتی؛ و هنگامی که کتاب و حکمت و تورات و انجیل را به تو آموختم؛ و هنگامی که به فرمان من، از گل چیزی بصورت پرنده می‌ساختی، و در آن می‌دمیدی، و به فرمان من، پرنده‌ای می‌شد؛ و کور مادرزاد، و مبتلا به بیماری پیسی را به فرمان من، شفا می‌دادی؛ و مردگان را (نیز) به فرمان من زنده می‌کردی؛ و هنگامی که بنی اسرائیل را از آسیب رساندن به تو، بازداشتم؛ در آن موقع که دلایل روشن برای آنها آوردی، ولی جمعی از کافران آنها گفتند: اینها جز سحر آشکار نیست! »
واذ قال عیسی ابن مریم یـبنی اسرءیل انی رسول الله الیکم مصدقا لما بین یدی من التوریة... فلما جاءهم بالبینـت قالوا هـذا سحر مبین• ومن اظـلم ممن افتری علی الله الکذب...و (به یاد آورید) هنگامی را که عیسی بن مریم گفت: «ای بنی اسرائیل! من فرستاده خدا به سوی شما هستم در حالی که تصدیق کننده کتابی که قبل از من فرستاده شده(= تورات ) می‌باشم، و بشارت دهنده به رسولی که بعد از من می‌آید و نام او احمد است! » هنگامی که او(= احمد) با معجزات و دلایل روشن به سراغ آنان آمد، گفتند: «این سحری است آشکار»•چه کسی ظالمتر است از آن کس که بر خدا دروغ بسته در حالی که دعوت به اسلام می‌شود؟! خداوند گروه ستمکاران را هدایت نمی‌کند!


از دیگر افترائاتی که زدند افترای کافران بنی اسرائیل به محمد صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم بوده که با سحر قلمداد کردن معجزات وی انجام گرفته بود که این موضوع در سوره صف ذکر شده است:
واذ قال عیسی ابن مریم یـبنی اسرءیل انی رسول الله الیکم مصدقا لما بین یدی من التوریة و مبشرا برسول یاتی من بعدی اسمه احمد فلما جاءهم بالبینـت قالوا هـذا سحر مبین. و (به یاد آورید) هنگامی را که عیسی بن مریم گفت: «ای بنی اسرائیل! من فرستاده خدا به سوی شما هستم در حالی که تصدیق کننده کتابی که قبل از من فرستاده شده(= تورات) می‌باشم، و بشارت دهنده به رسولی که بعد از من می‌آید و نام او احمد است! » هنگامی که او(= احمد) با معجزات و دلایل روشن به سراغ آنان آمد، گفتند: «این سحری است آشکار»(محتمل است ضمیر فاعلی «جاءهم» به «احمد» برگردد.)


بنی اسرائیل به مریم علیهاالسّلام تهمت ناروای زدند چنانچه در قرآن خداوند می فرماید:
وبکفرهم وقولهم علی مریم بهتـنا عظیما.و (نیز) بخاطر کفرشان، و تهمت بزرگی که بر مریم زدند. .خلافکاریهاى آنان منحصر به اینها نیست ، آنها در راه کفر آنچنان سریع تاختند که به مریم پاکدامن ، مادر پیامبر بزرگ خدا که بفرمان الهى بدون همسر باردار شده بود تهمت بزرگى زدند.(و بکفرهم و قولهم على مریم بهتانا عظیما)
فاتت به قومها تحمله قالوا یـمریم لقد جئت شیـا فریا.(مریم) در حالی که او را در آغوش گرفته بود، نزد قومش آورد؛ گفتند: «ای مریم! کار بسیار عجیب و بدی انجام دادی!


قران کیفر افترازنندگان بنی اسرائیل را ذلت و خواری دنیایی ذکر کرده است در آنجا که می فرماید:
ان الذین اتخذوا العجل سینالهم غضب من ربهم وذلة فی الحیوة الدنیا وکذلک نجزی المفترین.کسانی که گوساله را (معبود خود) قرار دادند، بزودی خشم پروردگارشان، و ذلت در زندگی دنیا به آنها می‌رسد؛ و اینچنین، کسانی را که (بر خدا) افترا می‌بندند، کیفر می‌دهیم!
کیفر افترای گوساله پرستان بنی اسرائیل گرفتاری به خشم الهی ذکر شده است که در قران هم به این موضوع اشاره شده است:
ان الذین اتخذوا العجل سینالهم غضب من ربهم وذلة فی الحیوة الدنیا وکذلک نجزی المفترین.کسانی که گوساله را (معبود خود) قرار دادند، بزودی خشم پروردگارشان، و ذلت در زندگی دنیا به آنها می‌رسد؛ و اینچنین، کسانی را که (بر خدا) افترا می‌بندند، کیفر می‌دهیم! .در این آیه خداى تعالى غضب و ذلت حیات را بیان نکرده که چیست ، احتمال دارد اهمال در آن براى اشاره به آن حوادثى باشد که بعدا برایشان پیش آمده ، و آن حوادث این بوده که گوساله معبودشان سوخته و زباله اش در آب دریا پراکنده گردیده است ، و سامری مطرود و جمعى از پیروانش کشته شده اند. و یا اشاره به کشتار دسته جمعى و از بین رفتن و اسارت آنان باشد، ممکن هم هست منظور از غضب عذاب آخرت و منظور از ذلت انحطاط و خوارى در دنیا بوده باشد.


۱. صف/سوره۶۱، آیه۶.    
۲. صف/سوره۶۱، آیه۷.    
۳. طباطبایی، محمدحسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ترجمه موسوی همدانی، ج۱۹، ص۴۲۹.    
۴. اعراف/سوره۷، آیه۱۵۲.    
۵. مائده/سوره۵، آیه۱۱۰.    
۶. صف/سوره۶۱، آیه۶.    
۷. صف/سوره۶۱، آیه۷.    
۸. صف/سوره۶۱، آیه۶.    
۹. نساء/سوره۴، آیه۱۵۶.    
۱۰. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۴، ص ۱۹۸.    
۱۱. مریم/سوره۱۹، آیه۲۷.    
۱۲. اعراف/سوره۷، آیه۱۵۲.    
۱۳. اعراف/سوره۷، آیه۱۵۲.    
۱۴. طباطبایی، محمدحسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ترجمه موسوی همدانی، ج۸، ص۳۲۵.    



مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۶، ص۳۰۷، برگرفته از مقاله «افتراهای بنی‌اسرائیل ».    


رده‌های این صفحه : بنی اسرائیل | تهمت | موضوعات قرآنی




جعبه ابزار