از جمله وظایفی که والدین در قبال فرزند خود دارند این است که کودک را به نحو احسن تربیت کرده تا سبب هدایت و رسیدن به کمال فرزندشان شود، هرچه تربیت با روشهای اسلامی نزدیکتر باشد، والدین در پرورش آن موفقتر هستند. از جمله آموزههایی که میتوان در تربیت کودک مورد توجه قرار گیرد، علاوه بر آموزش قرآن کریم، آموزش احادیثاهلبیت (علیهمالسلام) است.
تعلیم و تربیت کودک بهمعنای این است که مربّی، اعم از پدر، مادر، معلّم و ...، طفل را در بُعد روحی و اخلاقی پرورش دهد، بهگونهای که جسم و جان و عقل و علم او افزایش یابد و در اینباره بهطوری انجام وظیفه نماید که آنچه بهمصلحت اوست از امور مربوط به دین و دنیای وی، انجام پذیرد. بعد از کلام خداوند (قرآن کریم) ارزندهترین کلام که میتوان در جهت حیات معنوی و صفا و جلای قلب انسان، از آن بهره گرفت، احادیث اهلبیت (علیهمالسّلام) است.
در روایت دیگری آمده است: به کودکان خود از علم ما آنچه را که خداوند به آنها سود میرساند، بیاموزید، تا افکار انحرافی مخالفین نتواند بر آنها غلبه کند. «عَلِّمُوا صِبیَانَکُم مِن عِلمِنَا مَا یَنفَعُهُمُ اللهُ بِهِ لا تَغلِب عَلَیهِمُ المُرجِئَةُ بِرَایِها».
همچنین راوی میگوید: از امام رضا (علیهالسّلام) شنیدم که میفرماید، خدا رحمت دهد به کسی که امر ما را زنده نگه دارد، به ایشان عرض کردم چگونه میشود امر شما را زنده نگه داشت؟ فرمود: علوم و احادیث ما را بیاموزد و به دیگران آموزش دهد، زیرا اگر مردم زیبایی کلام ما را بدانند، از ما پیروی خواهند نمود. «قال: یَتَعَلَّمُ عُلُومَنَا وَ یُعَلِّمُهَا النَّاسَ، فَاِنَّ النَّاسَ لَو عَلِمُوا مَحاسِنَ کَلامِنَا، لاَتَّبَعُونَا...».